Το άμυλο στη διατροφή του σκύλου μας

Τα οφέλη που έχει το άμυλο στη διατροφή του σκύλου μας και όσα αξίζει να προσέξουμε.

Image 3322

Τα οφέλη που έχει το άμυλο στη διατροφή του σκύλου μας και όσα αξίζει να προσέξουμε.

 

Όπως ακούμε συχνά για το άμυλο στη διατροφή του ανθρώπου άλλο τόσο συχνά ακούμε για το άμυλο και στη διατροφή του σκύλου. Παρόλα αυτά εξακολουθούμε να γνωρίζουμε λίγα πράγματα για το άμυλο. Σε γενικές γραμμές αξίζει να γνωρίζετε ότι ο οργανισμός του σκύλου είναι παρόμοιος με αυτόν του ανθρώπου, όπου απαιτούνται ποικίλα θρεπτικά στοιχεία ώστε να λειτουργήσει ομαλά. Ένα από αυτά είναι και το άμυλο για το οποίο θα μάθουμε περισσότερα παρακάτω.

 

Τι είναι το άμυλο;

 

mojestik - σκύλος - άμυλο

 

Το άμυλο είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας που εξασφαλίζει ενέργεια στους οργανισμούς και την αποθηκεύει για μελλοντική χρήση. Το άμυλο χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία ζωοτροφών και η χρήση του είναι βοηθητική για την ομοιογενή σύσταση των κροκετών.

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τροφές για σκύλους αποτελούν την κυρία πηγή θρεπτικών στοιχείων των κατοικίδιων μας θα πρέπει να διασφαλίσετε πως η διατροφή τους είναι πλήρης και ισορροπημένη. Στην αγορά υπάρχει πληθώρα τροφών ανάλογα με το μέγεθος, την ηλικία, την υγεία του σκύλου και άλλα χαρακτηριστικά του.

 

Το άμυλο συγκαταλέγεται στους υδατάνθρακες που αποτελούν πηγή ενέργειας και δίνουν τη δύναμη στον σκύλο να είναι ενεργός και ν’ ανταπεξέλθει στην άσκηση και τη δραστηριότητα που απαιτείται μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, το άμυλο βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και την υγεία των μυών.

 

Ωστόσο, είναι σημαντικό το άμυλο να μην ξεπερνά το προτεινόμενο από τους κτηνιάτρους ποσοστό. Οι σκύλοι μπορεί να έχουν δυσκολία στην πέψη και την αφομοίωση των υδατανθράκων όταν ξεπερνούν τη συνιστώμενη ποσότητα.

 

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό ακολουθήσετε τις οδηγίες του κτηνιάτρου που εμπιστεύεστε για την τροφή του σκύλου σας.

 

mojestik - συστατικά τροφής - άμυλο

 

Οι τροφές της Mojestik περιέχουν την κατάλληλη ποσότητα αμύλου ώστε ο σκύλος μας να λάβει όλα τα οφέλη του.

 

Σε περίπτωση που ο σκύλος σας αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πέψη, η τροφή Grain Free για ενήλικα σκυλιά, με κοτόπουλο και ψάρι, έχει ως πηγή υδατάνθρακα την πατάτα και είναι ειδικά φτιαγμένη για σκυλιά με ευαισθησίες στα σιτηρά. Η τροφή ανήκει στη Super Premium σειρά σκυλοτροφών χωρίς γλουτένη. Οι τροφές της σειράς περιέχουν χονδροιτίνη και γλουκοζαμίνη για την προστασία των αρθρώσεων, ενώ η έλλειψη της γλουτένης καθιστά τις τροφές εξαιρετικά εύπεπτες και ιδανικές για σκύλους με ευαίσθητο στομάχι.

 

Ανακαλύψτε όλες τις τροφές της Mojestik για τον σκύλο σας με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις του.

  • GRAIN FREE

    Τροφή για ενήλικα σκυλιά με κοτόπουλο και ψάρι και πηγή υδατάνθρακα την πατάτα για σκυλιά με ευαισθησίες στα σιτηρά

Προβολή