Πώς θα ταξιδέψετε με τη γάτα σας το καλοκαίρι

Image 3593

 

Όλες οι χρήσιμες συμβουλές για να ταξιδέψετε με τη γάτα σας, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ώστε να εξασφαλίζετε τη μέγιστη ασφάλεια για το κατοικίδιο σας.

Κατά κοινή ομολογία, το φετινό καλοκαίρι έχει ξεπεράσει πολλά ρεκόρ με τις φετινές θερμοκρασίες του. Από τη μία πλευρά, αυτό είναι θετικό καθώς μας έβαλε νωρίς στο κλίμα της εποχής αλλά από την άλλη πλευρά μας ανάγκασε να λάβουμε ορισμένα μέτρα ώστε να προστατευτούμε τόσο εμείς, όσο και τα κατοικίδια μας. Συνεπώς, αυτή την περίοδο, ο καιρός ευνοεί τα καλοκαιρινά ταξίδια – μικρά ή μεγάλα – αλλά καθιστά και απαραίτητες τις ενέργειες για να προφυλάξουμε τη γάτα μας.

 

Στο άρθρο που ακολουθεί θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και έξυπνα tips για να διασφαλίσετε το πιο εύκολο και άνετο ταξίδι με τη γάτα σας, χωρίς ανεπιθύμητες εκπλήξεις.

 

Συμβουλές για να ταξιδέψετε με τη γάτα σας το καλοκαίρι.

 

mojestik - ταξιδέψετε με τη γάτα σας - κλουβί

 

Ξεκινήστε με την κατάλληλη προετοιμασία για το ταξίδι σας. Αν πρόκειται να μείνετε σε κάποιο ξενοδοχείο, επιβεβαιώστε πως επιτρέπει την παραμονή κατοικιδίων. Το πρώτο βήμα, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η επίσκεψη στον κτηνίατρο που πρέπει οπωσδήποτε να προγραμματίσετε ώστε να επιβεβαιώσετε ότι η υγεία της είναι καλή και μπορεί να ανταπεξέλθει σ’ ένα μεγάλο ταξίδι. Έπειτα επενδύστε χρόνο αλλά και χρήματα στη δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος για τη μεταφορά του κατοικιδίου σας. Μάλλον είναι χρήσιμο ένα ευρύχωρο κλουβί, όπου θα δημιουργήσετε ένα σημείο που θα νιώσει ασφάλεια. Τοποθετήστε αγαπημένα της αντικείμενα και προσπαθήστε να την κάνετε να νιώσει, όσο πιο οικεία γίνεται.

 

Ξεκινώντας το καλοκαιρινό ταξίδι σας, με όποιο μέσο κι αν ταξιδεύετε, θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως το κλουβί της γάτας σας δεν εκτίθεται άμεσα στον ήλιο και πως η γάτα σας νιώθει δροσιά αλλά παίρνει και τον απαιτούμενο αέρα. Μάλιστα, αν το ταξίδι σας είναι μακρινό και έχει μεγάλη διάρκεια, κρίνονται απαραίτητα τα τακτικά διαλείμματα, όπου θα ελέγχετε τη γάτα σας. Εννοείται πως η γάτα σας θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε φρέσκο και καθαρό νερό στη διαδρομή  ενώ οι κτηνίατροι σας αποτρέπουν να την ταΐσετε πριν φύγετε από το σπίτι ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι το κλουβί μεταφοράς είναι καλά τοποθετημένο και δεν κινείται, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Σε κάθε περίπτωση, μην αφήνετε ποτέ τη γάτα μόνη της στο αυτοκίνητο, ειδικά το καλοκαίρι, ακόμη κι αν πρόκειται για μία μικρή στάση, καθώς η θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί επικίνδυνα, έχοντας σημαντικές επιπτώσεις. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία που έχετε επιλέξει ώστε να ενημερωθείτε για τις απαιτήσεις της και τους κανονισμούς που έχει θέσει σχετικά με τη μεταφορά κατοικιδίων. Αν ταξιδεύετε με πλοίο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι πως οι έντονοι θόρυβοι αλλά και η ίδια η θάλασσα, μπορούν να αναστατώσουν τη γάτα, ειδικά αν είναι ευαίσθητη σε ανάλογα ερεθίσματα. Συνεπώς, ίσως είναι καλύτερα να καθίσετε στο σαλόνι του πλοίου, αντί για το κατάστρωμα.

 

mojestik - ταξιδέψετε με τη γάτα σας - αεροπλάνο

 

Μετά την άφιξη στον προορισμό σας, δώστε τον χρόνο στη γάτα σας να εξερευνήσει τον νέο χώρο με το δικό της ρυθμό και να εξοικειωθεί. Σε καμία περίπτωση, μην παραλείψετε να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος είναι ασφαλής και δεν υπάρχουν σημεία από τα οποία θα μπορούσε να δραπετεύσει. Τοποθετήστε το κλουβί της σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο και μην παραλείψετε να έχετε κοντά της ένα μπολ με φρέσκο, καθαρό νερό και ένα μπολ με την τροφή της.

 

Βρείτε τις καλύτερες τροφές για τη γάτα σας στη Mojestik.