Συμβουλές για ν’ αλλάξετε τροφή στο κατοικίδιο σας

Όλες οι απαραίτητες συμβουλές και πληροφορίες που αξίζει να γνωρίζετε ώστε ν’ αλλάξετε ομαλά τροφή στον σκύλο ή τη γάτα σας.

Image 2806

Όλες οι απαραίτητες συμβουλές και πληροφορίες που αξίζει να γνωρίζετε ώστε ν’ αλλάξετε ομαλά τροφή στον σκύλο ή τη γάτα σας.

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τ’ αγαπημένα μας κατοικίδια αγαπούν τις συνήθειες που τους προσφέρουν ασφάλεια κι αποφεύγουν τις αλλαγές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οποιαδήποτε διαφοροποίηση στο πρόγραμμα και τις συνήθειες τους να πρέπει να γίνεται σταδιακά. Το ίδιο ισχύει και για την αλλαγή της τροφής τους. 

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό brand τροφής -όπως είναι η Mojestik-, στην περίπτωση που το κατοικίδιο σας δεν αγαπά πλέον την τροφή του ή του δημιουργεί παρενέργειες και στην περίπτωση που ο κτηνίατρος σας το έχει συστήσει, η μετάβαση από τη μία τροφή στην άλλη είναι πιο συνθέτη υπόθεση απ’ ό,τι φαντάζεστε. Στόχος είναι να μη διαταράξουμε τις συνήθειες του στομάχου των κατοικίδιων μας και γι’ αυτό πρέπει ν’ ακολουθηθούν τα σωστά βήματα.

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τα tips των κτηνιάτρων για την ενδεδειγμένη και ομαλή μετάβαση από μια τροφή σε μία άλλη ώστε να να μη δημιουργήσουμε κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια στο κατοικίδιο μας .

Tips για ν’ αλλάξετε τροφή στο κατοικίδιο σας

Λευκός σκύλος τρώςι από το μπολ του τροφή

Το πρώτο πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε είναι πως η απότομη αλλαγή της τροφής του σκύλου ή της γάτας σας, μπορεί να προκαλέσει  αναστάτωση στο στομάχι του με αποτέλεσμα να προκληθούν εμετοί και διάρροια. Σκοπός των παρακάτω tips είναι να να δώσετε στον οργανισμό του κατοικιδίου σας τον απαραίτητο χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα συνθήκη. 

Η διαδικασία της μετάβασης από την παλιά τροφή στη νέα συνίσταται να διαρκέσει περίπου μια βδομάδα. Την πρώτη ημέρα η αναλογία της νέας τροφής σε σχέση με την παλιά πρέπει να είναι 1 προς 3. Την τρίτη ημέρα η αναλογία πρέπει να γίνει 1 προς 1 και την πέμπτη ημέρα 3 προς 1. Από την έβδομη μέρα κι έπειτα μπορείτε να γεμίζετε το μπολ του σκύλου σας εξ ολοκλήρου με τη νέα τροφή. Ανάλογες συμβουλές δίνουν οι κτηνίατροι και για τις γάτες.   

Σε κάποιες περιπτώσεις που ο σκύλος ή η γάτα σας έχει ευαισθησία στο στομάχι ή δυσκολεύεται στην πέψη, η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί. Παραπάνω αναφερθήκαμε στον γενικό κανόνα που προτείνουν οι ειδικοί αλλά η καλύτερη συμβουλή είναι να παρατηρήσετε καλά το κατοικίδιο σας και να προσαρμόσετε τη μετάβαση στις ιδιαιτερότητες του. Πολύ συχνά κατά την αλλαγή τροφής, τα ζωάκια μας κάνουν εμετό ή διάρροια ενώ άλλες φορές παρατηρούνται αυξομειώσεις στην όρεξη τους. Αυτά είναι σημάδια πως πρέπει ν’ αυξήσετε τις ημέρες προσαρμογής στη νέα σκυλοτροφή ή γατοτροφή.

Το τελευταίο tip που αξίζει να μοιραστώ μαζί σας έχει να κάνει με τα περιττώματα του σκύλου ή της γάτας σας. Από εκεί θα καταλάβατε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται ο οργανισμός του τη νέα τροφή. Παρατηρήστε τυχόν μεταβολές στη συχνότητα που ενεργείται, στο χρώμα αλλά και τη σύσταση των κοπράνων. 

Οποία κι αν είναι η επιλογή της νέας τροφής για το αγαπημένο σας κατοικίδιο, φροντίστε η μετάβαση από την παλιά στη νέα να γίνεται σταδιακά ώστε να μη διαταράσσεται η συνήθεια του. Πρωταρχικός στόχος όλων μας είναι η καλή υγεία και η καλή ψυχολογία των τετραπόδων φίλων μας που δε θέλουμε να ρισκάρουμε με κανέναν τρόπο.  

  • STERILIZED για ενήλικες στειρωμένες γάτες

    Τροφή με μεταποιημένες ζωικές πρωτεΐνες (κοτόπουλο), ρύζι ,διαιτητικές ίνες , βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, χαμηλά επίπεδα μαγνησίου και προβιοτικές ύλες.

Προβολή