Πως θα καταλάβετε ότι ο σκύλος σας κρυώνει;

Image 3358

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, ο σκύλος σας κρυώνει μέχρι να το καταλάβετε και να λάβετε τα μέτρα για να επαναφέρετε τη θερμοκρασία του.

Εδώ και λίγες εβδομάδες, οι καιρικές συνθήκες έχουν αρχίσει να θυμίζουν περιστασιακά την εποχή του Χειμώνα που διανύουμε, αν και το Φθινόπωρο μοιάζει να μην έφτασε ποτέ στη χώρα μας. Η πτώση της θερμοκρασίας έχει σαφέστατα αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας από τα ρούχα που φοράμε, μέχρι τις εξόδους και τις ασχολίες μας. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να παραμείνουμε όσο πιο ζεστοί γίνεται παρά το κρύο, τόσο εντός σπιτιού, όσο και εκτός.

Αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν όλοι είναι πως όπως κρυώνουμε οι άνθρωποι, αναλόγως κρυώνουν και τα κατοικίδια μας και συγκεκριμένα ο σκύλος μας. Συνεπώς αξίζει να σημειώσουμε πως αποτελεί μύθο η άποψη ότι ο σκύλος μας δεν κρυώνει, ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες, αν και ο τρόπος είναι διαφορετικός από αυτόν με τον οποίο αλλάζει η θερμοκρασία του σώματος του ανθρώπου.

Οι λόγοι που ο σκύλος σας κρυώνει

mojestik-σκύλοες-χιόνια-ο-σκύλος-σας-κρυώνει

Η αλήθεια είναι πως ο σκύλος σας κρυώνει λιγότερο από εσάς, όταν βρίσκεστε στην ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αυτό το πλεονέκτημα το χρωστά στο τρίχωμα του αλλά και στο στρώμα λίπους που βρίσκεται κάτω από αυτό. Ωστόσο υπάρχουν εξαιρέσεις που πρέπει να γνωρίζετε. Τόσο οι ηλικιωμένοι σκύλοι, όσο και τα κουτάβια αλλά και οι σκύλοι με κοντό τρίχωμα και οι μικρόσωμοι σκύλοι κρυώνουν περισσότερο.

Σημάδια ότι ο σκύλος σας κρυώνει;

Θα καταλάβετε ότι ο σκύλος σας κρυώνει όταν τον δείτε να τρέμει, όταν τον δείτε να φέρετε σαν να είναι κουρασμένος ή να νυστάζει, εάν παρατηρήσετε πως παίρνει βαριές ανάσες, εάν κινείται αργά και με δυσκολία.

Συμβουλές για να ζεστάνετε τον σκύλο σας

Όταν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή μην βγάζετε τον σκύλο σας πολύ νωρίς ή πολύ αργά βόλτα. Ιδανικά ελέγξετε τις υψηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας.

Εάν έχει υπερβολικό κρύο, η βόλτα σας προτείνεται να είναι πολύ σύντομη.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας σας, προσπαθήστε να προτιμήσετε σημεία όπου το κρύο ή ο αέρας «κόβει».

Σε περίπτωση βροχής, στεγνώστε οπωσδήποτε καλά τον σκύλο σας.

Τα ρούχα του σκύλου δεν είναι μόνο για να τον κάνουν να δείχνει πιο cute αλλά και για να τον ζεσταίνουν.

Οι ειδικοί προτείνουν το κρεββάτι του σκύλου σας να βρίσκεται σε κάποιο ζεστό μέρος (όχι ακριβώς μπροστά από κάποια πηγή θερμότητας) ή τουλάχιστον όχι σε κάποιο κρύο, που μπορεί να φυσάει.

Αν δείτε τον σκύλο σας να κρυώνει πολύ τοποθετήστε μία κουβέρτα πάνω του.

Αξίζει να είστε ακόμη πιο προστατευτικοί, τις κρύες μέρες του Χειμώνα, με κουτάβια και ηλικιωμένους σκύλος.

Μπορεί ο σκύλος σας να «αρπάξει» ένα κρύωμα;

mojestik-κουβέρτα-ο-σκύλος-σας-κρυώνει

Η απάντηση είναι πως ναι. Ο σκύλος σας μπορεί να αρρωστήσει τις ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες και υψηλά επίπεδα υγρασίας. Τα συμπτώματα είναι ο βήχας, το συνάχι, η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, η κόπωση, η υπνηλία, η ανορεξία και η καταρροή.

Ένα απλό κρυολόγημα του σκύλου σας ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρότερες καταστάσεις, όπως η πνευμονία. Συνεπώς, αν ο σκύλος σας είναι κρυωμένος, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε άμεσα τον κτηνίατρο που εμπιστεύεστε και να τον συμβουλευτείτε για να δράσετε γρήγορα και να μην επιδεινωθεί η κατάσταση του.