Οδηγίες για μια υγιή σχέση ανάμεσα στον σκύλο και τη γάτα σας

Image 3459

Πώς θα επιτύχετε την καλύτερη δυνατή σχέση ανάμεσα στον σκύλο και τη γάτα σας εξασφαλίζοντας την ομαλή τους συμβίωση.

 

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που έχει έναν σκύλο και μία γάτα, ως συγκάτοικους στο ίδιο σπίτι, τότε σίγουρα έχετε αναρωτηθεί αν προέκυψε τυχαία η παρομοίωση «σαν τον σκύλο με τη γάτα». Γιατί όμως οι σκύλοι και οι γάτες δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους; Αρχικά, η απάντηση βρίσκεται στις διαφορές που έτσι κι αλλιώς έχουν τα δύο ζώα. Παραδείγματος χάρη, οι γάτες είναι πιο ανεξάρτητες ενώ οι σκύλοι αρκετά πιο κοινωνικοί. Το ένστικτο παίζει σημαντικό ρόλο με τους σκύλους να αντιλαμβάνονται αρκετές φορές τις γάτες ως θηράματα, συνηθίζοντας να τις κυνηγούν. Από την άλλη, οι γάτες πολλές φορές αντιλαμβάνονται τον σκύλο ως κίνδυνο και προσπαθούν να προστατευτούν απέναντι στην απειλή. Σημαντικό ρόλο παίζει και η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη για τη συμβίωση των κατοικιδίων καθώς είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ζήλεια ανάμεσα τους, ιδίως όταν δείχνετε μεγαλύτερη προτίμηση σε κάποιο από τα δύο.

Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι πως παρά τις αντιξοότητες, η σχέση ανάμεσα στον σκύλο και τη γάτα σας, μπορεί να είναι υγιής.  

 

Συμβουλές για την καλή σχέση ανάμεσα στον σκύλο και τη γάτα σας

mojestik - σχέση ανάμεσα στον σκύλο και τη γάτα - κρεββάτι

Είτε έχετε ήδη έναν σκύλο και μόλις αποκτήσατε μία γάτα, είτε έχετε ήδη μία γάτα και αποκτήσατε έναν σκύλο, προσπαθήστε η πρώτη τους επαφή να γίνει σ’ έναν χώρο που κρίνεται ασφαλής και ήρεμος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν παράγοντες που ενδέχεται να αναστατώσουν τα ζωάκια σας. Καλό είναι να υπάρχουν αρωματικά προϊόντα τα οποία θα εξουδετερώσουν τις οσμές των δύο ζώων με αποτέλεσμα να έρθουν πιο εύκολα κοντά. Φροντίστε να επιβραβεύεστε τα κατοικίδια. Προσοχή! Είναι σημαντικό η επιβράβευση να ισχύει και για τα δύο κατοικίδια και να μην τιμωρήσετε κάποιο από τα δύο σε περίπτωση που δεν είναι συνεργάσιμο καθώς αυτό θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη μελλοντική τους συνύπαρξη. Μην εγκλωβίσετε τη γάτα σας σε περίπτωση που θέλει να απομακρυνθεί ή να απομονωθεί σε κάποιο ψηλότερο σημείο. Δώστε τον χρόνο που χρειάζονται και τα δύο ζώα ώστε να έρθουν κοντά χωρίς πίεση. Σε κάθε περίπτωση, στο δωμάτιο είναι απαραίτητο να υπάρχει τροφή και νερό και για τα δύο ζώα. Τα σημεία αυτά βέβαια, συστήνεται να είναι διαφορετικά για κάθε ζώο ώστε να μην υπάρξουν εντάσεις. Ενδεχομένως, ένας καλός τρόπος για να φέρετε τα κατοικίδια σας κοντά, αναπτύσσοντας μία υγιή σχέση ανάμεσα στον σκύλο και τη γάτα σας είναι να παίξετε κοινά παιχνίδια μαζί τους, για να «γνωριστούν» καλύτερα. Παρόλα αυτά, αν δείτε κάποια επιθετική συμπεριφορά που απειλεί ένα από τα δύο κατοικίδια θα πρέπει να παρεμβαίνετε. Όπως μπορεί αν γίνει εύκολα κατανοητό, όσο μικρότερη είναι η ηλικία που θα κληθούν να συμβιώσουν ο σκύλος και η γάτα σας, τόσο πιο ειρηνική θα είναι η συμβίωση τους.

Είναι κατανοητό πως οι εικόνες που έχουμε σε σχέση με τα αγαπημένα μας κατοικίδια είναι στιγμές έντασης και επιθετικότητας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις που μάλιστα είναι πάρα πολλές. Αρκεί μία αναζήτηση στα social media για να δείτε υπέροχες φωτογραφίες και βίντεο με σκύλους και γάτες που συνυπάρχουν αρμονικά.

 

Τι άλλο μπορεί να φέρει κοντά τα δύο ζώα συντροφιάς; Η Mojestik που δημιουργεί τροφές για σκύλους και γάτες με την ίδια εξαιρετική ποιότητα, πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία.