Στοματική υγιεινή σκύλου: Πως να τη διασφαλίσετε

Γιατί η στοματική υγιεινή του σκύλου σας είναι τόσο σημαντική και ποιες συνήθειες θα του εξασφαλίσουν καθαρά δόντια.

Image 2824

Γιατί η στοματική υγιεινή του σκύλου σας είναι τόσο σημαντική και ποιες συνήθειες θα του εξασφαλίσουν καθαρά δόντια.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν κατοικίδια φροντίζει ιδιαίτερα την υγεία τους και προσπαθεί να τη διασφαλίσει με κάθε τρόπο. Παρόλα αυτά, ορισμένες φορές δε δείχνουμε την πρέπουσα προσοχή στη στοματική υγιεινή που είναι πολύ σημαντική για το κατοικίδιο μας. Αυτός είναι κι ένας λόγος που πολλά σκυλιά εμφανίζουν παθήσεις των δοντιών, ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως τα περισσότερα σκυλιά παρουσιάζουν δυσοσμία στο στόμα τους με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από εμάς να θεωρούμε πως αυτή η άσχημη μυρωδιά είναι εγγενές στοιχείο όλων των σκύλων. Στην πραγματικότητα, το στόμα σκύλων μας, όταν φροντίζεται κατάλληλα, έχει ουδέτερη οσμή. Με απλά λόγια, η αυτή η άσχημη μυρωδιά που απελευθερώνεται από το στόμα του σκύλου μας είναι μια καλή απόδειξη πως κάτι κάνουμε λάθος.

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά πως οι παραλείψεις στη στοματική υγιεινή του σκύλου μας μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία του και θα μοιραστούμε έξυπνα tips για υγιή και καθαρά δόντια, χωρίς κόπο.

Οι επιπτώσεις της κακής στοματικής υγιεινής των σκύλων μας 

στόμα σκύλου με δόντια για στοματική υγιεινή

Όταν δεν είμαστε συνεπείς με το καθάρισμα των δοντιών των σκύλων μας αυτό θα έχει άμεσες επιπτώσεις, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους. Η παραμέληση της στοματικής υγιεινής των σκύλων μας μπορεί να προκαλέσει απώλεια των δοντιών, πόνους μέχρι και μολύνσεις. Συνεπώς ο καθαρισμός δεν είναι προαιρετικός αλλά απαραίτητος, αν θέλουμε ν’ αποφύγουμε όλα τα προβλήματα που αναφέραμε παραπάνω. Αν θέλετε να φροντίσετε με τον ενδεδειγμένο τρόπο τη στοματική υγιεινή του σκύλου σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα tips που ακολουθούν. 

Συμβουλές για τη στοματικής υγιεινής των σκύλων μας 

Το βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου μας είναι μια καλή λύση για να καταπολεμηθούν οι επιπτώσεις της κακής στοματικής υγιεινής που αναφέραμε ήδη. Το βούρτσισμα δεν χρειάζεται να γίνεται σε καθημερινή βάση, όπως συνίσταται για τους ανθρώπους αλλά σίγουρα οι συχνές επαναλήψεις βοηθούν. Παρόλα αυτά χρειάζεται προσοχή στην οδοντόκρεμα που θα χρησιμοποιήσετε. Οι εταιρείες που προτιμούμε οι ίδιοι δεν είναι ενδεδειγμένες για τους σκύλους μας καθώς περιέχουν τοξικές ουσίες. Συνεπώς είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ειδικές οδοντόβουρτσες και ειδικές οδοντόκρεμες. 

Εναλλακτικά, πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων χρησιμοποιούν ειδικά μαντιλάκια για τα δόντια των κατοικίδιων τους. Μπορεί αυτός ο τρόπος να είναι πιο εύκολος και να καταπολεμά την πλάκα αλλά δεν καταφέρνει να μπει στα κενά που βρίσκονται ανάμεσα στα δόντια. 

Η τρίτη επιλογή που προτείνεται είναι κατά πάσα πιθανότητα και η καλύτερη. Τα σκυλιά αγαπούν τις λιχουδιές κι έτσι δημιουργήθηκαν ειδικές λιχουδιές που καταπολεμούν την πλάκα και φρεσκάρουν την αναπνοή του σκύλου μας. Η σειρά Dental Care από την Mojestik καλύπτει με εύκολο και γρήγορο τρόπο την καθημερινή ανάγκη των σκύλων μας για οδοντική φροντίδα. Το σημαντικότερο είναι πως οι μπάρες δοντιών καθαρίζουν τα δόντια και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη χωρίς να προσθέτουν θερμίδες. Αποτελούνται από 100% φυσικά συστατικά, είναι vegan και δεν περιέχουν γλουτένη. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως πρόκειται για συμπληρωματική τροφή και δεν υποκαθιστούν το γεύμα του σκύλου σας.

  • Dental Bar / Μπάρες για τα Δόντια M/L

    Οι μπάρες δοντιών αποτελούνται από 100% φυσικά συστατικά, είναι vegan, χωρίς γλουτένη, και δεν επιβαρύνουν τον μεταβολισμό του σκύλου με επιπλέον πρωτεΐνη και λιπαρά καθώς ο σκοπός τους είναι να φροντίζουν τα δόντια και να μην προσθέτουν θερμίδες.

Προβολή