Πως να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να τρώει το φαγητό του

Image 2934

Συμβουλές για να καταφέρετε να μάθετε στο κατοικίδιο σας να τρώει τo φαγητό που του έχετε προσφέρει στο μπολάκι του.

Αν το κατοικίδιο σας έχει τη μόνιμη συνήθεια να μην τρώει το φαγητό του ή αν ξεκίνησε εδώ και λίγο διάστημα να μένει νηστικό ή να ζητά εναλλακτικές, τότε θα πρέπει να λάβετε άμεσα τα μέτρα σας. Το πρώτο βήμα είναι να επισκεφθείτε άμεσα τον κτηνίατρο σας και να το συμβουλευτείτε γι’ αυτή τη συμπεριφορά. Υπάρχει πιθανότητα το αγαπημένο σας κατοικίδιο να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με το προαναφερόμενο σύμπτωμα. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που η αιτία δεν έχει να κάνει με την υγεία του, είναι πολύ σημαντικό να βρούμε άμεσα μία λύση στο πρόβλημα ώστε να το αντιμετωπίσουμε.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλα τα tips των ειδικών που θα σας φανούν χρήσιμα ώστε να εκπαιδεύσετε το κατοικίδιο σας να τρώει την τροφή που του προσφέρετε.  

8 συμβουλές που θα κάνουν τον σκύλο σας να φάει το φαγητό του

σκύλος τρώει φαγητό από το μπολ  

Μπερδέψτε τις τροφές

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, το σκυλάκι σας ν’ αρνείται να φάει γιατί του προσφέρατε απότομα μια νέα τροφή την οποία δεν έχει συνηθίσει. Όπως έχουμε πει ξανά, ο σωστός τρόπος για ν’ αλλάξετε τροφή στο σκυλάκι σας διαρκεί περίπου μια βδομάδα. Την πρώτη ημέρα η αναλογία της νέας τροφής σε σχέση με την παλιά πρέπει να είναι 1 προς 3. Την τρίτη ημέρα η αναλογία πρέπει να γίνει 1 προς 1 και την πέμπτη ημέρα 3 προς 1. Από την έβδομη μέρα κι έπειτα μπορείτε να γεμίζετε το μπολ του σκύλου σας εξ ολοκλήρου με τη νέα τροφή.

Επιλέξτε καλύτερη τροφή

Είναι πολύ συνηθισμένο τα σκυλάκια μας να μην αγαπούν την τροφή τους ή να σταματούν ν’ αγαπούν την τροφή τους. Η αιτία ίσως είναι ότι η γεύση ή η μυρωδιά της παύει να τους αρέσει. Τότε θα πρέπει ν’ αλλάξετε την τροφή που επιλέγετε κι ενδεχομένως να προτιμήσετε μία καλύτερης ποιότητας.

Χρησιμοποιήστε ζωμό κοτόπουλου  

Μία καλή ιδέα που προτείνουν οι ειδικοί για να βελτιώσετε τη γεύση της ξηράς τροφής του σκύλου σας, είναι να προσθέσετε λίγο ζωμό κοτόπουλο που θα την κάνει πολύ πιο νόστιμη και λαχταριστή. 

Μειώστε την ποσότητα

Η επόμενη συμβουλή των ειδικών είναι να μειώσετε την ποσότητα της τροφής. Προσπαθήστε να προσαρμοστείτε στα δεδομένα του σκύλου σας. Ενδεχομένως, οι θερμίδες που χρειάζεται να είναι λιγότερες καθώς ασκείται λιγότερο ή έχει μεγαλώσει ηλικιακά.

Το κόλπο των 30’  

Μερικές φορές, τα σκυλάκια μας είναι πολύ πεισματάρικα με αποτέλεσμα να αρνούνται να φάνε το φαγητό τους πεισματικά. Το κόλπο των 30’ σε παροτρύνει ν’ αφήσεις το μπολάκι του σκύλου σου, μόνο για μισή ώρα στον σκύλο σου. Σε περίπτωση που δεν φάει, θα πρέπει να το κατεβάσεις ξανά στο επόμενο δείπνο. Στόχος είναι η πείνα να κερδίσει το πείσμα.

Αλλάξτε το σημείο

Τα σκυλάκια μας πρέπει να νιώθουν ασφάλεια για να φάνε το φαγητό τους. Ίσως για κάποιον λόγο, ο σκύλος σας έπαψε να αισθάνεται ασφάλεια σ’ αυτό το σημείο και πρέπει να το αλλάξετε το συντομότερο δυνατό. Αξίζει τουλάχιστον να το δοκιμάσετε! 

Μη δίνετε λιχουδιές  

Τέλος είναι πολύ συχνό φαινόμενο να δίνουμε λιχουδιές στον σκύλο μας, μέρος του δικού μας φαγητού αλλά και αποφάγια με αποτέλεσμα να χορταίνει με αυτό τον τρόπο, πριν ακόμη φάει το δικό του φαγητό.

  • VALUE τροφή για ενήλικα σκυλιά

    Πλήρης τροφή με 40% περιεκτικότητα σε κρέας (από μοσχάρι και αρνί κυρίως) με διαιτητικές ίνες και αρκετά ελαφριά σύνθεση ιδανική για στειρωμένα σκυλάκια καθώς περιέχει μόλις 6% λιπαρά.

Προβολή