Συμβουλές για να είναι ο σκύλος σας χαρούμενος

Image 3007

Έξυπνα tips για να φτιάξεις τη διάθεση του σκύλου σου και να συμβάλεις ώστε να νιώθει πραγματικά χαρούμενος.

Ο σκύλος μας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πλάσματα που έχουμε στον κόσμο. Κι όπως συμβαίνει με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, έτσι θέλουμε κι εκείνος να είναι χαρούμενος. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι πως η καλή διάθεση του σκύλου μας αποτελεί όχι μόνο επιθυμία αλλά και ευθύνη του ιδιοκτήτη του, καθώς εκτός των άλλων παίζει σημαντικό ρόλο ακόμη και στην υγεία του. Ο βασικός στόχος είναι να καταφέρετε να περιορίσετε το άγχος του σκύλου σας και να τον κάνετε να αισθανθεί πραγματική ασφάλεια και ηρεμία. Από εκεί και πέρα, επιδίωξη είναι ο σκύλος μας να νιώθει όσες περισσότερες στιγμές γίνεται, όσο περισσότερο χαρούμενος γίνεται. Για να το πετύχετε αυτό, δεν έχετε παρά να του δείξετε ειλικρινή αγάπη και αμέριστη προσοχή.

6 οδηγίες των ειδικών για έναν σκύλο που είναι χαρούμενος

χαρούμενος σκύλος κοιτά όρθιος

Θα ξεκινήσω με το σημαντικότερο όλων που είναι ο σκύλος σας να νιώθει ασφαλής. Αυτό δεν είναι απλή υπόθεση. Στην ουσία πρέπει να προσπαθήσετε έτσι ώστε όλη η ζωή και καθημερινότητα του να μην του προκαλεί άγχος και οι συνήθειες αλλά και εκπλήξεις να βρίσκονται σε μία ισορροπία. Η δημιουργία ενός σταθερού προγράμματος είναι αρκετά βοηθητική για το κατοικίδιο σας.

Το γεγονός πως οι σκύλοι επιθυμούν το πρόγραμμα στη ζωή τους, δεν σημαίνει πως δεν βαριούνται, όπως και οι άνθρωποι. Μία καλή ιδέα είναι τους προσφέρετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα νέα παιχνίδια ή αν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα να εναλλάσσετε τα παιχνίδια στα οποία έχουν πρόσβαση σε σταθερή βάση ώστε να τους φαίνονται σαν καινούργια.

Φροντίστε να περνάτε χρόνο με τον σκύλο σας. Αυτή είναι μια συνήθεια που περνά από το χέρι σας και μπορεί να τον κάνει πραγματικά χαρούμενο. Αν δεν έχετε τον απαιτούμενο χρόνο, προσπαθήστε να παίρνετε τον σκύλος σας μαζί σας, όπου είναι εφικτό. Παραδείγματος χάρη, μπορείτε να βγαίνετε μαζί για τρέξιμο με αποτέλεσμα να ασκείστε αλλά και να μοιράζεστε χρόνο.

Μην περιοριστείτε όμως μόνο στην άσκηση καθώς το παιχνίδι είναι η αγαπημένη συνήθεια του σκύλου μας που βοηθάει τους μικρούς μας φίλους και ψυχολογικά και σωματικά. Ακόμα κι όταν ο καιρός ή το πρόγραμμα σας δεν επιτρέπει να βγείτε έξω, βρείτε παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε μέσα στο σπίτι, όπως είναι το κρυφτό.

Το ίδιο ισχύει και για τις ώρες που δεν είστε στο σπίτι. Είναι δεδομένο πως κανείς δε θέλει ν’ αφήνει τον σκύλο του για πολλές ώρες μόνο στο σπίτι αλλά η μοναξιά είναι κάτι που επηρεάζει τη διάθεση του. Δεδομένου ότι δεν περνά πάντα από το χέρι σας ώστε να το αλλάξετε, ζητήστε από κάποιον φίλο ή συγγενή να περνά μια βόλτα από το σπίτι -όποτε είναι εφικτό- ή προμηθευτείτε διαδραστικά παιχνίδια που θα κάνουν τον σκύλο σας να νιώθει πως έχει παρέα.

Η επιβράβευση μιας καλής συμπεριφοράς του σκύλου σας, μπορεί κάλλιστα να τον κάνει χαρούμενο, γι’ αυτό μην παραλείπετε να του πείτε μπράβο μετά από κάθε καλή του πράξη. Όπως βέβαια ήδη γνωρίζετε καλά, δεν υπάρχει καλύτερη επιβράβευση για τον σκύλο σας από μία λιχουδιά ή μια γευστική τροφή. Το ένστικτο της επιβίωσης συνδέει την τροφή με την χαρά, γι’ αυτό και η προσφορά της μπορεί πάντα να φτιάξει τη διάθεση του, αρκεί να μην το παρακάνετε.

  • FRESH TREATS

    με φρέσκο κρέας από αρνί και κοτόπουλο, δενδρολίβανο, κανέλα και κουρκουμά.

Προβολή