Πώς θα προετοιμάσετε τη γάτα σας για τους ζεστούς μήνες 

Image 3534

Ανακαλύψτε πρακτικές συμβουλές για να προετοιμάσετε τη γάτα σας για τους ζεστούς μήνες που ακολουθούν. 

 

Καθώς η θερμοκρασία έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό να ανεβαίνει, η Άνοιξη θυμίζει Καλοκαίρι. Μέσα σ’ αυτό σκηνικό, οι ημέρες γίνονται αρκετά απαιτητικές για τα κατοικίδιά μας. Μάλιστα, ειδικά για τις γάτες μας, η κατάλληλη προετοιμασία για τους θερμούς μήνες είναι αρκετά ουσιώδης. Το καλό είναι πως υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε την ευημερία των αγαπημένων μας κατοικιδίων κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και του Καλοκαιριού.

 

Σ’ αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προετοιμάσετε τη γάτα σας για τους ζεστούς μήνες του χρόνου, εξασφαλίζοντας έτσι ότι θα απολαύσει μια άνετη και ασφαλή περίοδο κάτω από τον λαμπρό ήλιο.

 

Συμβουλές της προετοιμασίας της γάτας σας

 

mojestik - ζεστούς μήνες - ήλιος

 

Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει πρόσβαση σε δροσερούς χώρους του σπιτιού σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ανοίξτε παράθυρα για εξαερισμό και, αν είναι δυνατόν, εγκαταστήστε ανεμιστήρες ή κλιματιστικά για να διατηρήσετε την ατμόσφαιρα δροσερή.

 

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πάντα φρέσκο και δροσερό νερό στη διάθεση της γάτας σας. Μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε αρκετά μικρά μπολ με νερό σε διάφορα μέρη του σπιτιού, έτσι ώστε να έχει εύκολη πρόσβαση σε νερό ανά πάσα στιγμή.

 

Ορισμένες γάτες μπορεί να απολαμβάνουν το να λιάζονται στον ήλιο, αλλά η υπερβολική έκθεση σε αυτόν μπορεί να έχει επιπτώσεις. Συνεπώς, λάβετε τα μέτρα σας ώστε να υπάρχουν αρκετά σκιερά μέρη στο σπίτι όπου η γάτα μπορεί να κρύβεται από τον ήλιο.

 

Ένα δροσερό, νωπό πανί μπορεί να είναι ένα ευχάριστο μέρος για τη γάτα σας να ξεκουραστεί τις ζεστές μέρες.

 

Στη ζέστη, η τρίχα της γάτας σας μπορεί να γίνει πυκνότερη και συνεπώς να ανεβάζει τη θερμοκρασία της. Με συχνό βούρτσισμα και περιποίηση, θα καταφέρετε να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.

 

Αν η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγωμένα παιχνίδια για να προσφέρετε στη γάτα σας για επιπλέον δροσιά.

 

Tips για την περιποίηση της γάτας σας

 

mojestik-ζεστούς-μήνες-εξωτερικός-χώρος

 

Επιλέξτε με προσοχή τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε.

 

Ο τακτικός καθαρισμός είναι απαραίτητος για την αφαίρεση ανεπιθύμητων ψύλλων από τα χαλιά και το κρεβάτι της γάτας σας. Δυστυχώς όμως μερικά προϊόντα καθαρισμού μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα της γάτας ενώ η σκόνη μπορεί να της προκαλέσει φτέρνισμα.

 

Οι ζεστοί μήνες έχουν τον καλύτερο καιρό που βοηθά την αναπαραγωγή για τους ψύλλους με αποτέλεσμα ο αριθμός να αυξάνεται δραματικά. Οι ψύλλοι ενδέχεται να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις και να κάνουν τη γάτα σας να ξύνεται. Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας υποβάλλεται σε τακτική θεραπεία.

 

Προσέξτε τα επικίνδυνα φυτά

Υπάρχουν πολλά  επικίνδυνα φυτά τα οποία καλό θα ήταν να μένουν μακριά από τη γάτα σας. Η λίστα με τα τοξικά φυτά περιλαμβάνει:

  • Κρίνα.
  • Αζαλέα
  • Πικροδάφνη
  • Σπαθίφυλλο
  • Ρίκινος
  • Τσίκας
  • Τουλίπες
  • Κυκλάμινο
  • Αλόη
  • Χρυσάνθεμο
  • Κισσός

Η Άνοιξη είναι περίοδος αναπαραγωγής γι’ αυτό είναι προτιμότερο να έχετε στεριώσει το κατοικίδιο σας.

 

Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε η γάτα σας να τρώει συχνά και μικρές ποσότητες. Γεμίζοντας το πιατάκι της με την αγαπημένη της τροφή της Mojestik, θα διασφαλίσετε ότι τρέφεται σωστά και λαμβάνει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται.