Πως να εξασφαλίσετε ότι το τρίχωμα της γάτας θα παραμείνει λαμπερό

Image 2955

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για το τρίχωμα της γάτας σας και τη φροντίδα του ώστε να είναι υγιές και λαμπερό. 

Όσοι έχουμε γάτες για κατοικίδια, γνωρίζουμε καλά πως το τρίχωμα τους είναι κάτι που περιποιούνται κι οι ίδιες με επιμέλεια. Αυτό φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς το τρίχωμα είναι πολύ σημαντικό πρώτα απ’ όλα για την εικόνα και την καθαριότητα της γάτας μας. Το τρίχωμα μιας γάτας αντικατοπτρίζει και την καλή της υγεία αλλά και το επίπεδο της φροντίδας που λαμβάνει από τον ιδιοκτήτη της. Με ποιους τρόπους, λοιπόν, θα περιποιηθείτε τη γάτα σας, πως θα καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία της μέσα από την αλλαγή του τριχώματος της και πότε πρέπει ν΄απευθυνθείτε στον κτηνίατρο σας;

Συμβουλές για τη φροντίδα του τριχώματος  της γάτας σας

γάτα τρίχωμα ήλιος

Το καλύτερο μυστικό που έχουν να μοιραστούν μαζί σας οι ειδικοί είναι πως η μικρή γλώσσα της γάτας μας δεν καταφέρνει να φτάσει σε ορισμένα σημεία, όπως είναι η περιοχή πάνω από το κεφάλι, όπου και πρέπει να δείξετε μεγαλύτερη επιμονή. Την ίδια επιμονή πρέπει να δείξετε και σε σημεία με κόμπους αλλά και στην ουρά. Ένα άλλο μυστικό των ειδικών είναι να ξεκινήσετε το βούρτσισμα του τριχώματος της γάτας σας από μικρή ηλικία καθώς αυτό είναι πολύ βοηθητικό για την ποιότητα του. Σε γενικές γραμμές το εβδομαδιαίο βούρτσισμα της γάτας είναι αρκετό ενώ το ειδικό γάντι μπορεί ν’ απομακρύνει τις τρίχες και να βοηθήσει το δέρμα. Κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και του Καλοκαιριού μπορείτε να αυξήσετε τη συχνότητα του βουρτσίσματος καθώς η τριχοφυΐα είναι μεγαλύτερη. Τι να τρώει η γάτα μας για να έχει ένα λαμπρό τρίχωμα; Οι ειδικοί προτείνουν πρωτεΐνη, αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα ωμέγα 3 και ωμέγα 6. Οι τροφές της  Mojestik περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται η γάτα σας για ένα υγιές και λαμπερό τρίχωμα. Η τροφή ADULT για στειρωμένες γάτες περιέρχει σολωμό, εκχύλισμα φυτικών πρωτεϊνών, ρύζι, έλαια , λίπη, βιταμίνες & ιχνοστοιχεία, προβιοτικές ύλες.

Όσα προδίδει το τρίχωμα της γάτας μας για την υγεία της

γάτα ξαπλώνει

Το λαμπερό τρίχωμα και η ελαστικότητα του αποκαλύπτουν πολλά για την υγεία της γάτας μας. Η τρίχα επηρεάζεται τόσο από τα γενετικά χαρακτηριστικά και τις ορμόνες της γάτας μας αλλά και από τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, το άγχος και τη διάθεση της. Αν παρατηρήσετε πως η γάτα σας ξύνεται υπερβολικά ή προσπαθεί με μανία να πλυθεί ή οι τρίχες της πέφτουν ασυνήθιστα, τότε μπορεί η γάτα σας ν’ αντιμετωπίζει κάποιο δερματικό πρόβλημα ή κάποια άλλη ασθένεια. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση είναι να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

  • ADULT για ενήλικες γάτες

    Η τροφή ADULT για στειρωμένες γάτες περιέρχει σολωμό, εκχύλισμα φυτικών πρωτεϊνών, ρύζι, έλαια , λίπη, βιταμίνες & ιχνοστοιχεία, προβιοτικές ύλες.

Προβολή