Ιδέες για ανοιξιάτικο παιχνίδι με τον σκύλο σας

Image 3500

 Πώς θα αναβαθμίσετε το ανοιξιάτικο παιχνίδι με τον σκύλο σας με σκοπό να τον κάνετε να δραστηριοποιηθεί και να βελτιώσετε τη διάθεση του.

Καθώς έχουμε μόλις υποδεχτεί και επίσημα την αγαπημένη εποχή της Άνοιξης , πριν λίγες μέρες, είναι η ώρα να αναλύσουμε πως η αλλαγή του καιρού επηρεάζει τον σκύλο μας. Παρόλα αυτά, τώρα είναι και η κατάλληλη περίοδος να παρουσιάσουμε την αξία του παιχνιδιού για να τον σκύλο μας και να μοιραστούμε ιδέες για ανοιξιάτικο παιχνίδι.

Μέσα σ’ αυτό το υπέροχο σκηνικό, γεμάτο με όμορφα χρώματα και αρώματα, οφείλουμε να έχουμε κατά νου πως κάθε σκύλος έχει τη δική του προσωπικότητα και μπορεί να αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στις αλλαγές του περιβάλλοντος του. Αυτός είναι και ο λόγος που αξίζει να παρακολουθείτε τον σκύλο σας και να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρο που εμπιστεύεστε.

Με απλά λόγια, κατά τη διάρκεια της Άνοιξης, οι σκύλοι γίνονται πιο δραστήριοι και επιθυμούν να βρίσκονται περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους ενώ η ίδια επιθυμία υπάρχει και για την αναπαραγωγή. Κάτι που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε είναι πως και οι σκύλοι παθαίνουν αλλεργίες με εμφανή συμπτώματα στο σώμα αλλά και τη συμπεριφορά τους. Παράλληλα αλλαγές ενδέχεται να υπάρχουν και στις διατροφικές τους προτιμήσεις αλλά και στο τρίχωμα τους.

Γιατί είναι σημαντικό το παιχνίδι με τον σκύλο

mojestik - παιχνίδι με τον σκύλο - εξοχή 

Το παιχνίδι με τον σκύλο είναι ένας χρήσιμος τρόπος ώστε να βοηθήσετε το κατοικίδιο σας να διοχετεύσει κάπου την ενέργεια του που γίνεται ακόμη πιο έντονη αυτή την εποχή. Μην ξεχνάτε πως, ακριβώς όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα κατοικίδια πρέπει να ασκούνται και να δραστηριοποιούνται. Το παιχνίδι με τον σκύλο σας είναι ο καλύτερος τρόπος να το πετύχετε. Ένα άλλο σημαντικό του πλεονέκτημα είναι η νοητική ευστροφία και η βελτίωση της διάθεσης του. Επιπλέον, τα περισσότερα παιχνίδια βοηθούν ν’ αναπτυχθεί η σχέση μεταξύ του κατοικιδίου και του ιδιοκτήτη αλλά και η εκτόνωση της ενέργειας που διευκολύνει την καθημερινότητα στο σπίτι. Το παιχνίδι με τον σκύλο συντελεί συνήθως σε μικρότερη επιθετικότητα, λιγότερο γάβγισμα και περισσότερη ηρεμία στο σπίτι.

Ιδέες για παιχνίδι με τον σκύλο σας

mojestik - παιχνίδι με τον σκύλο - Άνοιξη

Υπάρχουν πολλές διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες ιδέες για παιχνίδι με τον σκύλο σας. Παρακάτω θα δούμε μερικές ιδέες που θα σας φανούν σίγουρα χρήσιμες και θα σας δώσουν την αφορμή να βγείτε εκτός σπιτιού και να παίξετε με τον σκύλο σας.

Το πιο κλασικό παιχνίδι για τη βόλτα με τον σκύλο, που μπορείτε να παίξετε στο πάρκο, την εξοχή, ακόμη και την παραλία είναι το πέταγμα μιας μπάλας με στόχο να το φέρει πίσω ο σκύλος σας.

Μια άλλη ιδέα είναι να κρύψετε σε διαφορά σημεία λιχουδιές ή το αγαπημένο του παιχνίδι ώστε να ψάξει για να το βρει.

 Πολλοί σκύλοι απολαμβάνουν το τράβηγμα ενός ειδικού παιχνιδιού με σχοινί το οποίο μάλιστα ενδυναμώνει και τους μύες. Στη σειρά Mojestik Play θα βρείτε υπέροχα παιχνίδια για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τον σκύλο σας.

Σε περίπτωση που επιλέξετε ένα παραθαλάσσιο μέρος, μπορείτε να παίξετε πετώντας παιχνίδια στο νερό με στόχο να τα φέρει πίσω.

Ένας άλλος έξυπνος τρόπος είναι να δραστηριοποιήσετε τον σκύλο σας με ένα laser που θα τον κινήσει.

Θα κλείσω με το παιχνίδι με τις φούσκες που εκτός από τα παιδιά λατρεύουν και οι σκύλοι. Φυσήξτε τις φούσκες αφήστε τον σκύλο σας να τις κυνηγήσει.