Πώς θα γνωρίσετε το μωρό σας στον σκύλο σας

Image 3413

Οι ειδικοί μοιράζονται τις συμβουλές τους για να γνωρίσετε το μωρό σας στον σκύλο σας με τον ενδεδειγμένο τρόπο ώστε να αναπτύξουν μία ομαλή και υγιή σχέση.

Άλλες φορές, ο αγαπημένος μας σκύλος αποτελεί μέλος της οικογένειας πριν τον ερχομό του πρώτου μωρού κι άλλες φορές η οικογένεια έχει ήδη παιδιά, πριν υποδεχτεί έναν σκύλο στο σπίτι. Και οι δύο περιπτώσεις απαιτούν από τους γονείς ν’ αναλάβουν την ευθύνη της γνωριμίας, να ενημερωθούν για τον ενδεδειγμένο τρόπο που συστήνουν οι ειδικοί και να οργανώσουν τη συνάντηση με σχολαστικότητα ώστε να αναπτυχθεί μία υγιής σχέση που μπορεί να εξελιχθεί σε μία υπέροχη φιλία.

Εγκυμοσύνη & σκύλος: Όσα αξίζει να γνωρίζετε

 

mojestik - γνωρίσετε το μωρό σας στον σκύλο σας_2

 

Οι ειδικοί εξηγούν πως οι σκύλοι έχουν την ικανότητα ν’ αντιλαμβάνονται το ερχομό του μωρού σας, ήδη από την εγκυμοσύνη σας. Ο σκύλος λαμβάνει τα πρώτα σημάδια από τις ορμονικές αλλαγές σας που προδίδονται από τη μυρωδιά, τις αλλαγές στο σώμα σας και φυσικά τις συναισθηματικές σας αλλαγές. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνουν ακριβώς τι σημαίνει η εγκυμοσύνη για μια γυναίκα και πως μπορεί αυτή να φέρει ένα μωρό σε περίπου εννέα μήνες. Παρόλα αυτά, είναι συχνό φαινόμενο οι σκύλοι να γίνονται υπερπροστατευτικοί με τις εγκύους, αν και οι συνεχόμενες αλλαγές ενδέχεται να οδηγήσουν ορισμένους σκύλους σε ασυνήθιστες συμπεριφορές, όπως το δάγκωμα των νέων πραγμάτων που καταφθάνουν στο σπίτι για το μωρό. Η λύση είναι να συνεχίσετε να του δείχνετε την αγάπη σας και σε περίπτωση που η κατάσταση «ξεφύγει» να ζητήσετε τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή.

Συμβουλές για να γνωρίσετε το μωρό σας στον σκύλο σας

 

Η προετοιμασία πρέπει να ξεκινήσει πριν ακόμη το νεογέννητο μωρό σας φτάσει στο σπίτι, όσο δηλαδή βρίσκεστε ακόμη στο μαιευτήριο. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μυρίσει ο σκύλος σας ένα φορεμένο φορμάκι του μωρού για να γνωρίσει τη μυρωδιά του και να του μοιάζει πιο οικεία όταν έρθει στο σπίτι.

Λάβετε υπόψη πως λείπετε κάποιες μέρες από το σπίτι και συνεπώς ο σκύλος σας θα έχει μεγάλη χαρά όταν επιστρέψετε. Καλό είναι λοιπόν η μητέρα να μπει στο σπίτι μόνη της και ν’ ασχοληθεί για λίγο με τον σκύλο μέχρι ο πατέρας να φέρει το μωρό και να το τοποθετήσει στο κρεβατάκι του. Έπειτα, ανοίξτε την πόρτα του δωματίου ώστε να γνωρίσετε το μωρό σας στον σκύλο σας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης τους επαφής, είναι σημαντικό να μην μαλώστε τον σκύλο σας σε περίπτωση που η αντίδραση του δεν είναι η ενδεδειγμένη. Ενδέχεται να γαβγίσει, να δείξει μεγάλο ενθουσιασμό ή ακόμα και να γίνει επιθετικός. Αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τη συμπεριφορά του, δοκιμάστε ξανά -αργότερα- μία νέα συνάντηση τους. Αντίθετα, αν ο σκύλος σας δείξει καλή συμπεριφορά, είναι σημαντικό να τον επιβραβεύσετε με μία λιχουδιά.

Για το επόμενο διάστημα, είναι απολύτως κατανοητό πως το πρόγραμμα σας θ’ αλλάξει σημαντικά και ο χρόνος σας θα περιοριστεί. Ωστόσο, οι ειδικοί συστήνουν να προσπαθήσετε να μη στερήσετε από τον σκύλο σας τις καθημερινές του βόλτες και να μην αλλάξει η συμπεριφορά σας απέναντι του, λόγω της κούρασης και της έντασης. Επίσης, καλό είναι να μην προσπαθήσετε να επιβάλλετε την παρουσία του μωρού στον σκύλο σας και να του δώσετε τον χρόνο να αναπτύξει τη σχέση που επιθυμεί με τον σκύλο, στο διάστημα που χρειάζεται. Τέλος, το μωρό και ο σκύλος σας θα πρέπει να παίζουν με την επίβλεψη σας, καθώς το αγαπημένο σας κατοικίδιο μπορεί να τραυματίσει το μωρό στην προσπάθεια να του δείξει ακόμη και την αγάπη του.

  • Fresh Treats

    Λιχουδιές με φρέσκο κρέας από αρνί και κοτόπουλο.

Προβολή