Επιτρέπεται ο σκύλος να τρώει τα φαγητά μας; 

Image 3696

 

Είναι σωστό ο σκύλος να τρώει τα φαγητά μας και ποιους κινδύνους κρύβει αυτό για την υγεία του.

 

Οι σκύλοι είναι μέλη της οικογένειάς μας, οπότε πολύ συχνά βρίσκονται κοντά μας την ώρα του φαγητά. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς ζητούν λίγο από το φαγητό μας με τρόπο που μας βάζουν σε σκέψεις να τους προσφέρουμε μια μπουκιά από τα φαγητά μας φαγητά. Όμως, αυτό μπορεί να μην είναι πάντα ασφαλές καθώς πολλά τρόφιμα που είναι αθώα για εμάς είναι πιθανό να αποδειχθούν επικίνδυνα για τους σκύλους μας, προκαλώντας ακόμη και σοβαρά προβλήματα υγείας. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε ποιες τροφές είναι επικίνδυνες, τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν και γιατί η ξηρά τροφή αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τη διατροφή του σκύλου σας.

Ποια είναι τα φαγητά μας που αποδεικνύονται επικίνδυνα για τους σκύλους

 

mojestik - τα φαγητά μας - γεύμα

 

Αρκετές τροφές που θεωρούνται ασφαλείς για τον άνθρωπο, μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά επικίνδυνες για τους σκύλους μας. Η σοκολάτα και ο καφές, για παράδειγμα, περιέχουν ουσίες τοξικές για τους σκύλους, προκαλώντας από εμετό και διάρροια μέχρι επιληπτικές κρίσεις και θάνατο. Παρόμοια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο που βρίσκονται σε πολλά από τα φαγητά μας, ακόμα και σε μικρές ποσότητες, μπορούν να καταστρέψουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, οδηγώντας σε αναιμία. Επίσης, το αλκοόλ, τα σταφύλια και οι σταφίδες, καθώς και κάποιοι ξηροί καρποί, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως νεφρική ανεπάρκεια και δηλητηρίαση.

Τα αλμυρά και λιπαρά τρόφιμα, όπως πατατάκια, μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές και προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Η ζύμη με μαγιά, αν καταναλωθεί ωμή, είναι πιθανό να φουσκώσει στο στομάχι του σκύλου επικίνδυνα. Τέλος, τα κουκούτσια από φρούτα όπως ροδάκινα και κεράσια, καθώς και τα σποράκια από μήλα, περιέχουν κυάνιο, το οποίο είναι θανατηφόρο. Για όλους αυτούς του λόγους κρίνεται πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με τη διατροφή του σκύλου μας και να αποφεύγουμε να του δίνουμε τροφές που μπορεί να του κάνουν κακό.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν όταν δίνουμε τα φαγητά μας στο σκύλο μας

 

Η συνήθεια να δίνουμε τα φαγητά μας στους σκύλους μας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Από πεπτικές διαταραχές όπως εμετός και διάρροια, μέχρι οξείες δηλητηριάσεις, η κατανάλωση ακατάλληλων τροφών μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραία. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη και προβλήματα στις αρθρώσεις. Τέλος, η συνεχής κατανάλωση τέτοιων τροφών έχει παρατηρηθεί πως έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, όπως παγκρεατίτιδα και νεφρική ανεπάρκεια, υπονομεύοντας σοβαρά την ποιότητα ζωής του σκύλου.

Τα πλεονεκτήματα της ξηράς τροφής για τον σκύλο σας

 

mojestik - τα φαγητά μας - σκύλος σούσι

 

Η ξηρά τροφή αποτελεί την ιδανική επιλογή για τη διατροφή του σκύλου σας, καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένη για να καλύπτει όλες τις ανάγκες του, παρέχοντας ισορροπημένη διατροφή με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία και την ανάπτυξή του. Επιπλέον, η υφή της βοηθά στη μείωση της πέτρας και στη διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής, ενώ παράλληλα είναι ελεγμένη και ασφαλής, χωρίς τον κίνδυνο αλλεργιών ή τοξικότητας που μπορεί να προκύψει από τα ανθρώπινα τρόφιμα. Τέλος, η ξηρά τροφή επιτρέπει τον εύκολο έλεγχο της μερίδας, αποτρέποντας την υπερβολική κατανάλωση θερμίδων και συμβάλλοντας στη διατήρηση του ιδανικού βάρους του σκύλου σας.

Σε κάθε περίπτωση, η διατροφή του σκύλου σας πρέπει να βασίζεται σε ποιοτικές και ασφαλείς τροφές, όπως αυτές που προσφέρει η Mojestik. Επιλέγοντας την κατάλληλη ξηρά τροφή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι παρέχετε στον σκύλο σας όλα όσα χρειάζεται για να είναι υγιής και χαρούμενος, χωρίς να θέτετε την υγεία του σε κίνδυνο. Αντίθετα, πλέον έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μία από τις Premium τροφές που εξυπηρετούν τις ανάγκες του σκύλου σας.