Συμβουλές για ξεκούραστες διακοπές με κατοικίδια

Image 3211

Πως οι διακοπές με κατοικίδια δε θα είναι ένας άθλος και θα καταφέρετε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε παρέα με τ’ αγαπημένα σας πλάσματα.

Βρισκόμαστε μία ανάσα μακριά από τον Δεκαπενταύγουστο, το πιο δημοφιλές διάστημα διακοπών των Ελλήνων. Συνεπώς, τώρα είναι κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για τις διακοπές με κατοικίδια. Άλλωστε, οι περισσότεροι από εμάς ετοιμαζόμαστε για κάποια εξόρμηση, αρκετοί έχουμε κατοικίδια κι ορισμένοι σκοπεύουμε να τα πάρουμε μαζί μας στις διακοπές. Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη η εμπειρία των διακοπών με κατοικίδια. Μην ξεχνάτε πως πρωταρχικός στόχος είναι να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας ώστε ν’ ανταπεξέλθουμε στη νέα σεζόν. Συνεπώς, θέλουμε τα κατοικίδια μας να κάνουν ακόμη πιο διασκεδαστικές τις διακοπές μας και να μην αποτελέσουν ένα βάρος που δεν υπολογίζαμε. Πως θα το καταφέρουμε όμως αυτό;

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά χρήσιμες συμβουλές ώστε να μην αποχωριστούμε τον σκύλο ή τη γάτα μας, ούτε κατά την περίοδο των διακοπών, παίρνοντας όμως τα κατάλληλα μέτρα για να μη στερηθούμε τίποτα από την ξεγνοιασιά που επιζητούμε.

6 tips για χαλαρές διακοπές με κατοικίδια

Mojestik - γάτα σε νησί - διακοπές με κατοικίδια.jpg

Pet-friendly προορισμός

Το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε πως το ξενοδοχείο που έχετε κλείσει δέχεται τα κατοικίδια ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως. Επιπλέον, είναι καλό να εντοπίσετε το κοντινότερο κτηνιατρείο ώστε να είστε έτοιμοι σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Υγεία

Το επόμενο βήμα για διακοπές με κατοικίδια είναι να ελέγξετε ότι το κατοικίδιό σας έχει κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια και να προσθέσετε στις αποσκευές σας τον ιατρικό του φάκελο αλλά και τα φάρμακα, του σε περίπτωση που ακολουθεί κάποια αγωγή.

Μεταφορά

Αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο σας, φροντίστε να δημιουργήσετε μία άνετη θέση για το κατοικίδιο σας με αρκετό χώρο, επαρκή αερισμό και πρόσβαση σε νερό. Ίσως χρειαστεί να προμηθευτείτε κάποια αντικείμενα, όπως είναι ένα μπουκάλι νερού για κατοικίδια κι ένα ειδικό κρεβατάκι για το αμάξι. Αν ταξιδεύτε με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο ή λεωφορείο, ενημερωθείτε για τις απαιτήσεις της εταιρείας μαζικής μεταφοράς που έχετε επιλέξει. Επιπλέον, αν δεν έχετε ήδη, προμηθευτείτε ένα βολικό κλουβί μεταφοράς ή μία τσάντα μεταφοράς ώστε το κατοικίδιο σας να έχει ό,τι χρειάζεται και να νιώθει όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Mojestik - σκύλος σε ξενοδοχείο - διακοπές με κατοικίδια

Ταξίδι

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι πως το κατοικίδιο σας μπορεί να κάνει εμετό ή να αγχωθεί υπερβολικά. Συνεπώς θα πρέπει να έχετε μαζί σας κάποιο καθαριστικό αλλά και τ’ αγαπημένα του παιχνίδια. Μία εναλλακτική λύση είναι να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για τη χορήγηση κάποιου φαρμάκου για το στρες ή τη ναυτία. Αν ταξιδεύτε με το αυτοκίνητο σας, φροντίστε να κάνετε συχνές στάσεις.

Διατροφή

Στις διακοπές με κατοικίδια, μην κάνετε το λάθος ν΄ αλλάξετε την τροφή του σκύλου σας καθώς αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στο πεπτικό του σύστημα. Πάρτε μαζί σας επαρκή ποσότητα ή βεβαιωθείτε πως μπορείτε να προμηθευτείτε την ίδια τροφή από τον προορισμό σας. Αν έχετε συνδρομή στη Mojestik δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να αποστείλουμε την premium τροφή της επιλογής σας στον προορισμό των διακοπών σας.

Ζέστη  

Αν ταξιδεύτε στην Ελλάδα ή σε κάποιον άλλον τόπο με ανάλογες θερμοκρασίες, θα πρέπει να προστατεύσετε το κατοικίδιο σας από τη ζέστη. Ο σκύλος ή η γάτα σας θα πρέπει να είναι πάντα σε σκιερό μέρος κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, είναι απαραίτητο να του προσφέρετε άφθονο νερό και να το δροσίζετε βρέχοντας το στα πόδια, το κεφάλι και τ’ αυτιά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε κάθε περίπτωση δώστε στο αγαπημένο σας κατοικίδιο χρόνο να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον και δείξτε λίγη υπομονή τις πρώτες ώρες μέχρι να νιώσει σαν το σπίτι του.

  • Mojestik

    Premium ξηρά τροφή για σκύλους και γάτες με δωρεάν μεταφορικά για πάντα.

Προβολή