Γιατί οι σκύλοι χρειάζονται κρέας στη διατροφή τους

Image 3249

Οι λόγοι που οι σκύλοι χρειάζονται πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης στη διατροφή τους, όπως είναι το κρέας, και οι τροφές που αξίζει να προτιμήσεις.

Η διατροφή του σκύλου απασχολεί τους περισσότερους από εμάς καθώς θέλουμε να του προσφέρουμε πάντα τα καλύτερα. Η τροφή του σκύλου μας πρέπει να συνδυάζει την καλή ποιότητα με την ωραία γεύση και φυσικά να του εξασφαλίζει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για μία ισορροπημένη διατροφή και μία καλή υγεία. Η επιθυμία μας να προσφέρουμε στον σκύλο μας την καλύτερη τροφή μας κάνει πολλές φορές ν’ ανησυχούμε για τα συστατικά της και να θέλουμε να ενημερωθούμε για τους κανόνες και τις ιδιαιτερότητες της διατροφής του. Παρακάτω θα εστιάσουμε στο κρέας και θ’ απαντήσουμε στα πιο συχνά ερωτήματα που έχουν οι ιδιοκτήτες σκύλων.

Χρειάζεται ο σκύλος κρέας στη διατροφή του;

Mojestik - σκυλοτροφή - κρέας

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι «ναι»! Μπορεί ο σκύλος να μην κυνηγάει πλέον το θήραμα του και να τρέφεται από ένα μπολ που βρίσκει έτοιμο και γεμάτο με τροφή, όμως το ένστικτο του παραμένει το ίδιο. Ας ρίξουμε μία ματιά στην προέλευση του για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό. Ο σκύλος είναι θηλαστικό ζώο του γένους Κύων και προέρχεται από τον κοινό λύκο. Βέβαια, νεότερες έρευνες δείχνουν πως ο σύγχρονος σκύλος δεν προέρχεται από τον λύκο αλλά από έναν κοινό τους πρόγονο. Σε κάθε περίπτωση, ο σκύλος είναι ένα σαρκοφάγο ζώο που αγαπά το κρέας και αποκομίζει πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται από τα ζωικά προϊόντα καθώς η πεπτική οδός είναι ανάλογα σχεδιασμένη. Ως εκ τούτου, οι άλλες τροφές είναι περισσότερο δύσπεπτες για τον σκύλο.

Τα οφέλη του κρέατος για τον σκύλο

Πέρα από την εύκολη πέψη, το κρέας στην τροφή του σκύλου έχει κι άλλα πλεονεκτήματα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη. Η τροφή με κρέας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την καλή του υγεία.  Επιπλέον, το κρέας αποτελεί πλούσια πηγή ενέργειας καθώς επιτρέπει στον σκύλο μας να είναι δραστήριος και ν’ ανταπεξέλθει στις δραστηριότητες της ημέρας. Τέλος, το κρέας περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών και μετάλλων που είναι επίσης απαραίτητες για την καλή του υγεία. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει η διατροφή του σκύλου μας να είναι ισορροπημένη και πέρα από κρέας να συμπεριλαμβάνει κι άλλα τρόφιμα, όπως είναι τα λαχανικά και τα φρούτα.

Μπορεί ο σκύλος μου να τρώει ωμό κρέας

Mojestik - σκύλος τροφή -κρέας

Υπάρχουν κάποια αποδεδειγμένα οφέλη στην διατροφή του σκύλου με ωμό κρέας, όμως η μεγάλη πλειοψηφία των κτηνιάτρων δεν το συστήνει καθώς ελλοχεύει κινδύνους. Συνεπώς η καλύτερη συμβουλή είναι να κάνεις την ίδια ερώτηση στον κτηνίατρο που εμπιστεύεσαι. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι κίνδυνοι; Το ωμό κρέας έχει πολλές φορές βακτήρια, δεν συνδυάζει διαφορετικά θρεπτικά στοιχεία και δεν προσφέρει επαρκείς ποσότητες σε θρεπτικά στοιχεία.

H  Super Premium Τροφές της Mojestik έχουν κοτόπουλο ή μοσχάρι ή πάπια ή ψάρι και συνδυάζονται με πατάτα ή ρύζι ως πηγή υδατάνθρακα σε ιδανική αναλογία. Επίσης είναι μια ειδικά σχεδιασμένες για να παρέχουν στον σκύλο χονδροιτίνη και γλουκοζαμίνη για την προστασία των αρθρώσεων, χωρίς να περιέχουν γλουτένη, πράγμα που τις καθιστά εύπεπτες και ιδανικές για σκύλους μεγαλύτερης ηλικίας ή με ευαίσθητο στομάχι. 

  • GLUTEN FREE LIGHT & SENIOR

    Τροφή με μοσχάρι και ρύζι για ενήλικα σκυλιά άνω των 7 ετών ή με επιπλέον βάρος.

Προβολή