Η απαραίτητη φροντίδα για τα νύχια του σκύλου 

Image 3350

Πως να φροντίσετε τα νύχια του σκύλου σας ώστε να είναι περιποιημένα και υγιή.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όσοι αποκτούν ένα κατοικίδιο και συγκεκριμένα έναν σκύλο είναι πως η περιποίηση του αποτελεί καθήκον και υποχρέωση. Η φροντίδα ενός σκύλου δεν είναι προαιρετική καθώς κάνει ακόμη πιο άνετη τη διαβίωση και την καθημερινότητα του, επιτρέποντας του να κινηθεί με μεγαλύτερη ευκολία. Αξίζει να σημειωθεί πως η περιποίηση δεν αφορά μόνο το μπάνιο και το κούρεμα του σκύλου αλλά και το κόψιμο των νυχιών του.

Εάν τα νύχια του σκύλου σας είναι μεγάλα, μπορούν να του δημιουργήσουν δυσφορία αλλά και παραμόρφωση. Τα μεγάλα νύχια που δυσκολεύουν το περπάτημα του σκύλου, μπορεί να τον κάνουν να μετατοπίσει το βάρος στα πίσω πόδια του με αποτέλεσμα προβλήματα που ενδέχεται ν’ αποδειχθούν μακροχρόνια.

Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για τον καλύτερο και πιο ασφαλή τρόπο να περιποιηθείτε τα νύχια του σκύλου σας. 

Λίγα λόγια για τα νύχια του σκύλου

mojestik - νύχια του σκύλου1

Τα πόδια του σκύλου είναι πολύπλοκες δομές με νύχια τα οποία τους χαρίζουν πολλά πλεονεκτήματα στο περπάτημα, το τρέξιμο και το σκάψιμο.

Τα νύχια του σκύλου μπορούν να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και γι’ αυτό απαιτούν προσοχή καθώς είναι κατασκευασμένα από κερατίνη εξωτερικά αλλά εσωτερικά έχουν πολλά νεύρα και αιμοφόρα αγγεία. Αυτός είναι και ο λόγος που απαιτείται τόση προσοχή στο κόψιμο τους καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.

Το κατάλληλο μήκος για τα νύχια του σκύλου

Κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα νύχια του σκύλου; Η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η ράτσα του. Καθώς τα νύχια του σκύλου μεγαλώνουν συνεχώς, όταν το μήκος του γίνει υπερβολικό, ενδέχεται να προκαλέσουν πρόβλημα. Αν τα νύχια του σκύλου σας κάνουν θόρυβο ενώ περπατούν, σημαίνει πως πρέπει να τα κόψετε σύντομα. Ένας γενικός κανόνας λέει ότι τα νύχια πρέπει να κόβονται μία φορά κάθε μήνα. Οι σκύλοι που περπατούν τακτικά σε σκληρές επιφάνειες πρέπει να κόβουν λιγότερο συχνά τα νύχια, καθώς η φυσική τριβή βοηθά στο φυσικό κόψιμο των νυχιών τους.

Συμβουλές για το κόψιμο των νυχιών του σκύλου σας

mojestik - νύχια του σκύλου

Κατά πάσα πιθανότητα ο σκύλος σας δεν θα συνεργαστεί με ευκολία στο κόψιμο των νυχιών. Το πιο πιθανό είναι να μισήσουν τη διαδικασία καθώς είναι ενοχλητική κι ενίοτε επίπονη.  Μία καλή λύση είναι να δωροδοκήσετε τον σκύλο σας με μία λιχουδιά ώστε να συνδυάσει τη διαδικασία με μία θετική εμπειρία και μία επιβράβευση.

Εάν τα νύχια του σκύλου σας χρειάζονται ένα απλό κόψιμο, τότε απαιτείται μια ελαφρόπετρα ή μία λίμα. Για πιο σκληρά ή μεγάλα νύχια, τότε θα χρειαστείτε έναν νυχοκόπτη.

Κρατήστε σταθερό το πόδι του σκύλου σας και αναζητήστε το σημείο που φτάνει το αίμα στα νύχια του σκύλου σας.

Ξεκινήστε το κόψιμο με προσοχή και ακρίβεια.

Φροντίστε να επιβραβεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα των σκύλο σας με λιχουδιές.

Η διατροφή του σκύλου επηρεάζει την υγεία του, συμπεριλαμβανομένων και των νυχιών του. Μία ισορροπημένη και πλήρης διατροφή μπορεί να συντελέσει στη διατήρηση της υγείας των νυχιών του σκύλου. Φροντίστε η τροφή του να είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ω-3 λιπαρά. Η τροφές της Mojestik είναι η καλύτερη επιλογή για να πάρει ο σκύλος σας όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται.