Ποιες βιταμίνες είναι απαραίτητες για τη διατροφή της γάτας μας

Image 2942

Όσα αξίζει να γνωρίζετε για τις βιταμίνες που προσλαμβάνει η γάτα σας ώστε να έχει μια ισορροπημένη διατροφή.  

Στόχος όλων όσων έχουμε κατοικίδια είναι η ισορροπημένη διατροφή που εξασφαλίζει και την υγεία τους αλλά και την καλή τους διάθεση. Είναι ξεκάθαρο πως τα κατοικίδια μας και συγκεκριμένα οι γάτες μας, χρειάζονται όλα τα θρεπτικά στοιχεία για να αναπτυχθούν, να διατηρήσουν την υγεία τους, να παραμείνουν ενεργητικά και ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους ώστε να μείνουν προστατευμένοι από ασθένειες. Συνεπώς, η σωστή διατροφή και η πρόσληψη βιταμινών είναι απαραίτητο να εξασφαλίζεται στις αγαπημένες μας γάτες μέσα από την τροφή τους

Ποιες είναι οι βιταμίνες που χρειάζεται η γάτα μας

τροφή με βιταμίνες

Γιατί είναι τόσο σημαντικές οι βιταμίνες; Γιατί κάθε μία από αυτές επιτελεί έναν ρόλο. Με λίγα λόγια, κάθε μία βοηθά σε κάποια διεργασία και επιτελεί έναν στόχο. Πέρα από τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τους υδατάνθρακες, οι βιταμίνες έχουν επίσης σημαντική αξία για τις γάτες μας. Αυτά τα στοιχεία συμβάλουν στην υγεία των μυών, του δέρματος, του τριχώματος, των νυχιών και άλλων οργάνων της γάτας μας. Πόσο εύκολο είναι να προσφέρετε στις γάτες σας όλα τα παραπάνω θρεπτικά στοιχεία; Αρκεί να τους προσφέρετε μια τροφή που εμπεριέχει όλα τα παραπάνω σε επαρκείς ποσότητες. Γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη σύνθεση της γατοτροφής αλλά και τις πρόσθετες ύλες, πριν επιλέξουμε ποια θα προσφέρουμε στο αγαπημένο μας κατοικίδιο. Τι αξίζει να γνωρίζετε για τις βιταμίνες; Οι βιταμίνες είναι οργανικές ενώσεις και είναι απαραίτητες αλλά πάντα σε μικρές ποσότητες. Αυτές βοηθούν στην λειτουργεία των ενζύμων παράγοντας αντιδράσεις που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού. Παρακάτω θα δούμε μερικές από τις βιταμίνες που θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές σύμφωνα με τους κτηνιάτρους και ποια λειτουργεία επιτελεί η κάθε μία.

Βιταμίνη Α: Σημαντική για την όραση, την ανάπτυξη των οστών και των δοντιών, την αναπαραγωγή και τη συντήρηση του δέρματος και των βλεννογόνων.

Βιταμίνη D: Αυξάνει τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου στο αίμα για να υποστηρίξει την ανάπτυξη και την υγεία των οστών.

Βιταμίνη Ε: Αποτελεί σημαντικό αντιοξειδωτικό.

Βιταμίνη Κ: Απαραίτητη για τη φυσιολογική πήξη του αίματος.

Βιταμίνη Β1: Παίζει ρόλο στον μεταβολισμό των υδατανθράκων.

Βιταμίνη Β2: Απελευθερώνει την ενέργεια από υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες.

Βιταμίνη Β3: Απαραίτητη για την επεξεργασία λιπών, υδατανθράκων και πρωτεϊνών.

Πυριδοξίνη: Βοηθά στον μεταβολισμό των αμινοξέων, της γλυκόζης και των λιπαρών οξέων.

Βιταμίνη Β9: Απαιτείται για τη σύνθεση του DNA.

Βιοτίνη: Βοηθά στην παραγωγή λιπαρών οξέων, ορισμένων αμινοξέων και DNA/RNA.

Βιταμίνη Β12: Απαιτείται για το μεταβολισμό του λίπους και των υδατανθράκων και την αγωγιμότητα των νεύρων.

Χρειάζεται η γάτα μας συμπληρώματα βιταμινών στη διατροφή της; Σε περίπτωση που η γάτα μας είναι υγιής και δεν υπάρχει διαφορετική οδηγία από τον κτηνίατρο μας, τα συμπληρώματα βιταμινών δεν είναι απαραίτητα. Αντιθέτως μπορεί ν’ αποδειχθούν κι επικίνδυνα για τις γάτες μας. Μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να προσφέρει στις γάτες μας όλα όσα χρειάζονται.

Οι τροφές της Mojestik προσφέρουν στις γάτες μας όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται αλλά και τις απαραίτητες βιταμίνες, είτε πρόκειται για στειρωμένες, είτε για μη, γάτες.

  • STERILIZED Τροφή για ενήλικες στειρωμένες γάτες

    Mεταποιημένες ζωικές πρωτεΐνες (κοτόπουλο), ρύζι ,διαιτητικές ίνες , βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, χαμηλά επίπεδα μαγνησίου και προβιοτικές ύλες.

Προβολή