Σκυλοτροφή χωρίς γλουτένη: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της 

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για την τροφή για σκύλους χωρίς γλουτένη. Πότε πρέπει να την προτιμήσετε;

Image 2815

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για την τροφή για σκύλους χωρίς γλουτένη. Πότε πρέπει να την προτιμήσετε;

Όπως ήδη γνωρίζετε, η διατροφή χωρίς γλουτένη γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, χρόνο με τον χρόνο. Οι τροφές χωρίς γλουτένη προορίζονται για τους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία και δυσκολεύονται στην πέψη. Γι’ αυτό και βλέπουμε συχνά όλο και περισσότερες νέες εταιρείες και προϊόντα που δεν συμπεριλαμβάνουν τη γλουτένη στα συστατικά τους. Σύντομα η συζήτηση για τις επιπτώσεις της γλουτένης στον οργανισμό, άρχισε ν’ απασχολεί και τους σκυλογονείς και κάπως έτσι εμφανίστηκαν οι πρώτες σκυλοτροφές χωρίς γλουτένη με σκοπό να προσφέρουν μια λύση στο πρόβλημα. Μέχρι σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων που επέλεξαν να σταματήσουν να προσφέρουν στα σκυλάκια τους τροφή με γλουτένη με στόχο να διευκολύνουν τη διαδικασία της πέψης τους. 

Τι είναι η γλουτένη

Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκουμε στο σιτάρι. Όπως εύκολα καταλαβαίνετε, αυτό σημαίνει πως υπάρχει σε πολλές τροφές που καταναλώνουμε και σίγουρα σ’ εκείνες που έχουν ως πρώτη ύλη το σιτάρι αλλά όχι μόνο. Γι’ αυτό και τη συναντούμε συχνά σε σκυλοτροφές που το σιτάρι βρίσκεται στα συστατικά τους. Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη πρωτεΐνη έχει διεγείρει το ενδιαφέρον τόσο των ειδικών όσο και των καταναλωτών καθώς έχει κατηγορηθεί για δυσπεψία και αύξηση βάρους. Μάλιστα το όνομα της προέρχεται από το λατινικό gluten/glutinis που σημαίνει κόλλα και μαρτυρά πως πρόκειται για μία πρωτεϊνικής φύσεως κολλώδη ύλη που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.

Πότε και γιατί να επιλέξετε τροφή χωρίς γλουτένη

σκύλος τρώει τροφή από μπολ δίπλα στην ιδιοκτήτρια του

Αρχικά οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως ο αποκλεισμός της γλουτένης από τη διατροφή ενός ανθρώπου είναι επιβεβλημένος μόνο όταν το άτομο πάσχει από κοιλιοκάκη. Αυτή η πάθηση δεν εμφανίζεται στα σκυλιά. Παρόλα αυτά, ορισμένα σκυλιά εμφανίζουν κάποιες ευαισθησίες στη γλουτένη. Αν το σκυλί σας ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία, θα το μάθετε ρωτώντας τον κτηνίατρο που εμπιστεύεστε. Ακόμη όμως κι αν δεν συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτή την ομάδα, η τροφή χωρίς γλουτένη μπορεί να βοηθήσει το σκυλί σας ώστε να έχει καλύτερη πέψη.

Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να σας προβληματίσουν; Καταρχάς έχουμε πει επανειλημμένα πως πρέπει να παρατηρείτε τα σκυλάκια σας ώστε να καταλαβαίνετε πρώτοι τις διάφορες στη διατροφή, τη διάθεση, το τρίχωμα και τα περιττώματα τους. Ο εμετός μετά από τα γεύματα, η διάρροια, η φαγούρα, η απώλεια βάρους και η αλλαγή της ποιότητας του τριχώματος, μαρτυρούν πως πιθανότητα κάτι δεν πηγαίνει καλά με τη διατροφή τους.

Ποια τροφή χωρίς γλουτένη να διαλέξετε για το σκύλο σας 

H Super Premium σειρά της Mojestik αποτελεί μια εύπεπτη φόρμουλα premium ποιότητας χωρίς σιτηρά και γλουτένη με χονδροϊτίνη και γλουκοζαμίνη που συμβάλλουν στην προστασία των αρθρώσεων

Η GLUTEN FREE σκυλοτροφή είναι ειδικά σχεδιασμένη για ενηλίκους σκύλους με ευαισθησία στη γλουτένη, δυσκολία στην πέψη, ευαίσθητο στομάχι και μεγάλη ηλικία. Πρόκειται για μια τροφή φτιαγμένη από κοτόπουλο και ψάρι. Όσο για την πηγή υδατάνθρακα υπάρχει ιδανική αναλογία πατάτας και ρύζι. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε τη GLUTEN FREE SENSITIVE η οποία αποτελεί μια μονοπρωτεϊνική τροφή με πάπια και βοηθά τα  σκυλιά με δερματικές ευαισθησίες καθώς η πηγή του υδατάνθρακα εδώ είναι το ρύζι. Η GLUTEN FREE LIGHT & SENIOR συστήνεται σε ηλικιωμένα ή υπέρβαρα σκυλάκια και περιλαμβάνει μοσχάρι και ρύζι με αποτέλεσμα να έχει ελαφριά σύσταση και χαμηλή μεταβολίσιμη ενέργεια ανά κιλό τροφής.

  • GLUTEN FREE LIGHT & SENIOR για ενήλικα σκυλιά άνω των 7 ετών ή με επιπλέον βάρος

    Η Gluten Free Light & Senior είναι μια τροφή για ηλικιωμένα ή υπέρβαρα σκυλάκια η οποία περιέχει μοσχάρι, ρύζι και έχει αρκετά ελαφριά σύσταση με χαμηλή μεταβολίσιμη ενέργεια ανά κιλό τροφής.

Προβολή