Γιατί ο σκύλος μου διώχνει τους επισκέπτες μου;

Image 3691

 

Μάθετε γιατί ο σκύλος σας διώχνει τους επισκέπτες σας και πώς να αντιμετωπίσετε αυτή την ανεπιθύμητη συμπεριφορά. 

 

Αν είστε ένας άνθρωπος που έχει ένα ανοιχτό σπίτι για όλους και αγαπά τα καλέσματα, τότε ένας σκύλος που διώχνει τους επισκέπτες με την επιθετική συμπεριφορά του αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα. Νιώθετε άγχος κάθε φορά που κάποιος φίλος, συνεργάτης ή συγγενής χτυπά το κουδούνι σας; Τότε μάλλον πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση. Η συνήθεια αυτή του σκύλου σας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αγχωτική και ακόμη ενδέχεται να σας απομακρύνει από αγαπημένους σας ανθρώπους και να σας οδηγήσει στην απομόνωση. Είτε εσείς νιώθετε αμηχανία, είτε οι δικοί σας άνθρωποι αποφεύγουν τις επισκέψεις στο σπίτι σας από φόβο, το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα.

Παρακάτω θα παρουσιάσουμε και θα αναλύσουμε τους λόγους πίσω από αυτή τη συμπεριφορά και μερικές χρήσιμες συμβουλές για να την περιορίσετε.

 

Οι αιτίες που ο σκύλος σας διώχνει τους επισκέπτες σας

 

 mojestik - διώχνει τους επισκέπτες - σκύλος γεύμα

 

Η ατίθαση συμπεριφορά ενός σκύλου απέναντι σε ξένους μπορεί να έχει διάφορες αιτίες. Αρχικά, το προστατευτικό ένστικτο του σκύλου μπορεί να τον οδηγήσει να δει τους ξένους ως απειλή για την οικογένειά του και το σπίτι του. Επιπλέον, ο φόβος ή η ανασφάλεια που ενδέχεται να νιώθει ο σκύλος απέναντι σε άγνωστα πρόσωπα, ίσως λόγω προηγούμενων τραυματικών εμπειριών, μπορεί να εκδηλωθεί με επιθετική συμπεριφορά. Η έλλειψη σωστής εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης από μικρή ηλικία είναι πιθανό επίσης να οδηγήσει σε έντονες αντιδράσεις. Τέλος, η υπερβολική ενέργεια, ειδικά αν ο σκύλος σας δεν ασκείται αρκετά, μπορεί να εκφραστεί με υπερβολικό γάβγισμα ή έντονες κινήσεις.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση της ατίθασης συμπεριφοράς

 

Για να αντιμετωπίσετε την ατίθαση συμπεριφορά του σκύλου σας απέναντι σε ξένους, είναι απαραίτητο να τον προετοιμάσετε πριν την άφιξη των επισκεπτών, είτε με μια βόλτα είτε με αρκετό παιχνίδι, ώστε να εκτονώσει την ενέργειά του, να κουραστεί και να είναι πιο ήρεμος. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, επικοινωνήστε τα όρια και τους κανόνες με σαφήνεια χρησιμοποιώντας βασικές εντολές και επιβραβεύοντας την καλή συμπεριφορά. Να θυμάστε πως παρότι οι πρώτες συναντήσεις μπορεί να είναι δύσκολες, σύντομα θα εξοικειωθεί με τα άγνωστα πρόσωπα και τις επισκέψεις. Επιπλέον, αν δείτε κάποια έντονη δυσαρέσκεια δώστε στον σκύλο σας το αγαπημένο του παιχνίδι που θα αποσπάσει την προσοχή του από τους καλεσμένους και θα τον κρατήσει ήρεμο. Τέλος, αν ο σκύλος σας παρουσιάζει μη φυσιολογική επιθετικότητα, η βοήθεια και οι συμβουλές ενός επαγγελματία εκπαιδευτή θα σας προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση και θα λύσει το πρόβλημα.

Η σωστή διατροφή παίζει ρόλο στη συμπεριφορά του σκύλου

 

 mojestik - διώχνει τους επισκέπτες - σκύλος παιδί

 

Η διατροφή του σκύλου έχει αποδειχθεί  πως επηρεάζει τη συμπεριφορά του. Οι σκύλοι που δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά είναι πιθανό να εμφανίζουν υπερκινητικότητα ή έντονο άγχος. Επιλέξτε ποιοτικές τροφές, πλούσιες σε πρωτεΐνες, Ωμέγα-3 λιπαρά και βιταμίνες που προάγουν την υγεία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Στη Mojestik θα βρείτε τροφές ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες του σκύλου σας.

Με τη σωστή εκπαίδευση, υπομονή και φροντίδα, ο σκύλος σας θα μάθει να υποδέχεται τους καλεσμένους σας με την ίδια χαρά με εσάς!