Η πρώτη μέρα με το κουτάβι σας στο σπίτι

Image 3617

Συμβουλές για να τα βγάλετε πέρα στην πρώτη μέρα με το κουτάβι στο σπίτι σας ώστε να μειώσετε τους κινδύνους από την πρώτη ώρα μέχρι την πρώτη νύχτα.

Η απόκτηση ενός κουταβιού είναι μια σημαντική απόφαση που συνεπάγεται αρκετή χαρά αλλά δεν παύει να κρύβει και δυσκολίες με αποτέλεσμα να μπορεί να χαρακτηριστεί μία πρόκληση για τους περισσότερους από εμάς. Ειδικά αν μιλάμε γι την πρώτη σας επαφή με κάποιον σκύλο ως ενήλικας, τότε η πρώτη μέρα μ’ ένα κουτάβι στο σπίτι απαιτεί υπομονή και σωστές επιλογές. Παρακάτω, θα βρείτε μερικές χρήσιμα tips των ειδικών για να κάνετε αυτήν τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

 

Συμβουλές για την πρώτη μέρα με ένα κουτάβι

 

Η προετοιμασία πριν το κουτάβι έρθει στο σπίτι είναι το κλειδί για μια πρώτη μέρα χωρίς απρόοπτα. Φροντίστε να έχετε όλα τα απαραίτητα εφόδια από πριν, ώστε να μην σας λείψει κάτι που μπορεί να χρειάζεστε με αποτέλεσμα να αγχωθείτε. Δημιουργήστε έναν ήσυχο χώρο ύπνου, όπου το κουτάβι σας θα μπορεί να ξεκουράζεται, να χαλαρώνει και το σημαντικότερο να νιώθει ασφάλεια. Αν χρησιμοποιείται ένα κλουβί, βάλτε το σταδιακά και ευχάριστα, ώστε το κουτάβι να το συνδέσει με τα θετικά συναισθήματα που αναφέραμε παραπάνω. Επιπλέον, ο χώρος φαγητού και νερού πρέπει να είναι προσβάσιμος και ο σκύλος σας να νιώθει άνετα ώστε να το πλησιάσει.

Πριν φέρετε το κουτάβι στο σπίτι, είναι σημαντικό να αποφασίσετε ορισμένους βασικούς κανόνες που θα θέσετε εξαρχής στον σκύλο σας. Μπορεί ο σκύλος σας να βγαίνει στο μπαλκόνι, μπορεί να ανεβαίνει στο κρεβάτι, υπάρχει κάποιο δωμάτιο που είναι απαγορευμένο. Όλοι οι κανόνες πρέπει να είναι σαφείς και να τηρούνται από την πρώτη μέρα. Σε κάθε περίπτωση, απομακρύνεται αντικείμενα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το κουτάβι σας!

 

Η πρώτη ώρα, μέρα και νύχτα μ’ ένα κουτάβι

 

mojestik - πρώτη μέρα με το κουτάβι - σκύλος

 

Όταν φέρετε το κουτάβι στο σπίτι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το οδηγήσετε στην πάνα του ώστε να μάθει από νωρίς που θα πηγαίνει για την ανάγκη του. Έπειτα έχει σειρά ο χώρος που θα τρώει και τέλος ο χώρος που θα κοιμάται. Από εκεί και πέρα, αφήστε το να εξερευνήσει το νέο του περιβάλλον και δώστε του χρόνο να προσαρμοστεί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, διατηρήστε τις κανονικές ώρες φαγητού και ύπνου, παρέχοντας στο κουτάβι σας πολλές ευκαιρίες για τουαλέτα και επιβραβεύοντάς το όταν κάνει κάτι σωστά. Όσο για το παιχνίδι μην το παρακάνετε, καθώς τα κουτάβια κουράζονται σύντομα και χρειάζονται ύπνο. Μην το παρακάνετε ούτε και με τα άτομα που θα γνωρίσει, οπότε καλό είναι να αποφύγετε τις επισκέψεις. Μάλιστα, οι βόλτες καλό είναι να έρθουν αφού γίνουν οι εμβολιασμοί.

Η πρώτη νύχτα μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς το κουτάβι προσαρμόζεται στην απουσία της μητέρας και των αδελφών του. Καθιερώστε μια σταθερή ρουτίνα ύπνου και τηρήστε που θα κοιμάται. Τοποθετήστε μία μαλακή κουβέρτα και μερικά παιχνίδια για να αισθανθεί ασφάλεια. Είναι απολύτως φυσιολογικά αν ο σκύλος σας κλάψει ή να γκρινιάξει κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά μην ενδώσετε στο να το πάρετε στο κρεβάτι σας, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει κακές συνήθειες. Αντ’ αυτού, καθησυχάστε το με ήρεμη φωνή και χάδια.

mojestik - πρώτη μέρα με το κουτάβι - τροφή για κουτάβι

Όταν επιλέγετε την κατάλληλη τροφή για το νέο κουτάβι σας, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια τροφή ειδικά σχεδιασμένη για κουτάβια, καθώς αυτές περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή τους. Εστιάστε στη λίστα των συστατικών και προτιμήστε τροφές που περιέχουν υψηλής ποιότητας κρέας ως κύριο συστατικό, αποφεύγοντας τις υπερβολικές ποσότητες σιτηρών και τεχνητών προσθέτων. Στη συλλογή της Mojestik και την premium σειρά θα βρείτε την ειδική τροφή για κουτάβια 2 έως 12 μηνών που έχει ως πρώτο συστατικό το κρέας και είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.