Σκύλος & Χειμώνας: Ποιες συνήθειες αλλάζουν

Image 3370

 Όσα αλλάζουν για τον σκύλο μας κατά τη διάρκεια του Χειμώνα και πως προσαρμόζονται οι συνήθειες του στην εποχή.

Ο Χειμώνας αποτελεί μία νέα εποχή, όπου πολλά αλλάζουν τόσο για εμάς όσο και για τον σκύλο μας. Ωστόσο, με την πάροδο των ετών και την κλιματική αλλαγή, οι εποχές παύουν να θυμίζουν αυτό που έχουμε κατά νου. Συνεπώς, ο Χειμώνας μοιάζει να κατέφθασε στη χώρα μας, εδώ και μόλις λίγες ημέρες. Άρα τα πρώτα σημάδια της αλλαγής της συμπεριφοράς του σκύλου μας γίνονται αντιληπτά καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και το κρύο καταφθάνει επηρεάζοντας τους ανθρώπους αλλά και τα κατοικίδια.

Οι χειμωνιάτικες συνήθειες του σκύλου

 

συνήθειες - σκυλιά στο χιόνι - mojestik

 

Ο Χειμώνας έχει αντίκτυπο στις συνήθειες του αγαπημένου μας κατοικιδίου καθώς δημιουργούνται νέες ανάγκες με την αλλαγή των περιβαλλοντικών συνθηκών. Το μόνο σίγουρο είναι πως η προσοχή που δείχνετε στον σκύλο σας, θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη ή ν’ αλλάξει μορφή. Τον Χειμώνα, ο σκύλος μας χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Το μεγαλύτερο challenge είναι να παραμείνει ζεστός, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Συνεπώς, είναι πολύ συχνό φαινόμενο ο σκύλος να τρέμει ή να μη θέλει να βγει βόλτα, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Επιπλέον, το κρυολόγημα δεν είναι αποκλειστικό «προνόμιο» των ανθρώπων. Μην ανησυχήσετε αν δείτε τον σκύλο σας να αρρωσταίνει αλλά μην παραλείψετε και να ζητήσετε την βοήθεια του κτηνιάτρου που εμπιστεύεστε και συμβουλεύεστε.

 

Οι αλλαγές στις συνήθειες του σκύλου

 

συνήθειες - σκύλος με ρούχα - mojestik

 

Ξεκινώντας με την βόλτα είναι πολύ σημαντικό να βγάζετε τον σκύλο σας, τις ώρες με ηλιοφάνεια και σε περίπτωση που κρυώνει και τότε να του φοράτε ένα ρούχο που θα τον κρατήσει ζεστό. Επίσης, ο σκύλος σας έχει ανάγκη από τη βιταμίνη D που μπορεί να στερηθεί τον Χειμώνα. Σε γενικές γραμμές, αν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και κάνει έντονο κρύο, καλύτερο να περιορίσετε τον χρόνο της βόλτας του για το δικό του καλό. Αν πριν τη βόλτα έχει προηγηθεί το μπάνιο του, είναι απαραίτητο να τον στεγνώσετε σχολαστικά. Δώστε προσοχή στις πατούσες του σκύλου σας, μετά τη βόλτα, καθώς ορισμένες φορές ξηραίνονται και απαιτούν ειδική φροντίδα. Τέλος, αν η περιοχή σας έχει πληγεί από τον χιονιά, πάρτε τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια του σκύλου σας, καθώς πολλές φορές το χιόνι και ο πάγος είναι αιτία ατυχημάτων για τα τετράποδα.

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι ο ύπνος του σκύλου μας, κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. Μην αφήνετε τον σκύλο σας να κοιμηθεί στο παγωμένο πάτωμα γιατί αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να κρυώσει. Αντίθετα, δημιουργήστε έναν ζεστό χώρο για εκείνον με μαξιλάρια, κουβέρτες και παιχνίδια.

Όσο για τη διατροφή του σκύλου σας, κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, είναι αναγκαίο να καλύπτει τις θερμιδικές του ανάγκες που αυξάνονται, αυτή την εποχή. Πιθανά, ο σκύλος σας να έχει περισσότερη όρεξη απ’ ό,τι συνήθως. Παρόλα αυτά, εκτός από την ποσότητα, δώστε την πρέπουσα προσοχή και στην ποιότητα της τροφής. Στη Mojestik θα βρείτε τη Super Premium σειρά για σκύλους χωρίς γλουτένη που είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία θέτοντας στο επίκεντρο την αγάπη για τα κατοικίδια. Πέρα από την τροφή, αξίζει ν’ αναφερθούμε και στο νερό. Γνωρίζατε πως τα σκυλιά αφυδατώνονται πιο εύκολα, τον Χειμώνα; Γι’ αυτό τον λόγο, βεβαιωθείτε πως ο σκύλος σας έχει πάντα πρόσβαση σε καθαρό νερό.