Πως να βοηθήσετε τ’ αδέσποτα στον καύσωνα

Image 3221

Τα μέτρα που μπορείτε να πάρετε για να προστατεύσετε τ’ αδέσποτα από τις υψηλές θερμοκρασίες του Καλοκαιριού και τον επικείμενο καύσωνα.

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα το επόμενο δεκαήμερο, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η θερμοκρασία θ’ ανέβει σταδιακά από σήμερα και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Από τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, η θερμοκρασία θα φτάσει ή θα ξεπεράσει τους 40 °C, και θα διατηρηθεί σ’ αυτό το επίπεδο όλο το δεκαήμερο του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού, δίνοντας μας τη δυνατότητα να μιλάμε για ένα νέο κύμα καύσωνα.

Όπως ήδη γνωρίζουμε όλοι, η έκθεση σε υπερβολική ζέστη αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων αλλά και των ζώων. Πέρα από τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για να προστατευτούμε εμείς οι ίδιοι από τον καύσωνα, είναι σημαντικό να λάβουμε μέτρα και για να προστατεύσουμε τα κατοικίδια μας. Στα μέτρα που θα λάβουμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τ’ αδέσποτα ζωάκια που είναι απολύτως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες ενώ κατά τη διάρκεια του καύσωνα υποφέρουν από τη ζέστη. Τι θα πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να τα προστατεύσουμε; Παρακάτω θα βρείτε όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να βοηθήσετε τ’ αγαπημένα μας ζωάκια να δροσιστούν.

Συμβουλές για να προστατεύσετε τ’ αδέσποτα από τον καύσωνα

Mojestik - αδέσποτες γάτες πίνουν γάλα - αδέσποτα καύσωνας.jpg

Ας ξεκινήσουμε με τις δημοτικές αρχές οι οποίες καλούνται κατά τη διάρκεια του επόμενου δεκαημέρου να τοποθετήσουν ποτίστρες στα κεντρικά σημεία των Δήμων και να επιτρέψουν την παραμονή των αδέσποτων σε δημόσια κτήρια όταν αναζητούν προστασία από τον καύσωνα. Φυσικά, αυτό δεν είναι αρκετό για την προστασία όλων των αδέσποτων ζώων μιας περιοχής και γι’ αυτό είναι σημαντική η δράση όλων μας σε ατομικό επίπεδο.

Το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε ένα μπολ με κρύο νερό έξω από το σπίτι μας, έξω από την εργασία μας και σ’ ένα μέρος που γνωρίζουμε πως υπάρχει συχνή διέλευση ζώων. Καλό θα ήταν να προσθέσετε και μερικά παγάκια ώστε το νερό να μείνει δροσερό για περισσότερη ώρα. Μην ξεχνάτε πως οι κύριες αιτίες θανάτου των αδέσποτων, κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, είναι η αφυδάτωση και η θερμοπληξία.

Δημιουργήστε έξω από το σπίτι σας, ένα προσωρινό σκιερό σημείο με χαρτόκουτα ή παλιά ξύλα ώστε να μπορούν να ξαποσταίνουν αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να έχετε στο μυαλό σας πως η έλλειψη τέτοιων σκιερών σημείων στις πόλεις, οδηγεί τα αδέσποτα ζώα να κρύβονται κάτω από σταθμευμένα αυτοκίνητο. Συνεπώς, πριν βάλετε μπρος το αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε πως δεν κινδυνεύει κάποιο ζώο.

Όσο για τα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια, δυσκολεύονται να βρουν την τροφή τους καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών δεν μπορούν να κάνουν πολλές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, αν δίπλα στο μπολ με το νεράκι τους, τοποθετήσετε ένα μπολ με τροφή θα είναι πολύ βοηθητικό για εκείνα. Μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε μία πιο οικονομική τροφή καλής ποιότητας η οποία θα προσφέρει στα αδέσποτα ζώα όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται.

Η Value τροφή της Mojestik είναι μια πλήρης τροφή για σκυλιά με 40% περιεκτικότητα σε κρέας με διαιτητικές ίνες και αρκετά ελαφριά σύνθεση.

  • VALUE

    Τροφή για ενήλικα σκυλιά με 40% περιεκτικότητα σε κρέας με διαιτητικές ίνες και αρκετά ελαφριά σύνθεση.

Προβολή