Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκύλου

Image 3467

Γιατί ο σκύλος σας μυρίζει άσχημα και πώς να ξεφορτωθείτε την ενοχλητική μυρωδιά του σκύλου με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

 

Όσοι έχουμε σκύλο γνωρίζουμε καλά πως είναι πολύ πιθανό να φέρει μαζί του μία δυσάρεστη μυρωδιά. Αυτή μπορεί να την έχει μόνιμα ο σκύλος σας ή να την εμφάνισε το τελευταίο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πως θα απαλλαγείτε από αυτή. Αρχικά, η δυσάρεστη μυρωδιά του σκύλου είναι απολύτως φυσιολογικό να προκαλεί δυσφορία σε εσάς αλλά και στους υπόλοιπους ενοίκους του σπιτιού σας. Επιπλέον, η άσχημη μυρωδιά ενδέχεται να συνδέεται με κάποιο πρόβλημα υγείας του σκύλου ή κάποιο υγειονομικό πρόβλημα που μπορεί να είναι επικίνδυνο και για εσάς. Επίσης, αυτή η άσχημη μυρωδιά είναι πιθανό να απομονώσει τον σκύλο σας αλλά και τους ιδιοκτήτες του από άλλους ανθρώπους και τα κατοικίδια τους. Τέλος, η ανεπιθύμητη οσμή υπάρχει περίπτωση να γίνεται αισθητή και από τον ίδιο τον σκύλο σας με αποτέλεσμα να αισθάνεται δυσφορία.

Σε κάθε περίπτωση, τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη οσμή του σκύλου σας, αρκεί να ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές των ειδικών για άμεσα αποτελέσματα.

 

Πού οφείλεται η άσχημη μυρωδιά του σκύλου

mojestik - μυρωδιά του σκύλου - σκύλοι

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, δεν αναφερόμαστε στις περιπτώσεις που ο σκύλος σας μυρίζει γιατί λερώθηκε, έκανε την ανάγκη του ή έχει κάποιες μέρες να κάνει μπάνιο. Αναφερόμαστε στις περιόδους που η μυρωδιά του σκύλου είναι αισθητή και κρατάει κάποιο σεβαστό διάστημα. Οι λόγοι μπορεί να είναι ιατρικοί, όπως οι λοιμώξεις στο δέρμα του σκύλου ή οι αλλεργίες που προκαλούν μολύνσεις με το ξύσιμο ή το γλείψιμο. Στα αυτιά ενδέχεται να υπάρχει ωτίτιδα και στα δόντια κάποια μόλυνση. Η άσχημη οσμή μπορεί να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα στον πρωκτό, σε κάποια νεφρική νόσο, κάποια ηπατική ανεπάρκεια ή ορισμένους όγκους.

Εάν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας έχει μία επίμονη, δυσάρεστη και ασυνήθιστη μυρωδιά, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο που εμπιστεύεστε για να αποκλείσετε υποκείμενα νοσήματα και να αντιμετωπίσετε άμεσα και αποτελεσματικά, τυχόν συμπτώματα.

 

Ποια συμπτώματα συνδέονται με κάποια άσχημη μυρωδιά; Η φαγούρα, το απότομα κούνημα του κεφαλιού, το επίμονο γλείψιμο και το επίμονο τρίψιμο είναι μόνο μερικά από αυτά. Επίσης, είναι πιθανό να παρατηρήσετε αλλαγές στο δέρμα του σκύλου αλλά και στο τρίχωμα του. Σε κάθε περίπτωση, είναι χρήσιμο να παρατηρείτε εάν η μυρωδιά του σκύλου γίνεται πιο έντονη και αν υπάρχουν στιγμές που υποχωρεί.

 

Συμβουλές για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκύλου

mojestik - μυρωδιά του σκύλου - σκύλος με παιχνίδι

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες σκύλων να βουρτσίζουν συχνά τον σκύλο τους, ώστε να αφαιρούνται οι τρίχες και η βρωμιά. Συχνά, πρέπει να κουρεύετε και τον σκύλο σας αλλά και να καθαρίζετε τα αυτιά του και να φροντίζετε τη στοματική του υγιεινή. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η άσχημη μυρωδιά του σκύλου υπάρχει περίπτωση να σημαίνει πως δεν κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας, όσο τακτικά πρέπει. Αν το μπάνιο του σκύλου είναι τακτικό, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε ένα νέο σαμπουάν. Ξέρατε πως αν δεν κόβετε τα νύχια του σκύλου σας, μπορεί να προκληθεί δυσάρεστη οσμή; Η αιτία είναι πως εκεί υπάρχει περίπτωση να συγκεντρωθούν βακτήρια. Όσο για την αναπνοή του σκύλου σας, ίσως αυτή μυρίζει άσχημα εξαιτίας κάποιας τροφής που προκαλεί δυσοσμία, όπως είναι τα καρότα, το γιαούρτι κ.α.

Η ξηρά τροφή της Mojestik αλλά και οι μπάρες για τα δόντια προστατεύουν τη στοματική υγιεινή του σκύλου σας και αποβάλλουν τη δυσάρεστη οσμή του στόματος του σκύλου.