Τι αλλάζει στη φροντίδα της γάτας σας το καλοκαίρι

Image 3602

 

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για τη φροντίδα της γάτας σας το καλοκαίρι και πώς θα την προστατεύσετε από τις υψηλές θερμοκρασίες. 

 

Το καλοκαίρι είναι αγαπημένη εποχή για όλους μας καθώς συνεπάγεται τη χαλάρωση, την αναζωογόνηση, τις διακοπές, το μπάνιο στη θάλασσα κι όσα έχουμε συνδυάσει με θετικές εμπειρίες και αναμνήσεις. Ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι φαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, ένα από τα πιο καυτά των τελευταίων ετών με τις θερμοκρασίες να σπάνε ρεκόρ ήδη από το τέλος της Άνοιξης. Η κλιματική αλλαγή καθιστά το καλοκαίρι μία πρόκληση για όλους μας με αποτέλεσμα να πρέπει να λάβουμε ειδικά μέτρα για να επιβιώσουμε και να διαφύγουμε τον κίνδυνο της θερμοπληξίας και της ηλίασης που δεν είναι τόσο σπάνιες, όσο νομίζουμε.

 

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος με ιδιαίτερες ανάγκες για τα κατοικίδιά μας, και οι γάτες δεν αποτελούν εξαίρεση. Με την άνοδο της θερμοκρασίας και τις ώρες που υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια να είναι περισσότερες, απαιτείται ειδική φροντίδα της γάτας σας το καλοκαίρι. Παρακάτω, θα αναλύσουμε τις σημαντικότερες αλλαγές που πρέπει να κάνετε για τη γάτα σας, αυτή την εποχή. Ειδικά, αν βγαίνει εκτός σπιτιού θα πρέπει να την περιορίσετε εντός τις ώρες με έντονη ηλιοφάνεια. Μάλιστα, αν η γάτα σας βγαίνει στο μπαλκόνι, θα πρέπει να ξέρετε πως οι πατούσες της είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες με αποτέλεσμα να είναι πιθανό να τραυματιστούν από το καυτό πάτωμα.

 

Πώς θα επιτύχετε την καλύτερη φροντίδα της γάτας σας το καλοκαίρι

 

mojestik - φροντίδα της γάτας σας το καλοκαίρι - γάτα με ιδιοκτήτη

 

Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες χρειάζονται επαρκή ποσότητα νερού για να παραμείνουν ενυδατωμένες, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει πάντα πρόσβαση σε φρέσκο και καθαρό νερό ενώ μια καλή λύση είναι να τοποθετήσετε περισσότερα μπολάκια με νερό σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

 

Άλλο ένα κοινό σημείο μεταξύ του ανθρώπου και του κατοικιδίου σας είναι πως θα πρέπει να αποφεύγει την απευθείας έκθεση στον ήλιο, κατά τις μεσημεριανές ώρες που οι ακτίνες του είναι πιο έντονες και επικίνδυνες. Πάρτε τα μέτρα σας ώστε να υπάρχει πάντα ένα δροσερό μέρος με σκιά στο οποίο η γάτα σας θα μπορεί να ξαποστάσει. Μάλιστα, παρότι δεν είναι ευρέως γνωστό, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι και οι γάτες μπορούν πάθουν ηλιακό έγκαυμα.

 

Όσο για τη διατροφή του σκύλου σας, η ζέστη μπορεί να επηρεάσει την όρεξη της γάτας. Η συμβουλή των ειδικών είναι να της προσφέρετε μικρά γεύματα που είναι πιο εύπεπτα. Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται και ο κίνδυνος να αλλοιωθεί η τροφή καθώς εκτίθεται στον ήλιο.

 

mojestik - φροντίδα της γάτας σας το καλοκαίρι - γάτα μπαλκόνι

 

Σ’ ό,τι αφορά τις γάτες με μακρύ τρίχωμα είναι χρήσιμο να τις βουρτσίζετε τακτικά ώστε να αποβάλλεται το περιττό τρίχωμα που μπορεί να τις ζεστάνει ενώ σε περίπτωση που το τρίχωμα τους, εκτός από μακρύ, είναι και πυκνό, ίσως πρέπει να σκεφτείτε τη λύση του κουρέματος.

 

Μάλιστα, το καλοκαίρι φέρνει μαζί του αυξημένο κίνδυνο για παράσιτα όπως είναι οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια. Συνεπώς, χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα και σαμπουάν που τα εξουδετερώνουν.

 

Αν χρειαστεί να ταξιδέψετε με τη γάτα σας, πρέπει να διασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητο σας είναι καλά κλιματιζόμενο ενώ απαγορεύεται ρητά να αφήσετε τη γάτα σας μόνη μέσα στη καμπίνα.

 

Βρείτε τις καλύτερες τροφές για τη γάτα σας στη Mojestik.