Να πάρω τη γάτα στις διακοπές μου;

Image 3641

Πώς να πάρετε τη γάτα στις διακοπές σας με ασφάλεια και άνεση. Οδηγίες για να έχετε ένα ήρεμο και όμορφο ταξίδι.

 

Καθώς πλησιάζουμε στον Αύγουστο, την εποχή που οι περισσότεροι ετοιμάζονται για διακοπές, αξίζει να ανοίξουμε τον φάκελο «διακοπές και κατοικίδια». Αυτή την περίοδο, οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση καθώς θέλουν να δραπετεύσουν από την πόλη αλλά έχουν ιδιαίτερο άγχος για τα ζωάκια τους. Παρακάτω, θα μοιραστούμε μαζί σας τις συμβουλές των ειδικών για να μοιραστείτε αυτή την υπέροχη εμπειρία με τη γάτα σας, με τον πιο ασφαλή τρόπο.

Πώς να πάρετε την αγαπημένη γάτα στις διακοπές σας;

 

mojestik - γάτα στις διακοπές - γάτα σε κλουβί

 

Για να πάτε διακοπές με τη γάτα σας χρειάζεται ειδική προετοιμασία. Αυτή είναι άλλωστε και ο σημαντικότερος παράγοντας για να απολαύσετε τις ημέρες μακριά από το σπίτι. Πριν λοιπόν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, επισκεφθείτε τον κτηνίατρο που εμπιστεύεστε για να ελέγξετε την υγεία αλλά τα εμβόλια της γάτας σας. Στη συνέχεια προσπαθήστε να εξοικειώσετε τη γάτα σας με το κλουβί ή την τσάντα μεταφοράς της, στα οποία θα περάσει αρκετό χρόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και πρέπει να νιώθει άνετη και ασφαλής. Αν δείτε ότι διστάζει να μπει μέσα, τοποθετήστε μερικές λιχουδιές στο εσωτερικό του. Έπειτα, ετοιμάστε μία μεγάλη λίστα με όσα θα πρέπει να πάρετε μαζί σας, όπως είναι ένα λουρί, αμμοδόχος, άμμος, λιχουδιές, παιχνίδια, τροφή μπολ για τροφή, μπολ για νερό, την αγαπημένη της κουβέρτα κ.α.

Ας εστιάσουμε όμως στο ταξίδι, τα ταξίδια με αυτοκίνητο, τρένο ή λεωφορείο απαιτούν λίγο χρόνο ώστε η γάτα σας να συνηθίσει τους θορύβους. Αν δεν έχει μπει σε κάποιο από τα προαναφερθέντα μέσα, καλό είναι να ξεκινήσετε με ένα κοντινό ταξίδι.  Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, ενημερωθείτε για τους κανόνες της αεροπορικής εταιρείας για τα κατοικίδια στην καμπίνα. Βεβαιωθείτε ότι η γάτα και το κλουβί της πληρούν τις προδιαγραφές και κλείστε το εισιτήριο της γάτας σας νωρίς, καθώς οι θέσεις για τα κατοικίδια είναι περιορισμένες. Όσο για το πλοίο, οι επιβάτες έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν τα κατοικίδια τους κατά την κράτηση των εισιτηρίων τους, μιας και πλέον καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών και εκδίδονται κανονικά εισιτήρια αλλά χωρίς χρέωση για το ταξίδι τους στο πλοίο. Στις περισσότερες εταιρείες θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία του κατοικιδίου ενώ απαιτείται να έχουν γίνουν όλα τα εμβόλια και να έχει μικροτσίπ. Τέλος, όταν ταξιδεύετε με το κατοικίδιό σας, πρέπει να φέρετε το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του.

 

mojestik - γάτα στις διακοπές - γάτα στο εξοχικό

 

Όσο για τη διαμονή σας, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο που δέχεται τα κατοικίδια. Όπως ήδη γνωρίζετε καλά, στο δωμάτιο θα πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή με τα παράθυρα αλλά και τις πόρτες. Μόλις φτάσετε, ετοιμάστε την άμμο της γάτας σας και τα μπολ με την τροφή και το νερό της. Αν έχει εξοικειωθεί με τον χώρο και έχετε ελέγξει πως δεν κρύβει κινδύνους, μπορείτε να την αφήσετε μόνη σε κάποιες εξόδους σας, αφού έχετε ενημερώσει το προσωπικό, ενώ διαφορετικά μπορείτε να την πάρετε μαζί σας με λουρί ή με την τσάντα μεταφοράς της.

Μπορεί οι διακοπές με τη γάτα σας να είναι μία πρόκληση αλλά σε καμία περίπτωση μη χάσετε την ξεγνοιασιά σας καθώς ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Όσο για την τροφή της, βρείτε τις καλύτερες επιλογές, πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία, στη συλλογή της Mojestik