Πως να προφυλάξετε τον σκύλο σας κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού

Image 2976

5 + 1 συμβουλές για να προστατεύσετε τον σκύλο σας από τη ζέστη κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού.

Καθώς έχουμε υποδεχτεί κι επίσημα το Καλοκαίρι, είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για την προστασία των κατοικίδιων από τις υψηλές θερμοκρασίες. Παρότι οι βαθμοί κελσίου δεν έχουν σπάσει ακόμη ρεκόρ, οι ειδικοί προβλέπουν πως πρόκειται να διανύσουμε ένα από τα πιο θερμά Καλοκαίρια στη χώρα. Συνεπώς, όταν οι βαθμοί κελσίου αγγίζουν και ξεπερνούν τους 40 °C, η ζέστη δεν είναι ανυπόφορη μόνο για εμάς αλλά και για τα κατοικίδια μας, όπως και για τα αδέσποτα. Όπως ήδη γνωρίζουμε, οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να γίνουν αρκετά επικίνδυνες για τους οργανισμούς. Στόχος είναι να προφυλάξουμε τον σκύλο μας από τη θερμοπληξία ώστε να παραμείνει υγιής αλλά και χαρούμενος. Παρακάτω θα δούμε μερικά χρήσιμα tips για να χαρείτε το Καλοκαίρι με τον σκύλο σας, μένοντας μακριά από τους κινδύνους που κρύβει.

5 + 1 tips για να προφυλάξετε τον σκύλο σας από τη ζέστη του Καλοκαιριού

σκύλος σε μήνες Καλοκαιριού

Η πρώτη συμβουλή που έχουν να μοιραστούν μαζί σας οι ειδικοί είναι να δώσετε μεγάλη προσοχή στο νερό του σκύλου σας. Φροντίστε να είναι το μπολάκι του πάντα γεμάτο με νερό έτσι ώστε να έχει άφθονο κάθε φορά που θα νιώθει πως διψά. Ένα ακόμη tip είναι να έχετε μαζί σας νερό και στη βόλτα του, όπου έρχεται σε απευθείας έκθεση στον ήλιο. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να σας θυμίσουμε να μην ξεχνάτε και τα αδέσποτα σκυλάκια, γεμίζοντας ένα μπολ με νερό στον δρόμο έξω από το σπίτι σας ή σε κάποιο μέρος στο οποίο ξέρετε πως επισκέπτονται συχνά.

Η δεύτερη συμβουλή έχει να κάνει με τις βόλτες του σκύλου μας. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να βγάζουμε βόλτα τον σκύλο μας κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού. Προσπαθήστε όμως να επιλέξετε ώρες όπως είναι αυτές νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα όπου ο ήλιος δεν είναι επικίνδυνος και ο καιρός είναι δροσερός. Κατά τη διάρκεια τις βόλτας, αποφύγετε την έντονη δραστηριότητα ή το γρήγορο περπάτημα του σκύλου σας, σε περίπτωση που φαίνεται εξουθενωμένος και προτιμήστε μέρη με σκιά.

Σε συνδυασμό με το προηγούμενο tip, είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε έτσι ώστε οι πατούσες του σκύλου σας να μην έρχονται σε επαφή με καυτές επιφάνειες, όπως είναι ο δρόμος ή η άμμος, καθώς μπορούν εύκολα να τραυματίσουν τα πέλματα τους.

Προσπαθήστε να βρείτε ευχάριστες δραστηριότητες για τα σκυλάκια σας, μέσα στο σπίτι. Παραδείγματος χάρη, κρύψτε παιχνίδια και λιχουδιές και βοηθήστε τα να τα βρουν. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε την αυλή και το μπαλκόνι σας παίζοντας μαζί τους με το λάστιχο ώστε να πετύχετε και την άσκηση αλλά και το δρόσισμα τους.

ευχάριστες δραστηριότητες με τον σκύλο κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού

Ποτέ μα ποτέ δεν αφήνουμε τον σκύλο μας μόνο στο αμάξι, ακόμη κι αν πρόκειται να βγούμε για ένα μερικά μόνο λεπτά. Το φαινόμενο του φούρνου σχετίζεται με την ταχύτατη άνοδο της θερμοκρασίας στην καμπίνα του αυτοκινήτου και συνδέεται με πολλούς θανάτους. Μην ξεχνάτε πως αν δείτε έναν σκύλο κλεισμένο σ’ ένα αυτοκίνητο, έχετε κάθε δικαίωμα σύμφωνα με τον νόμο, να σπάσετε το τζάμι.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού είναι απαραίτητο να μην παραμελείτε το συχνό κούρεμα του σκύλου σας καθώς το επιπλέον τρίχωμα μπορεί να γίνει ανυπόφορο για εκείνον.

Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, αξίζει να δώσετε μεγάλη προσοχή στη διατροφή του σκύλου σας. Η έλλειψη άσκησης μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του βάρους του κι αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμούμε. Φροντίστε η τροφή του σκύλου σας να του προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται δίχως να του δίνει υπερβολικά πολλές θερμίδες.

  • GLUTEN FREE LIGHT & SENIOR

    Τροφή για ενήλικα σκυλιά άνω των 7 ετών ή με επιπλέον βάρος.

Προβολή