Οι κρυφοί κίνδυνοι για τον σκύλο σας στο σπίτι

Image 3685

Ποιοι είναι οι κρυφοί κίνδυνοι στο σπίτι μας που πολλές φορές αγνοούμε και πώς να προστατεύσετε τον σκύλο σας. 

Για όσους έχουμε κατοικίδια είναι επιθυμία αλλά και υποχρέωση μας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους τετράποδους φίλους μας. Ωστόσο, ακόμα και όταν έχουμε πάρει τα μέτρα μας ή έχουμε κάνει ό,τι περνά από το χέρι μας είναι πιθανό να έχουμε λησμονήσει κάποιους κρυφούς κινδύνους μέσα στο σπίτι μας. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε μερικούς από τις πιο κοινές απειλές για τον σκύλο μας που υποτιμούμε.

Οι κρυφοί κίνδυνοι για τον σκύλο σας

 

mοjestικ - κίνδυνοι - φάρμακα

 

Τοξικές ουσίες

Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα δωμάτια για έναν σκύλο, καθώς περιέχει πολλές ουσίες που είναι τοξικές για τα κατοικίδια. Ορισμένες κοινές τροφές που θεωρούνται ασφαλείς για τον άνθρωπο μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες για τα σκυλιά. Παράδειγμα αποτελούν η σοκολάτα που περιέχει θεοβρωμίνη, μια ουσία που τα σκυλιά δεν μπορούν να μεταβολίσουν, κρεμμύδι και σκόρδο που ενδέχεται να προκαλέσουν αναιμία και αβοκάντο που περιέχει μια ουσία που ονομάζεται περσίνη, η οποία είναι τοξική για πολλά ζώα. Τοξικές ουσίες υπάρχουν και σε ορισμένα φυτά που βρίσκονται στο υπόλοιπο σπίτι και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Καθαριστικά Προϊόντα

Πολλά καθαριστικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι περιέχουν χημικές ουσίες που είναι επικίνδυνες για τους σκύλους. Τα απολυμαντικά, τα αποσμητικά χώρου, τα εντομοκτόνα, και τα προϊόντα καθαρισμού τζαμιών μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση εάν καταποθούν ή έρθουν σε επαφή με το δέρμα του σκύλου σας. Κρατήστε όλα αυτά τα προϊόντα σε μέρη που δεν μπορεί να φτάσει το κατοικίδιο σας και βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά όταν τα χρησιμοποιείτε.

Φάρμακα και Συμπληρώματα

Τα φάρμακα, τόσο τα συνταγογραφούμενα όσο και τα μη συνταγογραφούμενα, μπορούν να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα αν καταποθούν από σκύλους. Ιδιαίτερα τα αναλγητικά όπως η ιβουπροφαίνη και η ακεταμινοφαίνη, είναι εξαιρετικά τοξικά για τα κατοικίδια. Να θυμάστε πως ακόμη και τα συμπληρώματα διατροφής, όπως οι βιταμίνες, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα εάν καταποθούν σε μεγάλες ποσότητες.

Επικίνδυνα Αντικείμενα

Οι σκύλοι, και ειδικά τα κουτάβια, έχουν την τάση να δαγκώνουν και να περιεργάζονται αντικείμενα με το στόμα τους. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο, εάν καταπιούν αντικείμενα που δεν πρέπει. Μικρά παιχνίδια και πλαστικά αντικείμενα μπορούν εύκολα να προκαλέσουν απόφραξη του εντέρου ενώ τα μικρά οστά είναι επίσης επικίνδυνα, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς στο στομάχι και τα έντερα.

Καλώδια και Συσκευές

Οι ηλεκτρικές συσκευές και τα καλώδια είναι πιθανό να έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη και τον θάνατο, αν ο σκύλος δαγκώσει ένα ενεργό καλώδιο. Τα κουτάβια χρειάζονται ακόμη περισσότερη προσοχή.

Πώς να προστατεύσετε τον σκύλο σας

 

mοjestικ - κίνδυνοι - φυτά

 

Η δημιουργία ασφαλών χώρων για το σκύλο σας είναι ζωτικής σημασίας. Για παράδειγμα, η χρήση κάγκελων σε σκάλες μπορεί να αποτρέψει τα ατυχήματα, ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε χώρους όπου το σκυλί σας δεν έχει πρόσβαση σε επικίνδυνα αντικείμενα. Οι χώροι αυτοί μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως ασφαλές καταφύγιο για το σκύλο σας, όπου θα μπορεί να χαλαρώσει χωρίς κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση, η σωστή επίβλεψη και η εκπαίδευση του σκύλου σας μπορούν να αποτρέψουν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις. Η εκπαίδευση του σκύλου να γνωρίζει ποιες περιοχές είναι απαγορευμένες ή να αποφεύγει συγκεκριμένα αντικείμενα είναι χρήσιμη. Όπως κι αν έχει θα πρέπει να θυμάστε πως μπορεί το σπίτι μας να μοιάζει ασφαλές για τα κατοικίδια μας, αλλά υπάρχουν πολλοί κρυφοί κίνδυνοι που μπορεί να τα βλάψουν. Ωστόσο, γνωρίζοντας αυτούς τους κινδύνους, έχετε τη δυνατότητα να αποτρέψετε σοβαρά ατυχήματα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη φροντίδα του σκύλου σας και να βρείτε ποιοτικές τροφές που θα ενισχύσουν την υγεία του, επισκεφθείτε το Mojestik.gr.