Πως να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με λιχουδιές

Image 2905

Πως να χρησιμοποιήσετε τις λιχουδιές για σκύλους έτσι ώστε να εκπαιδεύσετε το κατοικίδιο σας.

Η ζωή του σύγχρονου ανθρώπου είναι πολύ απαιτητική καθώς η καθημερινότητα δεν του αφήνει πολλά περιθώρια για ν’ ασχοληθεί όσο θα ήθελε με τον ίδιο του τον εαυτό, πόσο μάλλον με το κατοικίδιο του. Παρόλα αυτά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να υποδεχτούν στο σπίτι τους ένα κατοικίδιο, με το οποίο θ’ αναπτύξουν μια σχέση γεμάτη αγάπη και απόλυτη αφοσίωση. Αυτή βέβαια είναι η θετική πλευρά του να έχεις έναν τετράποδο φίλο μέσα στο σπίτι σου. Η αρνητική έχει να κάνει με το γεγονός πως τα κατοικίδια μας, πολλές φορές μας ταλαιπωρούν όντας ανυπάκουα, κάνοντας ζημιές και παράγοντας υπερβολικό θόρυβο. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που περιμένεις όταν αποφασίζεις ν’ αναλάβεις την ευθύνη ενός σκύλου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει τρόπος να τον εκπαιδεύσετε με στόχο να κάνετε πιο εύκολη και τη δική σας ζωή αλλά και τη δική του.κορίτσι δίνει λιχουδιές στον σκύλος της για να τον εκπαιδεύσει

Ξεκινώντας οφείλουμε να πούμε πως οι εκπαιδευτές σκύλων κάνουν εξαιρετική δουλειά με την εκπαίδευση του κατοικίδιου μας και είναι οι ειδικοί στους οποίους πρέπει να απευθυνθείτε. Ωστόσο, αν τα προβλήματα είναι διαχειρίσιμα, δεν έχετε παρά να κάνετε μια προσπάθεια, μόνοι σας. Τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι το συνεχές γάβγισμα, το ασταμάτητο τράβηγμα του λουριού κατά τη διάρκεια της βόλτας, οι ζημιές, η επιθετικότητα και το άγχος του αποχωρισμού. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι πως τα πιο σημαντικά βήματα της εκπαίδευσης, γίνονται όσο ο σκύλος μας είναι ακόμα κουτάβι. Παρόλα αυτά, οι σκύλοι μαθαίνουν καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους, οπότε ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε την εκπαίδευση τους. Ως εκ τούτου, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να διορθώσετε μια συμπεριφορά του σκύλου σας, που βρίσκετε προβληματική. Μην ξεχνάτε πως η εκπαίδευση του σκύλου μας πρέπει να γίνεται σε συνάρτηση με την προσωπικότητα του ενώ βασικός στόχος της είναι η υπακοή σε εντολές που θεωρούνται κρίσιμες για τις ανάγκες του κατοικίδιου αλλά και του ιδιοκτήτη του.

 

κορίτσι δίνει λιχουδιές στον σκύλος της για να τον εκπαιδεύσει

κορίτσι δίνει λιχουδιές στον σκύλος της για να τον εκπαιδεύσει

Όσα αξίζει να γνωρίζετε για την εκπαίδευση του σκύλου με λιχουδιές

Η εκπαίδευση του σκύλου βασίζεται πλέον σε μεγάλο βαθμό στην επιβράβευση.  Γράφω «πλέον» καθώς στο παρελθόν, μέθοδος εκπαίδευσης ήταν και η τιμωρία που δεν αποτελεί αποδεκτή πρακτική σήμερα. Συνεπώς, τόσο οι εκπαιδευτές, όσο και οι ιδιοκτήτες, εκμεταλλεύονται την ακόρεστη επιθυμία των σκύλων για το φαγητό με σκοπό να τους μάθουν μερικά μαθήματα υπακοής. Όπως ήδη καταλάβετε, αυτός είναι και ο λόγος που οι λιχουδιές για σκύλους είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την εκπαίδευση του σκύλου μας. Βέβαια, οι λιχουδιές για σκύλους δεν αποτελούν πανάκεια και οι ειδικοί έχουν ορίσει κάποιους κανόνες με σκοπό η χρήση τους να γίνεται με τον πιο σωστό τρόπο για τα κατοικίδια μας.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως οι λιχουδιές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνιμα για την επιβράβευση του σκύλου μας. Σε καμία περίπτωση, δεν θέλουμε η καλή συμπεριφορά του σκύλου μας να εξαρτάται απλά και μόνο από το φαγητό. Σκοπός είναι να χρησιμοποιούμαι τις λιχουδιές στην αρχή της εκπαίδευσης έτσι ώστε να περιορίζουμε τη χρήση τους, όσο η υπακοή γίνεται συνήθεια για τον σκύλο μας. Επιπλέον, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι επιβράβευσης, όπως είναι ένα νέο παιχνίδι ή μια βόλτα.

Αν θέλετε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας ώστε να υπακούσει σε μια εντολή, δεν έχετε παρά να κρατήσετε τη λιχουδιά κοντά στη μύτη του. Έπειτα πείτε τη λέξη που συνδέεται με την εντολή και χρησιμοποιήστε την λιχουδιά για να κατευθύνετε τον σκύλο σας. Παραδείγματος χάρη, αν θέλετε να του μάθετε να κάθετε, πείτε «κάτσε!» και κινήστε τη λιχουδιά προς το πάνω μέρος του κεφαλιού του ώστε να σηκώσει τη μουσούδα του και ν’ ακουμπήσει κάτω το σώμα του.

Αν ο σκύλος σας ακούσει την εντολή σας ή έχει από μόνος του μια καλή συμπεριφορά, μην παραλείψετε να τον επιβραβεύσετε με μια λιχουδιά, όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να συνδυάσει τη συνήθεια του με την επιβράβευση. Παραδείγματος χάρη, αν του πείτε ν’ απομακρυνθεί από το τραπέζι την ώρα που τρώτε κι εκείνος το κάνει, δεν έχετε παρά να του προσφέρετε μια λιχουδιά. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε τον σκύλο σας να κόψει και μια κακή συνήθεια.

FRESH TREATS ΑΡΝΙ&ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 300γρ Με φρέσκο κρέας από αρνί και κοτόπουλο

Οι λιχουδιές FRESH TREATS της Mojestik από φρέσκο κρέας με αρνί και κοτόπουλο περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο σκύλος σας για μια ισορροπημένη διατροφή και αποτελούν ένα φανταστικό καθημερινό σνακ που μπορεί να του φτιάξει τη διάθεση. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε πως οι λιχουδιές για σκύλους αποτελούν συμπλήρωμα της τροφής τους και δεν υποκαθιστούν τα γεύματα τους.

  • FRESH TREATS

    Λιχουδιές με φρέσκο κρέας από αρνί και κοτόπουλο που περιέχουν δενδρολίβανο, κανέλα και κουρκουμά ο οποίος βοηθάει τις αρθρώσεις.

Προβολή