Πως να βοηθήσετε και να φροντίσετε τις αδέσποτες γάτες;

Image 3609

Έξυπνοι τρόποι για να φροντίσετε τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς σας ώστε να τους προσφέρετε όσα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες και τις έντονες ηλιακές ακτίνες, μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος για τις αδέσποτες γάτες. Ιδίως το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας, οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές με αποτέλεσμα να αποδεικνύονται εξαιρετικά επικίνδυνες για τις αδέσποτες γάτες, οι οποίες  αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων που απειλούν την υγεία, αλλά ακόμα και την επιβίωσή τους. Τα κυριότερα από αυτά είναι η ασιτία και αφυδάτωση, που ως κύριο αίτιο έχουν το γεγονός πως δεν βρίσκουν άμεση πρόσβαση σε τροφή και νερό. Επιπλέον, οι έντονες καιρικές συνθήκες, μπορούν να προκαλέσουν θερμοπληξία στα αδέσποτα ζώα. Επίσης, η ακραία ζέστη διευκολύνει την ανάπτυξη παρασίτων αλλά και τη μετάδοση ασθενειών που ταλαιπωρούν τις γάτες. Τέλος, ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι πως οι άνθρωποι παίρνουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι ή λείπουν για διακοπές με αποτέλεσμα τα αδέσποτα ζώα να μένουν χωρίς νερό και τροφή.

Αν θέλετε να βοηθήσετε τις αδέσποτες γάτες κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση τους.

Πώς θα φροντίσετε τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς σας

 

mojestik - αδέσποτες γάτες - αδέσποτο γατάκι

 

Το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση όλων των ζωντανών οργανισμών, και οι αδέσποτες γάτες δεν αποτελούν εξαίρεση. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι πολύ σημαντικό να τους παρέχετε φρέσκο και καθαρό νερό σε ένα μπολ το οποίο θα τοποθετήσετε σε ένα σημείο του δρόμου με σκιά. Εξίσου μεγάλη ανάγκη όμως έχουν και από την τροφή. Σ’ αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να επιλέγετε τη ξηρά τροφή και να καθαρίζεται συχνά τα μπολ ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να γίνουν εστία μικροβίων. Επιπλέον, για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι εξαιρετικά βοηθητικό να δημιουργήσετε σκιερά σημεία για τις αδέσποτες γάτες ώστε να μπορούν να προστατευτούν από τις επιβλαβείς ακτίνες του ηλίου. Άλλοι προτιμούν ξύλινες κατασκευές και άλλοι χρησιμοποιούν κουτιά με μαξιλάρια. Επίσης, ορισμένοι φιλόζωοι επιλέγουν να πηγαίνουν ανά τακτά διαστήματα τις αδέσποτες γάτες στον κτηνίατρο, να τις ψεκάζουν με αντιπαρασιτικά και να αναλαμβάνουν τη στείρωση ή τον εμβολιασμό τους. Χρήσιμο, μάλιστα, είναι και να προσφέρετε την εθελοντική σας εργασία σε φιλοζωικές οργανώσεις που έχουν σημαντικό έργο, στηρίζοντας τις δράσεις τους αλλά και να έχετε γρήγορα αντανακλαστικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπου μπορεί να συναντήσετε ένα τραυματισμένο ή ένα εξουθενωμένο αδέσποτο ζώο. Η διακομιδή του στον κτηνίατρο μπορεί να είναι σωτήρια, ακόμη και για την ίδια του τη ζωή.

H ADULT τροφή για ενήλικες γάτες της Mojestik είναι η καλύτερη επιλογή για το κατοικίδιο σας αλλά και για τα αγαπημένα σας ζωάκια που μπορούν να ζουν στον δρόμο αλλά έχουν τις ίδιες ανάγκες. Η τροφή περιέχει ψάρι, πρωτεΐνες, ρύζι, έλαια, λίπη, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και προβιοτικές ύλες συντελόντας στην καλή υγεία των γατών που την καταναλώνουν.