Τι αλλάζει στη διατροφή του σκύλου μας το Καλοκαίρι

Image 3230

Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, η διατροφή του σκύλου αλλάζει, όπως και η όρεξη του για φαγητό αλλά και οι προτημήσεις του.

Σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, ιδίως όσο διανύουμε μία μεγάλη κλιματική κρίση, το Καλοκαίρι αργεί να ξεκινήσει και σίγουρα αργεί και να τελειώσει. Μην περιμένετε λοιπόν πως μαζί με το τέλος του Αυγούστου θα έρθει και το τέλος των ηλιόλουστων ημερών με τις υψηλές θερμοκρασίες. Όλα δείχνουν πως οι «καλοκαιρινές» μέρες θα φτάσουν μέχρι και τις αρχές του Οκτωβρίου κι ενδεχομένως μέχρι και τα μέσα.

Όπως θα έχετε ήδη παρατηρήσει, κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών, η συμπεριφορά του σκύλου μας αλλάζει, ιδίως αν είναι κουτάβι ή έχει μεγάλη ηλικία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως πρέπει να μας θορυβήσει καθώς κατά πάσα πιθανότητα είναι απολύτως φυσιολογικό κι αναμενόμενο. Παρόλα αυτά η αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να συμπίπτει με τα πρώτα συμπτώματα κάποιου προβλήματος υγείας, οπότε να έχετε την υποψία πως η αλλαγή της συμπεριφοράς του δεν σχετίζεται απαραίτητα με την αποχή, είναι  καλό να απευθυνθείτε στον κτηνίατρο σας για την έγκαιρη διάγνωση και την ασφαλή θεραπεία.

Καλοκαίρι: Οι αλλαγές στη συμπεριφορά του

Mojestik - σκύλος σε γρασίδι - διατροφή του σκύλου 

Ο σκύλος προτιμά να παραμείνει σε σημεία με σκιά, όταν βρίσκεται στη βόλτα του ή σε δροσερά μέρη, όταν βρίσκεται μέσα στο σπίτι.

Ακριβώς, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους, οι υψηλές θερμοκρασίας κάνουν τους σκύλους λιγότερο δραστήριους και ελαττώνουν την επιθυμία τους για άσκηση και παιχνίδι.

Επιπλέον, η ζέστη επηρεάζει και τη διάθεση ή την ψυχολογία του σκύλου σας με αποτέλεσμα να δείχνει ανήσυχος, επιθετικός ή και απαθής.

Γι’ αυτό τον λόγο είναι πιθανό να παρατηρήσετε πως ο σκύλος σας είναι ακόμη πιο ευαίσθητος στους ήχους με αποτέλεσμα να αντιδρά σε ό,τι ακούει.

Σ’ ότι έχει να κάνει με την κατανάλωση νερού, όπως είναι αναμενόμενο, λόγω της θερμοκρασίας η δίψα του σκύλου μας είναι πιο έντονη και πιο συχνή με αποτέλεσμα να πρέπει να έχει πάντα πρόσβαση σε φρέσκο και δροσερό νερό. Ο σκύλος σας πρέπει να είναι καλά ενυδατωμένος.

Εξίσου επηρεάζεται και η όρεξη ορισμένων σκύλων η οποία είναι αισθητά μειωμένη αλλά και η προτίμηση τους σε τροφές. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί πως όσο μεγαλύτερη είναι η ημέρα, τόσο μικρότερη είναι η όρεξη όλων των θηλαστικών.

Καλοκαίρι: Οι αλλαγές στη διατροφή του σκύλου

Mojestik - σκύλος Καλοακαίρι - διατροφή σκύλου 

Οι ειδικοί προτείνουν περισσότερα γεύματα με μικρότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού που θα βοηθήσουν τον σκύλο σας να έχει καλύτερη πέψη, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.

Προτιμήστε τροφές καλής ποιότητας με ελαφριά σύνθεση ώστε να μη δυσκολέψετε την πέψη του σκύλου σας. Επιπλέον, λόγω της έλλειψης διάθεσης για άσκηση και παιχνίδι, είναι πολύ πιθανό ο σκύλος σας να βάλει βάρος.

Εάν ο σκύλος σας εμφανίσει ξαφνικά αντιδράσεις όπως διάρροια, εμετό ή άλλα συμπτώματα, συμβουλευτείτε άμεσα τον κτηνίατρό σας για να προσαρμόσετε τη διατροφή του.

Ορισμένα καλοκαιρινά φρούτα μπορούν να προστεθούν στη διατροφή του σκύλου σας ως σνακ καθώς προσφέρουν πολύτιμες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Αποφύγετε όμως να μοιράζεστε με τον σκύλο σας άλλες αγαπημένες καλοκαιρινές λιχουδιές που επιλέγετε καθώς μπορεί να αυξήσουν το βάρος του ή να είναι επιβλαβείς για την υγεία του. 

H Super Premium σειρά της Mojestik είναι ειδικά σχεδιασμένη για σκύλους μεγαλύτερης ηλικίας ή με ευαίσθητο στομάχι και δεν περιέχει γλουτένη με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά εύπαιπτη. Η σειρά αποτελείται από τη Gluten Free Light and Senior για ηλικιωμένα ή υπέρβαρα σκυλάκια η οποία έχει αρκετά ελαφριά σύσταση με χαμηλή μεταβολίσιμη ενέργεια ανά κιλό τροφής.

  • GLUTEN FREE LIGHT & SENIOR

    για ηλικιωμένα ή υπέρβαρα σκυλάκια η οποία έχει αρκετά ελαφριά σύσταση με χαμηλή μεταβολίσιμη ενέργεια ανά κιλό τροφής.

Προβολή