Η προστασία των κατοικίδιων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Image 3302

Συμβουλές για να κρατήσετε ασφαλή τα κατοικίδια ζώα σας σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η αγάπη για τα ζώα μας εκφράζεται με πολλούς τρόπους, όπως είναι η φροντίδα τους, η προσοχή της υγεία τους, η περιποίηση τους και άλλα. Η ασφάλεια όμως αποτελεί επίσης μια σημαντική πτυχή -ίσως και τη σημαντικότερη- που εξασφαλίζει την επιβίωση τους. Παρότι φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο στη σημερινή εποχή να κινδυνεύει ένας άνθρωπος ή ένα ζώο, τα πρόσφατα γεγονότα έχουν δείξει πως ακόμη και στον σύγχρονο πολιτισμό ή στις μεγάλες πόλεις μπορεί η ζωή του καθενός μας να τεθεί σε κίνδυνο. Δυστυχώς, κανείς δεν είναι απολύτως ασφαλής. 

Παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας και την πρόοδο της ανθρωπότητας, η δύναμη των καιρικών φαινομένων είναι τέτοια που πρωτίστως ζωές και δευτερεύοντος περιουσίες, μπορούν να χαθούν από τη μία μέρα στην άλλη. Όπως λοιπόν οι άνθρωποι λαμβάνουμε τα μέτρα μας για να προστατευτούμε από τις καιρικές συμφορές, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και για τ’ αγαπημένα μας κατοικίδια. 

Ακολουθούν οι απαραίτητες συμβουλές για να είναι τα ζώα σας ασφαλή στα ακραία καιρικά φαινόμενα:

mojestik - σκύλος κουβέρτα - ακραία καιρικά φαινόμενα

Μάθετε να προσφέρετε τις βασικές πρώτες βοήθειες τόσο στον εαυτό σας και την οικογένειά σας, όσο και στο κατοικίδιό σας.

Φτιάξτε ένα κατάλληλο φαρμακείο για παν ενδεχόμενο, τόσο για εσάς, όσο και για το κατοικίδιο σας.

Συμπεριλάβετε στο οικογενειακό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων τα κατοικίδια και τα οικόσιτα ζώα ώστε να είστε προστατευμένοι για όλα.

Ενημερωθείτε για τα ξενοδοχεία στην περιοχή σας που είναι Pet Friendly, με σκοπό να απευθυνθείτε άμεσα. Επιπλέον, σκεφτείτε ποιοι φίλοι ή συγγενείς μπορούν να φροντίζουν τα ζώα σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σιγουρευτείτε ότι ο σκύλος σας φορά στο κολάρο του ταυτότητα με τα στοιχεία σας και πως το λουρί του είναι ανθεκτικό και σε καλή κατάσταση.

Εξασφαλίστε και αποθηκεύστε τροφή και νερό ώστε να υπάρχουν τα απαραίτητα σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση.

Φυλάξτε τα φάρμακα και το βιβλιάριο υγείας του σκύλου ή της γάτας σας σε αδιάβροχες διαφάνειες και βγάλτε πρόσφατες φωτογραφίες το κατοικίδιό σας σε περίπτωση που χαθεί.

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, μην αφήνετε τα κατοικίδια σας να προσεγγίζουν χαλάσματα και λασπόνερα καθώς ενδέχεται να υπάρχουν χημικές ουσίες που είναι επικίνδυνες για την υγεία του. 

Σε περίπτωση που έχετε τον απαιτούμενο χώρο αποθήκευσης, προμηθευτείτε μεγάλες ποσότητες από οικονομικές αλλά και ποιοτικές τροφές για σκύλους και γάτες ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε τ’ αδέσποτα ζώα ή τα κατοικίδια ζώα που έχουν χαθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. 

mojestik-βροχή-ακραία-καιρικά-φαινόμενα

Επιπλέον, ακόμη κι αν δεν κινδυνεύει η ζωή ή η ασφάλεια του κατοικιδίου σας, είναι πολύ πιθανό τα ακραία καιρικά φαινόμενα να του δημιουργήσουν άγχος εξαιτίας των έντονων ηχητικών και οπτικών φαινομένων. Ακολουθούν μερικά βήματα για να θωρακίσετε τον σκύλο σας και να τον βοηθήσετε να διαχειριστεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα πιο ήρεμα και πιο ψύχραιμα:

Δημιουργήστε έναν ασφαλή χώρο όπου θα νιώθει προστατευμένος. Μπορεί εκεί να βρίσκονται αγαπημένα του παιχνίδια και αντικείμενα που θα τον κάνουν να νιώσει οικεία.

Προσπαθήστε να περιορίσετε του ήχους από τα καιρικά φαινόμενα που του προκαλούν ανησυχία βάζοντας μουσική.

Αν ο σκύλος σας επιθυμεί να κρυφτεί, μην τον εμποδίσετε.

Δείξτε εσείς πρώτοι ηρεμία και ψυχραιμία ώστε να μην τον αναστατώσετε περισσότερο.

Αν το άγχος του σκύλου σας έχει μεγάλη ένταση και διαρκεί για ώρα, συστήνεται να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο ή έναν συμπεριφεριστή που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την κατάσταση αποτελεσματικά. 

  • VALUE

    Τροφή για ενήλικα σκυλιά με 40% περιεκτικότητα σε κρέας (από μοσχάρι και αρνί κυρίως) με διαιτητικές ίνες και αρκετά ελαφριά σύνθεση ιδανική για στειρωμένα σκυλάκια καθώς περιέχει μόλις 6% λιπαρά.

Προβολή