Ποια τροφή να διαλέξετε για να έχει ο σκύλος σας λαμπερό τρίχωμα

Image 2849

Όσο Χρήσιμα tips για να είναι το τρίχωμα του σκύλου σας στην καλύτερη εκδοχή του.

Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων νοιαζόμαστε ιδιαίτερα για την υγεία των κατοικίδιων μας. Ορισμένες φορές, αυτή αντικατοπτρίζεται στο τρίχωμα τους. Αυτό εκτός από την υγεία τους, μας αφορά και για την εμφάνιση τους. Συνεπώς στόχος όλων μας είναι τ’ αγαπημένα μας κατοικίδια να έχουν όμορφο και λαμπερό τρίχωμα. Πως όμως θα το πετύχουμε αυτό;

Χρήσιμες συμβουλές για ν’ αναδομήσετε το τρίχωμα του σκύλου σας

σκύλος με σκούρο τρίχωμα

Αρχικά οφείλουμε να μιλήσουμε για τη διατροφή του σκύλου μας που παίζει σημαντικό ρόλο στην κατάσταση του τριχώματος του. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η κακή διατροφή του σκύλου μας μπορεί να οδηγήσει σε άγριο τρίχωμα και δερματικές ευαισθησίες. Οι ειδικοί προτείνουν για τον σκύλο σας τροφές πλούσιες σε omega 3 και omega 6 που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να έχει ένα όμορφο και λαμπερό τρίχωμα. Εκτός από τις τροφές, τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να δίνονται στα κατοικίδια σας και ως συμπληρώματα, μετά τη σύμφωνη γνώμη του κτηνιάτρου τους. Ο υδατάνθρακας είναι επίσης πολύ βοηθητικός, σύμφωνα με τους ειδικούς, γι’ αυτό προτιμήστε τροφές πλούσιες σ’ αυτόν.

Οι τροφές

Από τη μεγάλη συλλογή σκυλοτροφών της Mojestik αξίζει να επιλέξετε εκείνες που περιέχουν ψάρι και λάδι σολωμού το οποίο είναι πλούσιο σε omega 3 και omega 6 λιπαρά. Όπως ήδη αναφέραμε, παίζουν σημαντικό ρόλο στο λαμπερό τρίχωμα του σκύλου μας.  Από την Premium σειρά που είναι μια ειδικά σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες των στειρωμένων και μη σκύλων, συστήνεται η  MEDIUM τροφή που περιέχει κοτόπουλο και ψάρι.

Όσο για τη Super Premium σειρά που δεν περιέχει γλουτένη αξίζει να προτιμήσετε τη GLUTEN FREE με κοτόπουλο και ψάρι που έχει σαν πηγή υδατάνθρακα την πατάτα και το ρύζι.

Από την ίδια σειρά, προτείνονται η GRAIN FREE και η GLUTEN FREE LIGHT & SENIOR. Εναλλακτική πρόταση αποτελεί η νέα μας σειρά Fresh που περιέχει φρέσκο κρέας, το οποίο προστίθεται κατά την παραγωγή των τροφών και βοηθάει στη γευστικότητα τους καθώς κρατούν τα φυσικά αρώματα από το κρέας μέχρι και την στιγμή της παραγωγής. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στη FRESH GRAIN FREE PUPPY, τη FRESH SMALL ADULT και τη FRESH LARGE ADULT με κριτήριο την ηλικία και το βάρος του σκύλου σας.

Οι συνήθειες

σκύλος κάνει μπάνιο

Πέρα από τη διατροφή υπάρχουν και κάποιες συνήθειες που αξίζει να υιοθετήσετε. Έτσι θα αποκτήσει ο σκύλος σας καλύτερο τρίχωμα από αυτό που ήδη έχει. Το συχνό βούρτσισμα συμβάλει στην παραγωγή φυσικών ελαίων και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Στον ίδιο σκοπό βοηθά και το συχνό μπάνιο (τουλάχιστον μια φορά τον μήνα) με τα κατάλληλα προϊόντα σαμπουάν και conditioner. Προσέξτε όμως μην το παρακάνετε γιατί θα έχετε τ’ αντίθετα αποτελέσματα.

Ένας άλλος τρόπος για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα λάδια. Αποδεδειγμένα, βοηθούν το τρίχωμα του σκύλου σας να είναι όμορφο και λαμπερό, δίχως ευαισθησίες και φλεγμονές. Έτσι θα ενυδατώσατε το τρίχωμα αλλά και το δέρμα του σκύλου σας και θα καταπολεμήσετε την ξηρότητα. Ένας καλός τρόπος είναι να κάνετε μασάζ στον σκύλο σας μ’ ένα λάδι. Διαφορετικά μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες στο σαμπουάν του.

  • FRESH LARGE ADULT

    Η Fresh Large Adult περιέχει φρέσκο μοσχάρι, μήλα, καρότα και πολλά άλλα θρεπτικά και σημαντικά συστατικά για την υγεία του κατοικίδιου σας. Η προσθήκη χονδροιτίνης και γλουκοζαμίνης βοηθάει πολύ στις αρθρώσεις των μεγαλόσωμων φυλών που το έχουν ανάγκη.

Προβολή