Φροντίδα και διατροφή για την ενήλικη γάτα σας

Image 3508

Μάθετε τα πάντα γιa να φροντίσετε την ενήλικη γάτα σας με τον ενδεδειγμένο τρόπο και να προσαρμόσετε τη διατροφή της στις ανάγκες της.

 

Οι γάτες έχουν ξεχωριστές ανάγκες καθώς η φροντίδα και η διατροφή τους παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία τους. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, όταν μία γάτα γίνεται ενήλικη αλλάζουν πολλά στο σώμα της αλλά και τη συμπεριφορά της. Σημαντικός παράγοντας είναι και η διατροφή της γάτας, η οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα για να εξασφαλιστεί η ευεξία της.

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά ποιες αλλαγές υφίσταται η ενήλικη γάτα και με ποιον τρόπο μπορείτε να τη φροντίσετε.

 

Τι αλλάζει για την ενήλικη γάτα

mojestik - ενήλικη γάτα - γάτα σε παιχνίδι

Η μετάβαση από τη νεαρή ηλικία στην ενηλικίωση συνεπάγεται διάφορες αλλαγές στις ανάγκες της γάτας σας. Καθώς οι γάτες μεγαλώνουν, οι διατροφικές τους προτιμήσεις αλλάζουν, μιας και οι ενεργειακές τους απαιτήσεις αυξάνονται. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να κάνετε υπερβολές καθώς είναι πολύ πιθανό η γάτα σας να αποκτήσει επιπλέον βάρος που ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που χρειάζεται να δραστηριοποιείται ώστε να ασκείται όπως και όσο πρέπει. Παίξτε μαζί της χρησιμοποιώντας παιχνίδια, ώστε να μην μένει ακίνητη καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Σε κάθε περίπτωση μην παραλείψετε τις συχνές επισκέψεις στον κτηνίατρο καθώς όσο το κατοικίδιο μας μεγαλώνει, τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανίσει κάποια διαταραχή ή κάποια πάθηση. Τέλος, εκτός από το σώμα της γάτας σας, αλλαγές είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν και στη συμπεριφορά της. Προετοιμαστείτε για αλλαγή στις προτιμήσεις της, μειωμένη δραστηριότητα, λιγότερο ενδιαφέρον για κοινωνικοποίηση και αυξημένη ανεξαρτησία. Όπως κι αν έχει, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την ενήλικη γάτα σας για τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά, την υγεία και τις διατροφικές της ανάγκες ώστε να προσαρμόζεστε στις ανάγκες της.

 

Τι θα πρέπει να προσέξετε στη φροντίδα της ενήλικης γάτας

 

Όπως ήδη αναφέραμε είναι εξαιρετικά χρήσιμο να αντιλαμβάνεστε τις επιθυμίες της γάτας σας ώστε να μπορείτε να τις ικανοποιήσετε με αποδοτικό τρόπο. Παραδείγματος χάρη, θεωρείται αδιαπραγμάτευτο να έχει πάντα πρόσβαση σε φρέσκο και καθαρό νερό. Επίσης, είναι χρήσιμο να περιποιείστε το τρίχωμα της γάτας σας βουρτσίζοντας το συχνά. Την ίδια περιποίηση πρέπει να δείχνετε και στα νύχια της γάτας σας. Επιπλέον, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι πολύ βοηθητικό για την υγεία της γάτας σας να ενθαρρύνετε την άσκηση της αλλά και την κοινωνικοποίηση της.

 

Τι θα πρέπει να προσέξετε στη διατροφή της ενήλικης γάτας

mojestik - ενήλικη γάτα - γάτα με τροφή

Όπως ορίζουν οι περισσότεροι κτηνίατροι, θα πρέπει να προσέξετε τη διατροφή της ενήλικης γάτας και ίσως να χρειαστεί να αλλάξατε την τροφή που έχετε επιλέξει με σκοπό να παρέχετε στη γάτα σας όλα τα θρεπτικά στοιχεία που πλέον έχει ανάγκη. Ενδεχομένως, να χρειαστεί να προσαρμόσετε την ποσότητα της τροφής στο νέο βάρος της γάτας σας. Παρά τις νέες διατροφικές συνήθειες της γάτας σας, προσπαθήστε από εδώ και στο εξής να δημιουργήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα τροφοδοσίας και μετρήστε το βάρος της γάτας ανά τακτά χρονικά διαστήματα συλλέγοντας τα δεδομένα που θα σας χρησιμεύσουν για να προσαρμοστείτε. Εξίσου παρατηρητικοί θα πρέπει να είστε και με την όρεξη της γάτας σας που ενδέχεται να αποτελεί μία πρώτη ένδειξη για κάποιο ζήτημα υγείας. Κλείνοντας, οι κτηνίατροι συνιστούν να αποφεύγετε να δίνετε τροφές, εκτός της γατοτροφής στη γάτα σας, καθώς αυτό αργά ή γρήγορα ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στο βάρος ή την υγεία της.

Στη σειρά Super Premium της Mojestik θα βρείτε την τροφή Sterilized για ενήλικες στειρωμένες γάτες με κοτόπουλο, ρύζι, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

  • STERILIZED

    Τροφή για ενήλικες στειρωμένες γάτες

Προβολή