Πώς θα κρατήσετε τη γάτα σας ζεστή τον Χειμώνα 

Image 3377

Η γάτα σας κρυώνει και υπάρχει τρόπος να την προστατεύσετε από τις χαμηλές θερμοκρασίες του Χειμώνα ώστε να παραμείνει ζεστή.

 

Η θερμοκρασία έχει πέσει τόσο ώστε να μπορούμε να πούμε πως ο Χειμώνας κατέφθασε επίσημα. Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό του Χειμώνα, οι περισσότεροι νομίζουν πως οι γάτες δεν κρυώνουν. Αυτό, όμως, δεν είναι η αλήθεια. Οι γάτες μας κρυώνουν, ειδικά όταν είναι νεογέννητες ή ηλικιωμένες. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια, πως θα πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας ώστε να προστατεύσετε τη γάτα σας από το κρύο και να την κρατήσετε ζεστή, παρά τις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες. Συνήθως, οι γάτες με πλούσια γούνα και μεγάλο μέγεθος, αντέχουν περισσότερο το κρύο, αν και συστήνεται η θερμοκρασία του χώρου που βρίσκεται η γάτα να ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Τα σημάδια ότι η γάτα σας κρυώνει

 

ζεστή γάτα - κρεββάτι - mojestik

 

Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις είναι καθοριστικής σημασίας να παρατηρείτε το κατοικίδιο σας ώστε να αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει με την υγεία του και ποιες συνήθειες του έχουν αλλάξει. Όπως το σώμα του ανθρώπου «δίνει» σημάδια για την κατάσταση της υγείας του, με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το σώμα των ζώων «μιλώντας» με σημάδια που μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε εμείς, τότε είναι σημαντική η συμβολή του κτηνιάτρου που εμπιστευόμαστε. Συνεπώς, μην υποτιμήσετε τις ενδείξεις που προδίδουν πως η γάτα σας κρυώνει κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. Ποια είναι όμως αυτά τα σημάδια;

Το πρώτο σημάδι είναι το τρέμουλο, το δεύτερο το κουλούριασμα και το τρίτο το φούσκωμα της γούνας της. Ένας ασφαλής τρόπος να ελέγξετε αν η γάτα σας πράγματι κρυώνει είναι να ακουμπήσετε τα άκρα της. Αν είναι παγωμένα, τότε μάλλον η θερμοκρασία της έχει πέσει σημαντικά. Σε γενικές γραμμές, μία γάτα που κρυώνει αναζητά ζεστά μέρη για να ξαπλώσει. Παρόλα αυτά, αν η κατάσταση είναι πραγματικά σοβαρή κι η γάτα σας είναι αντιμέτωπη με την υποθερμία, τότε θα το αντιληφθείτε από την περίεργη αναπνοή της και τις διεσταλμένες κόρες της. Σ’ αυτή την περίπτωση, πρέπει να μεταβείτε άμεσα σ’ ένα κτηνιατρείο για να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό.

 

 Tips για να μείνει η γάτα σας ζεστή

 

ζεστή γάτα - γάτα αγκαλιά - mojestik

 

Φτιάξτε ένα ζεστό καταφύγιο για τη γάτα σας ώστε να μένει ζεστή κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, τοποθετώντας κουβέρτες ή πετσέτες. Η ιδανική θέση είναι κοντά σε κάποια πηγή θερμότητα αλλά με την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσετε την απαιτούμενη απόσταση για να είναι ασφαλής. Επίσης, αν η γάτα σας έχει πρόσβαση σε κάποιον εξωτερικό χώρο, καλό είναι να περιορίσετε τις «εξόδους» της, ιδίως τις ημέρες με πολύ κρύο. Προτιμήστε τις ώρες όπου υπάρχει ηλιοφάνεια. Έχετε κατά νου πως η ανάγκη της γάτας σας για τροφή είναι μεγαλύτερη αυτή την περίοδο καθώς χρειάζεται επιπλέον ενέργεια για να ανταπεξέλθει. Οι τροφές της Mojestik παρέχουν στη γάτα σας όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για να παραμείνει υγιής και δραστήρια και τον Χειμώνα. Τέλος, αυτή η εποχή είναι η καλύτερη περίοδος για να «κακομάθετε» τη γάτα σας. Αν σας ζητήσει αγκαλιές, καλό είναι να μην τις αρνηθείτε καθώς αυτές θα την κρατήσουν ζεστή, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες. Άλλωστε, τι καλύτερο από χουχούλιασμα στον καναπέ και χάδια με το αγαπημένο σας κατοικίδιο;

  • STERILIZED

    Τροφή για ενήλικες στειρωμένες γάτες

Προβολή