Πώς να ξεφορτωθείτε την άσχημη μυρωδιά του σκύλου σας

Image 3553

Εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά του σκύλου σας με τις καλύτερες συμβουλές των ειδικών.

 

Η άσχημη μυρωδιά του σκύλου σας μπορεί να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για το σπίτι σας, τόσο για εσάς, όσο και για τους επισκέπτες σας. Αυτό σημαίνει πως είναι χρήσιμο να μάθετε όσο περισσότερα γίνεται για το ζήτημα και να αναζητήσετε όσο το δυνατό περισσότερες λύσεις. Το θετικό είναι πως η αντιμετώπιση της κατάστασης είναι τις περισσότερες φορές εφικτή, αν και χρειάζεται χρόνος, χρήματα, υπομονή και επιμονή. Παρακάτω, θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις των ειδικών για να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά του σκύλου σας και να διατηρήσετε τον τετράποδο φίλο σας καθαρό.

 

Σ’ αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στη σωστή περιποίηση, το μπάνιο και τον καλλωπισμό του σκύλου σας που αποτελεί βασικό παράγοντα για την καθαριότητα και την καλή οσμή του. Ωστόσο, εξαιρετικά σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή του σκύλου σας, καθώς υπάρχουν τροφές που επηρεάζουν τη μυρωδιά του, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζει το κατοικίδιο σας. Τέλος, η αιτία ενδέχεται να είναι κάποιο πρόβλημα υγείας, δίχως να σημαίνει πως αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σοβαρό ή μη αντιμετωπίσιμο.

 

Οι αιτίες για την άσχημη μυρωδιά του σκύλου σας

mojestik - άσχημη μυρωδιά του σκύλου - κακοσμία

Η δυσάρεστη οσμή του σκύλου σας καθιστά επιτακτική τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της. Το πρώτο βήμα, όμως, είναι να εντοπίσουμε τις πιθανές αιτίες της που σχετίζονται με πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες, όπως θα αναλύσουμε παρακάτω. Τα δερματικά προβλήματα είναι μια από τις κύριες αιτίες κακοσμίας στους σκύλους. Οι μολύνσεις στα αυτιά είναι μια άλλη συχνή αιτία κακοσμίας καθώς εκεί βρίσκονται βακτήρια και μύκητες που παράγουν έντονη δυσοσμία. Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει και στην κακή στοματική υγιεινή που μπορεί να οδηγήσει σε κακοσμία του στόματος. Ανάλογη άσχημη μυρωδιά ενδέχεται να οφείλεται στις διαταραχές του πεπτικού συστήματος, του πρωκτικούς αδένες και τις ορμονικές διαταραχές.

Επίσης, αν ένας σκύλος μυρίζει, είναι πιθανό η αιτία να εντοπίζεται στο περιβάλλον όπου ζει ο σκύλος, όπου ενδέχεται να απορροφά τις δυσοσμίες του. Γι’ αυτό και σκύλοι που ζουν σε σπίτια με έντονη υγρασία και μούχλα, συνοδεύονται συνήθως από άσχημη μυρωδιά. Όσο για τη διατροφή, έχει επίσης τη δική της σημασία. Αποφύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, τροφές που περιέχουν σκόρδο ή κρεμμύδι, υποπροϊόντα κρέατος κ.α.

Τέλος, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, σε περίπτωση που δεν είστε πειθαρχημένοι στην περιποίηση του, οι πιθανότητες αυξάνονται ώστε να συσσωρευτεί βρωμιά στο τρίχωμα του με αποτέλεσμα στην κακοσμία του.

 

Οι λύσεις για την άσχημη μυρωδιά του σκύλου σας

 

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, το τακτικό μπάνιο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγιεινής του σκύλου σας. Χρησιμοποιήστε ειδικά σαμπουάν που είναι κατάλληλα για τον τύπο δέρματος και το τρίχωμα του σκύλου σας. Έπειτα, είναι πολύ σημαντικό και το τακτικό βούρτσισμα που βοηθά στην απομάκρυνση των τριχών και των ακαθαρσιών που ενδέχεται να προκαλέσουν κακοσμία. Δείξτε μεγαλύτερη σχολαστικότητα στα αυτιά του σκύλου που πρέπει να στεγνώσετε με προσοχή αλλά και στη στοματική υγιεινή του που απαιτεί συχνό βούρτσισμα αλλά και έλεγχο από τον κτηνίατρο. Τέλος, αποφύγετε τις τροφές που αναφέραμε και προκαλούν δυσοσμία και φροντίστε να επισκέπτεστε άμεσα τον κτηνίατρο, μετά τον εντοπισμό ενός ζητήματος υγείας που ενδέχεται να προκαλεί κακοσμία.

mojestik - άσχημη μυρωδιά του σκύλου - στοματική υγιεινή

Η επιλογή της κατάλληλης ξηράς τροφής, όπως αυτές που θα βρείτε στη συλλογή της Mojestik, μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή της κακοσμίας του σκύλου σας με διάφορους τρόπους. Πιο συγκεκριμένα, η υφή της ξηράς τροφής αναγκάζει τον σκύλο να τη μασήσει περισσότερο, με αποτέλεσμα να συμβάλει στον καθαρισμό των δοντιών του από την πλάκα και την πέτρα. Μάλιστα, τα συστατικά που περιέχουν, όχι μόνο δεν οδηγούν στην κακοσμία του κατοικιδίου αλλά αντίθετα περιέχουν ένζυμα και αντιβακτηριακούς παράγοντες που την καταπολεμούν χαρίζοντας δροσερή αναπνοή.