Γιατί ο σκύλος μου δεν ενεργείται και τι σημαίνει αυτό;

Image 3546

Μάθετε τις αιτίες που μπορεί να ευθύνονται για το γεγονός ότι ο σκύλος δεν ενεργείται αλλά και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία του.

Η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος του σκύλου μας είναι πολύ σημαντική για τη συνολική του υγεία. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, ένας τρόπος να καταλάβουμε την κατάσταση του πεπτικού συστήματος ενός σκύλου, είναι να παρατηρήσουμε πόσο συχνά ενεργείται. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας δεν ενεργείται τακτικά ή ως συνήθως, θα πρέπει να αναζητήσετε τις πιθανές αιτίες αλλά και τη λύση του προβλήματος. Το πρώτο βήμα είναι φυσικά να αναζητήσετε την κατάλληλη κτηνιατρική βοήθεια ώστε να εξασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας θα λάβει την κατάλληλη φροντίδα και θεραπεία.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν όταν ο σκύλος σας δεν ενεργείται

mojestik - δεν ενεργείται - διατροφή

Η σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος του σκύλου είναι κρίσιμη για την υγεία και την ευημερία του. Ένας από τους βασικούς δείκτες της καλής πεπτικής υγείας είναι η τακτική ενεργητικότητα. Ωστόσο, όταν ο σκύλος σας δεν ενεργείται, αυτό μπορεί να σηματοδοτεί σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν πρέπει να αγνοηθούν. Ας εξετάσουμε τους πιθανούς κινδύνους και τι πρέπει να κάνετε για να τους αντιμετωπίσετε.

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκαλέσει έντονη δυσφορία στον σκύλο μας με αποτέλεσμα σοβαρότερα προβλήματα, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. Η εντερική απόφραξη είναι μια ακόμη πιο σοβαρή κατάσταση με συνέπειες, όπως η ενόχληση, ο λήθαργος και ο εμετός. Σε γενικές γραμμές, ένας σκύλος που δεν ενεργείται μπορεί να έχει απώλεια της όρεξης, ατονία και αδυναμία, τοξαιμία, αιμορροΐδες κ.α.

Οι αιτίες της δυσκοιλιότητας του σκύλου μας

Σύμφωνα με τους ειδικούς και τους κτηνιάτρους, η διατροφή έχει καίρια σημασία. Η έλλειψη φυτικών ινών φαίνεται πως δεν βοηθά το έντερο και κατ’ επέκταση το πεπτικό σύστημα του σκύλου να λειτουργήσει σωστά. Οι ξαφνικές αλλαγές στην τροφή του σκύλου μπορούν επίσης να επηρεάσουν το πεπτικό σύστημα του. Η αφυδάτωση είναι ένας ακόμη λόγος, όπως και η κατάποση αντικειμένων. Ειδική αναφορά αξίζει και στην περιορισμένη άσκηση του εντέρου αλλά και διάφορες ιατρικές παθήσεις, όπως οι όγκοι, οι νευροπάθειες, ο υποθυρεοειδισμός, ενδοκρινολογικά και γαστρεντερικά προβλήματα κ.α. Τέλος, η ψυχολογία παίζει τον δικό της ρόλο καθώς το άγχος και το στρες μπορούν επίσης να έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία του εντέρου.

Τι να κάνετε όταν ο σκύλος σας δεν ενεργείται

mojestik - δεν ενεργείται - γιατρός

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να έχετε κατά νου πως οι ενήλικοι σκύλοι πρέπει να αφοδεύουν 1 έως 3 φορές την ημέρα.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή, με φυτικές ίνες. Οι Super Premium Τροφές της Mojestik είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες που βοηθούν το πεπτικό σύστημα να λειτουργεί σωστά και τον σκύλο να ενεργείται τακτικά με αποτέλεσμα τη γενικότερη υγεία του. Η καθημερινή άσκηση και η δραστηριότητα του σκύλου παίζουν επίσης καίριο ρόλο στην καλή υγεία του εντέρου. Σε κάθε περίπτωση, μόλις παρατηρήσετε κάτι να αλλάζει ή να φαίνεται ασυνήθιστο, κρίνεται απαραίτητο να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρο. Ακόμη όμως κι αν δεν εντοπίζετε κάποιο πρόβλημα, μην παραλείπετε τις τακτικές κτηνιατρικές εξετάσεις καθώς έτσι θα εξασφαλίσετε την έγκαιρη διάγνωση. Τέλος, προσπαθήστε να παρακινήσετε τον σκύλο σας προς την άσκηση και την καθημερινή δραστηριότητα.