Χρήσιμες συμβουλές για τον καλό ύπνο του σκύλου σας

Image 3564

Tips για να εξασφαλίσετε τον καλό ύπνο του σκύλου σας, εξασφαλίζοντας το ιδανικό περιβάλλον ύπνου για το αγαπημένο σας κατοικίδιο.

 

Δεν χρειάζεται μεγάλη εξήγηση το γεγονός πως ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τον σκύλο μας, ακριβώς όπως και για εμάς τους ίδιους. Ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητος ώστε ο σκύλος να ανακτήσει την ενέργεια που έχει χάσει μέσα στην ημέρα με σκοπό να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της επόμενης. Ακόμη κι αν όλοι θα ήθελαν μία σκυλίσια ζωή, τα αγαπημένα μας κατοικίδια δεν παύουν να χρειάζονται ενέργεια καθώς η έλλειψη της μπορεί να προσκαλέσει προβλήματα υγείας αλλά και συμπεριφοράς. Παρακάτω, θα δούμε αναλυτικά γιατί είναι απαραίτητος ο καλός ύπνος για τον τετράποδο φίλο σας αλλά και πώς θα καταφέρετε να διασφαλίσετε ότι ο τετράποδος φίλος σας έχει έναν καλό ύπνο. Ακολουθήστε πιστά τις συμβουλές των ειδικών και το μόνο σίγουρο είναι πως θα καταφέρετε να χαρίσετε στον σκύλο σας τη χαλάρωση και την ηρεμία που επιζητά.

 

Γιατί πρέπει να επιδιώξετε έναν καλό ύπνο για τον σκύλο σας

mojestik - καλό ύπνο του σκύλου - σκύλος ύπνος

Ο ύπνος επιτρέπει στον σκύλο σας να αναπτυχθεί σωματικά καθώς κατά τη διάρκεια του παράγει τις απαραίτητες πρωτεΐνες που χρειάζεται. Παράλληλα, βελτιώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα του κατοικιδίου, αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά οι λοιμώξεις, επουλώνονται γρηγορότερα οι πληγές και ξεπερνιούνται ταχύτερα οι τραυματισμοί. Εξίσου βοηθητικός όμως είναι ο ύπνος και για την ψυχική υγεία του σκύλου σας. Ένας σκύλος που δεν κοιμάται καλά είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει προβλήματα συμπεριφοράς. Όσο για την εκπαίδευση του σκύλου, φαίνεται πως ο επαρκής ύπνος επιτρέπει την εκμάθηση νέων εντολών αλλά και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων. Τέλος, όπως είναι εύκολα κατανοητό, ένας πλήρης ύπνος δίνει ενέργεια στο σκύλο σας για παιχνίδι και άσκηση με αποτέλεσμα να είναι πιο δραστήριος αλλά και χαρούμενος, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Γιατί ένας σκύλος μπορεί να μην κοιμάται καλά

 

Οι αιτίες για τις οποίες ένας σκύλος μπορεί να μην κοιμάται καλά ποικίλλουν. Ένας από τους κύριους λόγους είναι το άγχος ή το στρες, που μπορεί να προκληθεί από αλλαγές στο περιβάλλον του (πχ μία μετακόμιση). Άλλη πιθανή αιτία είναι ο πόνος ή η ενόχληση εξαιτίας κάποιου ιατρικού ζητήματος που δεν αφήνει τον σκύλο μας να ηρεμίσει και να χαλαρώσει ώστε να κοιμηθεί. Όσο για τη διατροφή, υπάρχουν τροφές που επηρεάζουν τον ύπνο καθώς διεγείρουν τον σκύλο μας και δεν του επιτρέπουν την ικανοποιητική ανάπαυση. Τέλος, ακριβώς όπως στους ανθρώπους, έτσι και στους σκύλους, η περίπτωση των κατοικίδιων που δεν κουράζονται αρκετά μέσα στη μέρα, είναι πιθανό να δυσκολεύονται ή να αργούν να κοιμηθούν.

 

Οι προτάσεις των ειδικών για τον καλό ύπνο του σκύλου σας

mojestik - καλό ύπνο του σκύλου - σκύλος κοιμάται

Αφού λοιπόν είδαμε αναλυτικά τους κινδύνους αλλά και τις αιτίες ενός κακού ύπνου, είναι η ώρα να παρουσιάσουμε και τη λύση στο πρόβλημα ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών.

 

Η βασική επιδίωξη σας για τον καλύτερο ύπνο του σκύλο σας πρέπει να είναι να δημιουργήσετε ένα ήσυχο περιβάλλον, όπου θα μπορεί να χαλαρώσει και σύντομα να κοιμηθεί. Εκτός από τον περιορισμό των περισπασμών είναι χρήσιμο και να επιλέξετε με προσοχή το κρεββάτι του σκύλου σας ώστε να είναι άνετο και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του. Μία άλλη κοινή συμβουλή των ειδικών, τόσο για ανθρώπους, όσο και για σκύλους, είναι να διατηρήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα μιας και αυτή η ρουτίνα χαρίζει στον σκύλο σας έναν ύπνο που τον ξεκουράζει περισσότερο. Για έναν καλό ύπνο μάλιστα, είναι πολύ χρήσιμο να μην τον διακόπτετε, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όσο για τη διάρκεια της ημέρας, οι κτηνίατροι προτείνουν να προσπαθήσετε να παίζετε αρκετά με έναν σκύλο που δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Με τον τρόπο αυτό θα χάνει ενέργεια την οποία θα είναι αναγκασμένος να αναπληρώσει.

 

Κλείνοντας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η διατροφή συνδέεται άμεσα με τον ύπνο καθώς τροφές, όπως αυτές της Mojestik, χαρίζουν στον σκύλο σας την απαραίτητη ενέργεια ενώ βελτιώνουν τη συνολική υγεία και τη γενικότερη διάθεση του σκύλου με αποτέλεσμα να κοιμάται καλύτερα και πιο βαθιά.