Πως να επιλέξετε την κατάλληλη τροφή για τo κατοικίδιο σας

Συμβουλές και προτάσεις για να βρείτε την ιδανική τροφή για τον σκύλο ή τη γάτα σας σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Image 2775

Συμβουλές και προτάσεις για να βρείτε την ιδανική τροφή για τον σκύλο ή τη γάτα σας σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Όσοι έχουμε έναν σκύλο ή μια γάτα στην οικογένεια και το σπίτι μας, επιθυμούμε να βλέπουμε τ’ αγαπημένα μας κατοικίδια ευτυχισμένα. Όπως ισχύει και για τους ανθρώπους της ζωής μας, αυτό είναι κάτι που απαιτεί προσπάθεια και φροντίδα. Όσο για την τροφή, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κεφαλαίο που σχετίζεται με την υγεία αλλά και τη ψυχολογία του σκύλου ή της γάτας μας. Είναι πολλοί εκείνοι που αγνοούν τον σημαντικό ρόλο που παίζει η τροφή στην ανάπτυξη του κατοικιδίου κι άλλοι που αφήνουν την επιλογή της στην τύχη. Τίποτα από τα δυο όμως δεν είναι σωστό κι όπως επιβεβαιώνουν οι κτηνίατροι μπορεί να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες που ενδέχεται να είναι και ανεπανόρθωτες.

Το κάθε κατοικίδιο είναι μοναδικό κι έχει ξεχωριστές ανάγκες με αποτέλεσμα να πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη ορισμένα κριτήρια για να κάνετε την επιλογή της τροφής του. Μερικά από αυτά είναι η ηλικία του, το μέγεθος του, η δραστηριότητα του, οι προτιμήσεις του κ.α.

Παρακάτω θα δούμε  αναλυτικά τα βήματα που αξίζει ν’ ακολουθήσετε με στόχο να επιλέξετε την ιδανική τροφή για τον σκύλο ή τη γάτα σας και τα πλεονεκτήματα που θα έχουν για την υγεία και τη διάθεση τους. 

5 βήματα για να βρείτε την ιδανική τροφή για το κατοικίδιο σου

γατάκι τρώει από μπολάκι με γλώσσα έξω

Το πρώτο βήμα για την επιλογή της κατάλληλης τροφής, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να ελέγξετε εάν παρέχει στο κατοικίδιο σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται σε ημερήσια βάση για μια ισορροπημένη διατροφή.

Το δεύτερο βήμα είναι να επιβεβαιώσετε πως η τροφή αλλά και η εταιρία που έχετε επιλέξει φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, είναι ελεγμένες από τα κρατικά όργανα και τηρούν τους κανόνες που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τρίτο βήμα σας καλεί ν’ απαντήσετε σε μερικές σύντομες ερωτήσεις για το κατοικίδιο σας. Ποια είναι η ηλικία του; Ποιο είναι το μέγεθος του; Είναι στειρωμένο; Όλες οι παραπάνω απαντήσεις που θα δώσετε, παίζουν τον ρόλο τους στη διατροφή του αλλά και στην τροφή που ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες του.

Το τέταρτο βήμα σχετίζεται με την υγεία του σκύλου σας και παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ή τη διατήρηση της σε καλή κατάσταση. Αν ο σκύλος σας έχει δερματικές ευαισθησίες αξίζει να επιλέξετε τη super premium τροφή GLUTEN FREE SENSITIVE που είναι ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτή την περίπτωση. Αν έχετε παρατηρήσει πως δυσκολεύεται κατά την πέψη, οι ειδικοί συστήνουν την GLUTEN FREE ή την GRAIN FREE τροφή που δεν περιέχει γλουτένη αλλά ούτε και σιτηρά. Αν ο σκύλος σου είναι ηλικιωμένος (δηλαδή άνω των 7 ετών) ή υπέρβαρος, τότε προτείνεται η GLUTEN FREE LIGHT & SENIOR που έχει πιο ελαφριά σύσταση και πιο εύκολα μεταβολίσιμη ενέργεια.

Το πέμπτο και τελευταίο βήμα ορίζει να παρατηρήσετε τον σκύλο ή τη γάτα σας ώστε να καταλήξετε στο συμπέρασμα αν αγαπά τη νέα του τροφή ή όχι. Είναι σημαντικό για τη διάθεση των κατοικίδιων μας να τρώνε μια τροφή που τους φαίνεται γευστική και μυρίζει όπως θα ήθελαν. Δώστε λίγο χρόνο στο κατοικίδιο σας να προσαρμοστεί στη νέα του τροφή και μετά από ένα σεβαστό διάστημα ξεκινήστε να παρατηρείτε αν βλέπετε κάποια βελτίωση στην υγεία και τη διάθεση του κατοικιδίου σας.

 

 

  • GLUTEN FREE για ενήλικα σκυλιά

    Η Gluten Free για ενήλικα σκυλιά είναι τροφή με κοτόπουλο και ψάρι και σαν πηγή υδατάνθρακα έχει την πατάτα και το ρύζι στην ιδανική αναλογία.

Προβολή