Μπορείτε να φοράτε παπούτσια σ’ ένα σπίτι με κατοικίδια; 

Image 3654

 

Για ποιους λόγους πρέπει να αποφεύγετε τα παπούτσια μέσα στο σπίτι, όταν έχετε κατοικίδια.

Το σπίτι μας είναι ο προσωπικός μας χώρος και είναι φυσιολογικό να θέλουμε να κυκλοφορούμε όπως επιθυμούμε, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει… με τα παπούτσια. Ωστόσο, όταν έχουμε κατοικίδια στο σπίτι, αυτό μάλλον δεν είναι η καλύτερη ιδέα, ούτε και θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλές. Σε αυτή την περίπτωση, η καθαριότητα του σπιτιού μας είναι ακόμη πιο σημαντική, για λόγους υγιεινής. Παρακάτω θα απαντήσουμε στο ερώτημα των ιδιοκτητών κατοικίδιων αν πρέπει να φορούν παπούτσια μέσα στο σπίτι και τις πιθανές συνέπειες που ενδέχεται να έχει.

Γιατί να αποφύγετε τα παπούτσια μέσα στο σπίτι;

 

mojestik - παπούτσια - παπούτσια στο σπίτι

 

Τα παπούτσια που φοράμε έξω από το σπίτι έρχονται σε επαφή με πολλούς ρύπους, βακτήρια και μικρόβια από το περιβάλλον. Όταν τα φέρνουμε μέσα στο σπίτι, όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί μεταφέρονται στον εσωτερικό μας χώρο, όπου κυκλοφορούν τα κατοικίδια μας. Το πάτωμα, το οποίο έρχεται σε άμεση επαφή με τις πατούσες των ζώων μας, γίνεται η κύρια επιφάνεια στην οποία συγκεντρώνεται αυτή η βρομιά. Τα κατοικίδια, που συχνά ξαπλώνουν, μυρίζουν και γλείφουν το πάτωμα, εκτίθενται άμεσα σε αυτούς τους κινδύνους. Έτσι, οι μικροοργανισμοί που μεταφέρουν τα παπούτσια μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, όπως λοιμώξεις, στον σκύλο ή τη γάτα σας. Επιπλέον, η μεταφορά σκόνης, γύρης και άλλων αλλεργιογόνων μέσα στο σπίτι ενδέχεται να είναι επιβλαβής τόσο για εσάς όσο και για τα κατοικίδια σας. Ειδικά για τα ζώα που έχουν ευαίσθητο δέρμα ή είναι επιρρεπή σε αλλεργίες, η επαφή με τέτοια αλλεργιογόνα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, φαγούρα και άλλα προβλήματα υγείας.

Πότε μπορείτε να φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι;

Η χρήση παπουτσιών μέσα στο σπίτι μπορεί να μην είναι απαραίτητη, αλλά αν επιμένετε να το κάνετε, υπάρχουν τρόποι να μειώσετε τους κινδύνους. Η καλύτερη λύση είναι να φοράτε παντόφλες που προορίζονται αποκλειστικά για χρήση εντός σπιτιού. Είναι σημαντικό να μην βγαίνετε με αυτές στο μπαλκόνι ή στην αυλή, ώστε να αποφύγετε τη μεταφορά ρύπων από το εξωτερικό περιβάλλον. Σε περιπτώσεις που φιλοξενείτε επισκέπτες και δεν θέλετε να τους ζητήσετε να αφαιρέσουν τα παπούτσια τους, μπορείτε να καθαρίσετε σχολαστικά τις σόλες πριν εισέλθουν στον χώρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποδονάρια, τα πλαστικά καλύμματα που τοποθετούνται πάνω από τα παπούτσια. Αν, ωστόσο, προτιμάτε να μην αλλάζετε τις συνήθειες σας ή των επισκεπτών σας, θα πρέπει να αυξήσετε τη συχνότητα καθαρισμού του πατώματος, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν μικρόβια και ρύποι.

Πώς να διατηρείτε ένα σπίτι με κατοικίδια καθαρό

 

mojestik - παπούτσια - παντόφλες στο σπίτι

 

Διατηρώντας ένα σπίτι με κατοικίδια καθαρό μπορεί να φαίνεται πρόκληση, αλλά με μερικές απλές καθημερινές συνήθειες μπορείτε να το καταφέρετε. Το τακτικό καθάρισμα των πατωμάτων είναι απαραίτητο, ειδικά αν τα κατοικίδια σας αφήνουν τρίχες. Όσο για το σφουγγάρισμα είναι απαραίτητο τα επιλέγετε απορρυπαντικά φιλικά προς τα κατοικίδια, ώστε να μην είναι επικίνδυνα για τα ζώα σας. Εκτός από τον καθαρισμό του σπιτιού, η σωστή περιποίηση των κατοικίδιων σας είναι εξίσου σημαντική. Φροντίστε να βουρτσίζετε συχνά το τρίχωμα τους και να καθαρίζετε τα πόδια τους κάθε φορά που επιστρέφουν από τη βόλτα τους.

Με αυτές τις πρακτικές, όχι μόνο διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό, αλλά προστατεύετε και την υγεία των κατοικίδιων σας, δημιουργώντας ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον για όλους.