Τι να προσέξετε όταν ο σκύλος σας είναι υπέρβαρος

Image 2925

Χρήσιμες συμβουλές για να ρυθμίσετε το βάρος του σκύλου σας με τη σωστή διατροφή, σε περίπτωση που είναι υπέρβαρος , και να διασφαλίσετε πως παραμένει υγιής.

Η καλή κατάσταση της υγείας του σκύλου μας επαφίεται σχεδόν εξολοκλήρου σ’ εμάς, τους ιδιοκτήτες του. Εμείς οφείλουμε να του παράσχουμε όσα χρειάζεται και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο ώστε ο σκύλος μας να είναι υγιής και χαρούμενος. Μάλιστα, πολλές φορές τα προβλήματα που έχει το κατοικίδιο μας ενδέχεται ν’ αντικατοπτρίζουν και δικά μας προβλήματα. Παραδείγματος χάρη, ένας αθλητικός σκύλος που αγαπά το τρέξιμο και το παιχνίδι κατά πάσα πιθανότητα μοιράζεται ανάλογες συνήθειες με τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος μπορεί να τον παίρνει μαζί του στις αθλητικές δραστηριότητες ή να αφιερώνει χρόνο στην εκγύμναση του.

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που εμφανίζουν οι σκύλοι που ζουν σε σπίτια, είναι η παχυσαρκία. Όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους, έτσι και στους σκύλους, τα πολλά παραπάνω κιλά μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία τους θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Ακόμη όμως και τα λίγα παραπάνω κιλά επηρεάζουν την ευκινησία, την ενέργεια αλλά και τη διάθεση του σκύλου μας.

Όπως εύκολα καταλαβαίνετε, σε περίπτωση που αντιληφθούμε πως το βάρος του σκύλου μας αυξάνεται σημαντικά, είναι επιβεβλημένο να λάβουμε μέτρα και να απευθυνθούμε στον κτηνίατρο που εμπιστευόμαστε. Οι αλλαγές στη διατροφή του και η αύξηση της άσκησης του θα συμβάλουν στην απώλεια κιλών και την αποκατάσταση του σωματικού του βάρους αλλά και της υγείας του.

Χρήσιμες συμβουλές σε περίπτωση που ο σκύλος σου είναι υπέρβαρος

υπέρβαρος σκύλος

Όπως έχουμε πει ξανά, είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείτε το κατοικίδιο σας. Με τον τρόπο αυτό θα εντοπίσετε τις αλλαγές στο σώμα του, όπως είναι η αύξηση του βάρους.

Αρχικά προσπαθήστε να διαπιστώσετε πότε ο υπέρβαρος σκύλος σας πεινάει πραγματικά ή απλά γκρινιάζει γιατί θέλει προσοχή. Δε σημαίνει πως κάθε φορά που ο σκύλος σας κλαίει ή σας κάνει puppy eyes θέλει φαγητό. Μπορεί να έχει κάποιο άλλο πρόβλημα ή να επιθυμεί απλά ν’ ασχοληθείτε μαζί του. Από την άλλη, υπάρχουν και σκυλιά τα οποία δεν χορταίνουν ποτέ και με τίποτα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα τους προσφέρουμε συνεχώς φαγητό γιατί αυτό θα ήταν ιδιαίτερα επιβλαβές.

Μία καλή συμβουλή είναι να σταματήσετε να προσφέρετε στον σκύλο σας φαγητό με το μάτι ή όσες φορές σας το ζητάει το κατοικίδιο σας. Οι ειδικοί προτείνουν να μετράτε τις ποσότητες που προσφέρετε ανά ημέρα ώστε να ξέρετε αν το παρακάνατε σε σχέση με εκείνες που συνηθίζετε.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές φορές που ταΐζουμε τον σκύλο μας δίχως να το καταλάβουμε. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν λαμβάνουν υπόψη τις λιχουδιές ή το μαγειρεμένο φαγητό που δίνουν κατά τη διάρκεια του δείπνου τους.

Εξίσου σημαντική είναι και η άσκηση για την απώλεια βάρους καθώς συμβάλει στο θερμιδικό έλλειμα και το κάψιμο θερμίδων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Φροντίστε να βγάζετε συχνά το σκύλο σας βόλτα και σταδιακά να αυξάνετε ταχύτητα στον βηματισμό σας φτάνοντας κάποια στιγμή ακόμη και στο γρήγορο βάδην ή το τρέξιμο. Σε κάθε περίπτωση, η άσκηση εκτός από τον σκύλο σας θα έχει σύντομα θετικά αποτελέσματα και σ’ εσάς τους ίδιους. Επιπλέον, αυξήστε τις επισκέψεις σας σε πάρκα σκύλων και κάντε το παιχνίδι καθημερινή σας συνήθεια ώστε να επιταχύνεται τα θετικά αποτελέσματα.

Η αλλαγή τροφής, σε συνεννόηση και με τον κτηνίατρο σας, είναι μια λύση για την απώλεια κιλών σε περίπτωση που ο σκύλος σας είναι υπέρβαρος. H Super Premium σειρά της Mojestik είναι ειδικά σχεδιασμένη για σκύλους με επιπλέον βάρος. Οι τροφές περιέχουν χονδροϊτίνη και γλουκοζαμίνη για την προστασία των αρθρώσεων, ενώ η έλλειψη της γλουτένης καθιστά τις τροφές εύπεπτες και ιδανικές για σκύλους με ευαίσθητο στομάχι. Η Gluten Free Light & Senior προορίζεται για ηλικιωμένα ή υπέρβαρα σκυλάκια. Περιέχει μοσχάρι και ρύζι ενώ έχει αρκετά ελαφριά σύσταση με χαμηλή μεταβολίσιμη ενέργεια ανά κιλό τροφής.

  • GLUTEN FREE LIGHT & SENIOR για ενήλικα σκυλιά με επιπλέον βάρος

    Περιέχει μοσχάρι και ρύζι ενώ έχει αρκετά ελαφριά σύσταση με χαμηλή μεταβολίσιμη ενέργεια ανά κιλό τροφής.

Προβολή