Άνοιξη: Ο οδηγός καθαριότητας για ιδιοκτήτες κατοικιδίων

Image 3484

Ο οδηγός καθαριότητας για ιδιοκτήτες κατοικιδίων, την Άνοιξη, ώστε να παραμείνει το σπίτι σας όμορφο και καθαρό.

Καθώς η Άνοιξη φέρνει φρεσκάδα και ανανέωση σε κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά και του σπιτιού μας, είναι η ιδανική εποχή για να αφιερώσουμε χρόνο και ενέργεια  στην καθαριότητα του σπιτιού μας και τη φροντίδα των κατοικιδίων μας. Σ’ ένα όμορφο σκηνικό που η μέρα μεγαλώνει και η θερμοκρασία ανεβαίνει, το σπίτι σας πρέπει να εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον και να είναι εξίσου προσεγμένο και όμορφο. Ο οδηγός καθαριότητας που ακολουθεί σας παρέχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεστε για να παραμείνει το κατοικίδιο σας αλλά και το σπίτι σας καθαρό.

Γιατί είναι σημαντικός ο ανοιξιάτικος καθαρισμός;

 

mojestik - Άνοιξη - ανοιξιάτικος καθαρισμός

 

Ο ανοιξιάτικος καθαρισμός είναι απαραίτητος για τη διατήρηση ενός όμορφου και υγιούς χώρου διαβίωσης. Αν και ο καθαρισμός του χώρου μας γίνεται σε τακτική βάση, η Άνοιξη απαιτεί μία πιο σχολαστική δουλειά. Εκτός από τον καθαρισμό και την απολύμανση, ο κύριος στόχος είναι να μειώσετε τα αλλεργιογόνα που έχουν συσσωρευτεί στο σπίτι σας. Άλλωστε, είναι επίσης η τέλεια στιγμή για να περιποιηθείτε το κατοικίδιό σας με το κατάλληλο βούρτσισμα, λούσιμο, κούρεμα και περιποίηση των νυχιών. Αυτή η περιποίηση όχι μόνο θα κάνει το κατοικίδιο σας να φαίνεται και να νιώθει καλύτερα, αλλά θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό.

Ο οδηγός καθαριότητας ξεκινά με την περιποίηση του κατοικιδίου

 

Η καλύτερη συμβουλή είναι να ξεκινήσετε με το κατοικίδιο σας. Αν δεν θέλετε να αναλάβετε μόνοι σας την περιποίηση του, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία του pet grooming. Ξεκινήστε με το μπάνιο του και το βούρτσισμα του τριχώματος του, ελέγξτε για παράσιτα και εφαρμόστε αντιπαρασιτικά και προγραμματίστε το κούρεμα του. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε κατά τη διάρκεια της Άνοιξης, να διατηρείτε το κατοικίδιο σας ενυδατωμένο και επιβεβαιώστε ότι έχει πάντα πρόσβαση σε φρέσκο και καθαρό νερό. Επίσης, ο γενικός έλεγχος από τον κτηνίατρο είναι χρήσιμος, όπως και η τακτική άσκηση, τώρα που ο καιρός το επιτρέπει.

Σειρά έχουν τα αντικείμενα και τα αξεσουάρ του κατοικιδίου μας. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το NSF, τα μπολ για κατοικίδια είναι μεταξύ των 5 αντικειμένων που φέρνουν τα περισσότερα μικρόβια μέσα στο σπίτι. Αυτός είναι ο λόγος που συνίσταται να καθαρίζετε τα μπολ με φαγητό και νερό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το NSF τοποθέτησε επίσης τα παιχνίδια για κατοικίδια στα 10 αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια στο σπίτι. Έτσι, πρέπει να πλύνετε τα παιχνίδια του σκύλου και να τα απολυμάνετε ή να τα αντικαταστήσετε με καινούργια παιχνίδια. Το ίδιο πρέπει να γίνεται μέσα στον χρόνο και με το κρεββάτι αλλά και την κουβέρτα του σκύλου σας. Όσο για τα κολάρα και τα λουριά, ο καθαρισμός τους μία φορά το μήνα είναι αρκετός. Εάν διαπιστώσετε ότι δεν πλένονται αποτελεσματικά, μάλλον ήρθε η ώρα να αγοράσετε καινούρια.

Ο οδηγός καθαριότητας του σπιτιού, την Άνοιξη

 

mojestik - Άνοιξη - σκύλος και καθαριότητα 

 

Η Άνοιξη είναι εδώ κι αυτό σημαίνει πως ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε το σπίτι μας. Όταν, όμως, είμαστε ιδιοκτήτες κατοικιδίων θα πρέπει η καθαριότητα να γίνεται με τρόπο που δεν βλάπτει το κατοικίδιο μας. Σε γενικές γραμμές, εάν έχετε κάποιο κατοικίδιο, θα πρέπει να ελέγξετε τα συστατικά των απορρυπαντικών σας ώστε να μην έχουν τοξικές ουσίες που μπορεί ν’ αποδειχθούν επικίνδυνες. Παραδείγματος χάρη, η αμμωνία και το χλώριο είναι επιβλαβείς για τα κατοικίδια. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ελέγξτε τη συσκευασία καθώς τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού έχουν προειδοποιήσεις κινδύνου. Καλό είναι όταν καθαρίζετε ένα δωμάτιο, το κατοικίδιο σας να μην βρίσκεται σε αυτό μέχρι να περάσει λίγη ώρα.

Το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα, σας βοηθά να απαλλαγείτε από τις τρίχες και την οικιακή σκόνη που συνδέονται με πολλές αλλεργίες. Όσο για τα χαλιά, το καθάρισμα τους είναι απαραίτητο μία φορά τον χρόνο από επαγγελματία. Ωστόσο, ένα μη τοξικό καθαριστικό χαλιών που αξίζει να δοκιμάσετε είναι το μείγμα της μαγειρικής σόδας με το λευκό ξύδι.