Πως θα καταλάβετε ότι έχετε κάνει λάθος επιλογή τροφής

Image 2841

Όλα τα σημάδια που θα σας δείξουν πως επιλέξατε λάθος τροφή για το κατοικίδιο σας.

Η διατροφή ενός κατοικίδιου δεν είναι απλή υπόθεση κι αυτό γιατί κάθε σκύλος και κάθε γάτα αποτελεί έναν μοναδικό οργανισμό που έχει τις δικές του προτιμήσεις και ανάγκες. Όπως ήδη γνωρίζετε, στην αγορά κυκλοφορούν αμέτρητες τροφές με αποτέλεσμα πολλές φορές να επιλέγουμε τυχαία ή με κριτήριο την υψηλότερη τιμή και τα θετικά reviews. Αυτή η τακτική φυσικά δεν είναι ενδεδειγμένη καθώς όλες οι τροφές δεν είναι για όλα τα σκυλιά ή τις γάτες. Η επιλογή της τροφής θα πρέπει να γίνεται με κριτήριο την ηλικία, το μέγεθος και τις διατροφικές ιδιαιτερότητες του σκύλου μας. Όσο για τις γάτες, η κυρία διάκριση είναι μεταξύ στειρωμένων και μη. Πως θα καταλάβετε όμως εύκολα και γρήγορα πως έχετε κάνει λάθος στην επιλογή της τροφής;

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά όλα τα σημάδια, τα οποία πρέπει να σας βάλουν σε σκέψεις, σύμφωνα με τους ειδικούς.

5 τρόποι για να καταλάβετε ότι η τροφή του σκύλου ή της γάτας σας είναι λάθος

τρία κουτάβια κοιτάζουν την τροφή

Το πρώτο και κύριο σύμπτωμα έχει να κάνει με το πεπτικό σύστημα του κατοικίδιου σας. Η διάρροια είναι αυτή που πρέπει να σας προβληματίσει. Στην ίδια κατηγορία εντάσσω και τα αέρια. Αν η συχνότητα ή η μυρωδιά τους δεν είναι η συνηθισμένη, πρέπει να θορυβηθείτε.

Η απότομη αύξηση ή μείωση των κιλών του σκύλου ή της γάτας σας ενδέχεται να σημαίνει πως το κατοικίδιο σας δεν λαμβάνει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που έχει ανάγκη. Το ίδιο σύμπτωμα ενδέχεται να σημαίνει πως προσλαμβάνει ελάχιστη ή υπερβολική ποσότητα υδατανθράκων.

Ένα άλλο σημάδι που αξίζει να σας βάλει σε σκέψεις έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του σκύλου ή της γάτας σας. Το να φέρεται σαν να πεινάει συνέχεια ή σαν να έχει χάσει την όρεξη του, είναι ανησυχητικό.

Αν το κατοικίδιο σας, εμφανίσει φαγούρα ενώ το ξύσιμο δεν ήταν συνήθεια του, τότε υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για μια δυσανεξία ή αλλεργία σε κάποιο συστατικό του φαγητού του. Το ίδιο μπορεί να δείχνει και μια χρόνια αλλεργία. Ο εμετός μετά το γεύμα είναι εξίσου ανησυχητικός.

Παρατηρείτε πως το κατοικίδιο σας δεν έχει την ενέργεια με την οποία σας είχε συνηθίσει; Πιθανότατα, η τροφή του δεν του δίνει τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται.

σκύλος κοιτάζει λάθος τροφή

Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε δει κάποια αλλαγή στον σκύλο ή τη γάτα σας, οι ειδικοί προτείνουν να απευθυνθείτε στον κτηνίατρο σας καθώς εκείνος είναι ο κατάλληλος να βρει την αιτία και να σας προτείνει την καλύτερη λύση.

Σε περίπτωση που καταλάβετε πως η τροφή που προσφέρατε αυτό το διάστημα στον σκύλο ή τη γάτα σας δεν ήταν η ενδεδειγμένη, είναι σημαντικό να μη βιαστείτε να την αλλάξετε. Η διαδικασία αλλαγής της τροφής του κατοικίδιου μας είναι συγκεκριμένη και διαρκεί περίπου μία βδομάδα. Την πρώτη ημέρα η αναλογία της νέας τροφής σε σχέση με την παλιά πρέπει να είναι 1 προς 3. Την τρίτη ημέρα η αναλογία πρέπει να γίνει 1 προς 1 και την πέμπτη ημέρα 3 προς 1. Από την έβδομη μέρα και στο εξής, μπορείτε να χρησιμοποιείται μόνο τη νέα τροφή.

  • GLUTEN FREE τροφή για ενήλικα σκυλιά

    H Super Premium σειρά μας είναι μια ειδικά σχεδιασμένη σειρά σκυλοτροφών χωρίς γλουτένη. Η σειρά αποτελείται από την Gluten Free για ενήλικα σκυλιά, η οποία είναι με κοτόπουλο και ψάρι και σαν πηγή υδατάνθρακα έχει την πατάτα και το ρύζι στην ιδανική αναλογία.

Προβολή