Μπορώ να βγάλω βόλτα τη γάτα μου με ασφάλεια; 

Image 3586

 

Η απάντηση στο συχνό ερώτημα «αν μπορείτε να βγάλετε τη γάτα ας βόλτα» και οι συμβουλές για να το κάνετε με ασφάλεια. 

 

Οι περισσότεροι έχουμε σκεφτεί «γιατί να μπορώ να βγάλω τον σκύλο μου βόλτα και όχι τη γάτα μου;». Όσο παράδοξη κι αν ακούγεται αυτή η ερώτηση είναι ταυτόχρονα και απολύτως λογική. Κι όμως, παρότι φαίνεται ακατόρθωτο να βγάλετε βόλτα τη γάτα σας, στην πραγματικότητα υπάρχουν μερικές συμβουλές που θα σας επιτρέψουν να το κάνετε με απόλυτη ασφάλεια. Με απλά λόγια, υπάρχει τρόπος να μοιραστείτε μία όμορφη εμπειρία με τη γάτα σας, που μπορεί να είναι ευχάριστη και για τους δύο.

 

Παρακάτω, θα μοιραστούμε συμβουλές για την πιο ασφαλή βόλτα με τη γάτα σας και όσα μέτρα πρέπει να λάβετε πριν περάσετε το κατώφλι του σπιτιού σας. 

 

Πώς θα βγάλω βόλτα τη γάτα μου;

 

βόλτα τη γάτα - mojestik - γάτα βόλτα

 

Το Α και το Ω είναι η προετοιμασία. Ξεκινήστε με ορισμένα απλά και εύκολα βήματα, όπως να επιλέξετε και να προμηθευτείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αυτός είναι ένα λουρί για γάτες αλλά κι ένα ειδικό σαμαράκι που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι άνετο και βολικό για εκείνη. Ελέγξτε πως αγκαλιάζει το σώμα της γάτας και δεν είναι υπερβολικά στενό. Σε κάθε περίπτωση, η γάτα σας θα πρέπει να εξοικειωθεί με το σαμαράκι κι αυτό ενδέχεται να χρειαστεί χρόνο. Δώστε της χρόνο να το μυρίσει αλλά επιχειρήσετε να της το φορέστε και μέσα στο σπίτι, πριν την πρώτη σας βόλτα.

 

Μην ξεχνάτε πως η εκπαίδευση ξεκινά μέσα στο σπίτι. Εφαρμόστε στη γάτα σας το σαμαράκι και το λουρί της και αυξήστε με την πάροδο του χρόνου τη διάρκεια που τα φορά. Καθώς κάνετε βόλτα με τη γάτα σας, μέσα στο σπίτι, μπορείτε να την επιβραβεύετε με λιχουδιές αλλά και παίζοντας μαζί της, ώστε να συνδυάσει τις συνθήκες με θετικά συναισθήματα. Μόνο όταν η γάτα σας δείξει πραγματικά εξοικειωμένη με τον εξοπλισμό, βγείτε από το σπίτι.

 

βόλτα τη γάτα - mojestik - λευκή γάτα με λουρί

 

Οι πρώτες βόλτες με τη γάτα σας είναι οι πιο σημαντικές για την εξέλιξη αυτής της δραστηριότητας. Οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε το πρώτο βήμα σε μία ήσυχη και ασφαλή τοποθεσία, όπου δεν θα υπάρχουν κίνδυνοι, όπως είναι οι σκύλοι. Ιδανικά, ίσως η καλύτερη αρχή είναι από την αυλή του σπιτιού σας ή την πιλοτή της πολυκατοικίας σας. Σε κάθε περίπτωση, μείνετε μακριά από μέρη με έντονη κινητικότητα και πολύ θόρυβο. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, οι πρώτες σας βόλτες θα πρέπει να έχουν μικρή διάρκεια η οποία θα αυξάνετε όσο περνά ο καιρός και η γάτα σας θα εξοικειώνεται με τον εξωτερικό χώρο και το φυσικό περιβάλλον. Όπως κι αν έχει, παρατηρήστε τις αντιδράσεις της γάτας σας και προσπαθήστε να καταλάβετε αν νιώθει φόβο ή άγχος. Όταν ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια, τότε είναι που θα πρέπει να επιστρέψτε στο σπίτι σας.

 

Όσο για την ασφάλεια της γάτας σας, κατά τη διάρκεια της βόλτας σας, είναι πολύ σημαντικό να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του λουριού, το οποίο θα έχετε ρυθμίσει με τον κατάλληλο τρόπο. Έτσι, η γάτα σας θα είναι πάντα ασφαλής, ακόμη κι αν συναντήσετε κάποιον κίνδυνο στη διαδρομή, όπως έναν επιθετικό σκύλο. Ειδική προσοχή θέλουν και όσα φυτά ή αντικείμενα προσπαθεί να φάει η γάτα σας, καθώς μπορεί να είναι τοξικά ή να τη βλάψουν. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να έχετε επισταμένη την προσοχή σας και να δείξετε γρήγορα αντανακλαστικά. Για παν ενδεχόμενο, φορέστε στο κολάρο της γάτας σας μια ταυτότητα με τα στοιχεία σας.

 

Βρείτε τις καλύτερες τροφές για τη γάτα σας στη Mojestik.