Tips για να αντιμετωπίσετε τη διάρροια του σκύλου

Image 2859

Πως θα βρείτε λύση στα προβλήματα που πεπτικού συστήματος του σκύλου σας και τη διάρροια.

Όσοι έχουν σκύλο γνωρίζουν καλά πως η διάρροια αποτελεί ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε σχέση με την υγεία του. Το ζήτημα είναι πως η διάρροια δεν ταλαιπωρεί μόνο τον σκύλο μας αλλά κι εμάς τους ίδιους, καθώς θέλοντας και μη τα συμπτώματα του, μας επηρεάζουν. Έτσι κι αλλιώς, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι με την υγεία τους καθώς μας ενδιαφέρει τα ζωάκια μας να είναι χαρούμενα και υγιή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θέλουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερώμενοι για ό,τι έχει να κάνει με υγεία τους ώστε να γνωρίζουμε τη λύση σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί. Παρακάτω θα μάθετε όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για τη διάρροια του σκύλου σας. Κατά πόσο λοιπόν πρέπει να μας προβληματίσει η εμφάνιση της διάρροιας στον σκύλο μας, πότε πρέπει να μας ανησυχήσει, ποια είναι τα αίτια που την προκάλεσαν και πως θα την αντιμετωπίσετε;

Πότε πρέπει να μας ανησυχήσει η διάρροια

στεναχωρημένος σκύλος γιατί έχει διάρροια

Οι διαταραχές που προκαλούν τη διάρροια του σκύλου μας μπορεί να διαρκούν από μερικές ημέρες έως ολόκληρες εβδομάδες. Δεν είναι παρά ένα σύμπτωμα που θέλει να μας δείξει πως κάτι δεν πηγαίνει όπως θα έπρεπε. Εάν η διάρροια διαρκέσει μόλις δύο ή τρεις ημέρες, δεν συντρέχει λόγος άγχους. Μάλλον η αιτία είναι κάποια από τις ακίνδυνες. Εάν όμως τα συμπτώματα επιμείνουν και ξεπεράσουν τη βδομάδα, τότε θα πρέπει να λάβετε δράση. Αν η διάρροια δεν υποχωρεί, οι ειδικοί συστήνουν να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο σας και να τον επισκεφθείτε το συντομότερο δυνατό.

Ποιες είναι οι αιτίες της διάρροιας

Ξεκινώντας από τη διατροφή του σκύλου μας, η διάρροια μπορεί να οφείλεται στην αλλαγή της τροφής, στη χαλασμένη ή ληγμένη τροφή και στη δυσανεξία. Από εκεί και πέρα μπορεί να έφαγε κάποιο ξένο σώμα δίχως να το καταλάβατε ή κάποιο τοξικό φυτό. Από εκεί και πέρα, η αιτία μπορεί να είναι η ενόχληση από κάποιο φάρμακο, η αλλεργική αντίδραση και η κακή ψυχολογία που σχετίζεται με το στρες του κατοικιδίου μας. Οι πιο σοβαρές αιτίες είναι η λοίμωξη, τα παράσιτα, κάποια νόσος ή φλεγμονή και η κολίτιδα.

Ποιες λύσεις προτείνονται για τη διάρροια

κτηνίατρος με σκύλο οθ έχει διάρροια

Όπως ήδη είπαμε, αν τα συμπτώματα είναι σοβαρά και διαρκούν, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο σας. Εκείνος θα σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες θεραπείας και την φαρμακευτική αγωγή που ενδέχεται να χρειαστεί. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα είναι ήπια, οι ειδικοί προτείνουν να ξεκινήσετε αφαγία για μερικές ώρες (έως 12). Επίσης όσο διαρκεί η διάρροια είναι καλό ν’ αποφεύγουμε τις λιχουδιές και τα dental sticks. Σε κάθε περίπτωση, το νερό που καταναλώνει θα πρέπει να είναι άφθονο, έτσι ώστε να μην πάθει αφυδάτωση. Η τροφή που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι εύπεπτη, ελαφριά και να του παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα υποχωρήσουν αυξήστε σταδιακά την τροφή μέρα με τη μέρα.

Η καλύτερη επιλογή τροφής για ενήλικα σκυλιά με ευαίσθητο στομάχι είναι η Gluten Free Sensitive της Super Premium σειρά μας. Είναι μονοπρωτεϊνική με πάπια και η πηγή του υδατάνθρακα είναι το ρύζι ενώ δεν περιέχει γλουτένη με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο εύπεπτη.

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε πως η διάρροια του σκύλου μας είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και γι’ αυτό θα πρέπει να διαχειριστείτε την κατάσταση δίχως άγχος, με υπομονή αλλά και κατανόηση.

  • GLUTEN FREE SENSITIVE

    Τροφή για ενήλικα σκυλιά με ευαίσθητο στομάχι. Είναι μονοπρωτεϊνική με πάπια και η πηγή του υδατάνθρακα είναι το ρύζι. Δεν περιέχει γλουτένη με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο εύπεπτη. 

Προβολή